Para olmadan mutluluk olmaz!

GİRİŞ TARİHİ:  15.07.2010, 08:56 GÜNCELLEME TARİHİ:  15 Temmuz 2010 Perşembe, 08:57

Popçu Özgün, evlilik konusunda istekli ancak temkinli: Kadın-erkek ilişkisinde "İki gönül bir olunca samanlık seyran olur" lafı kesinlikle doğru değil. Bu devirde insanların mutlu olması için para önemli bir faktör

Özgün, askerliğini tamamladıktan bir buçuk ay sonra, 'Yeni' adlı single çalışmasını hayranlarıyla buluşturdu. Askerdeyken fanlarının kendisine mektuplar yazdığını belirten şarkıcı, vatani görevi sırasında yaşadıklarını, evliliğe bakışını ve yeni hedeflerini anlattı...

Askerden sonra hemen yeni single çalışmanızı çıkardınız. Albüm için beklememenizin sebebi nedir?
Bir buçuk ay önce askerden döndüm ve "Yeni bir şeyler yapmak lazım" diye düşündüm. Albüm yapmak uzun süreli bir iş. Kasım ayından önce iyi bir şey yapamazdık. O yüzden fanlarımı bekletmemek için iki şarkıyı onlarla buluşturdum. "Ocak ya da Şubat gibi albümü çıkartırız" dedim. Yıllardır albümlerimi istediğim zamanlarda çıkartmadım. Bu sefer planladığım gibi oldu. Single çıktı, Ağustos gibi albüm çalışmasına başlayacağım.

Son dönemlerde bütün şarkıcılar single çıkartmayı tercih ediyor. Siz de öyle yaptınız...
Çünkü tüketim çok fazla. Albümdeki şarkılara yazık oluyor. Her dakika herkes bir şey yaptığı için insanlar "Albüm için beklemeyelim" diyorlar. Ekonomik olarak da ucuz. O sırada gündemde kalıyorlar. Aslında yurtdışında hep single çıkartılır. Daha sonra bütün o şarkılardan ve yeni şarkılardan oluşan bir albüm yapılır. Albüm, prestij için yapılan bir şeydir. Artık kimse albümden para kazanmıyor. Öncelikle "İş alalım, işe gidelim" diyorlar.

YEPYENİ BİR ÖZGÜN
Bu single çalışmanızın adını neden 'Yeni' koydunuz?

Çünkü bu albümde yenilenmiş bir Özgün var. Askerlik döneminin ardından tamamen yenilenmiş bir Özgün olarak hayranlarımın karşısına çıktım. Fanlarım askerlik dönemim boyunca beni bekledi. Ben de bu nedenle onları fazla bekletmeden yeni şarkılarımla döndüm.
Bu albümdeki şarkıları askerlik sürecinde mi hazırladınız?
Askerliğimin bitmesine 1 ay kala bana 'Toz' şarkısını getirdiler. Askerliğimin son günlerinde de 'İstiklal' şarkısını dinledim. Askerden dönünce de hemen bunların üzerine çalışmak istedim ve yaptım.

ŞARKI YAPAMADIM
'Toz' şarkısının üzerinde çalışma fırsatı buldunuz mu?

Askerdeyken hiç şarkı yapmadım. Askere gitmeden önce "Askerde şarkı yazacağım" dediğim bir röportajım çıkmıştı. Ancak bu röportajıma internette yapılan yorumlarda bir kişi "Gittiğinde görürsün" yazmıştı. Gerçekten de öyle oldu. Askere gittiğimde oturup şarkı yazacağım bir ortam yoktu. Sürekli eğitimdeydik. O süreç içerisinde hiç şarkı yapamadım. Albüm öncesi oturuyorum, o dönem kaç tane şarkı yazarsam yazıyorum. Albüm çıkınca onun telaşı oluyor, bırakıyorum. Sonra kendimi dinliyorum. Bir süre hiç şarkı yazmıyorum. O albüme verebileceğim her şeyi veriyorum ve onu bitiriyorum. Sonra tekrar evime dönüp rutin hayatıma devam ettiğimde yeniden yazmaya başlıyorum. Askerde böyle bir durum olmadı. Şarkı yapacağımı sanıyordum ama olmadı.

Hemen herkes gibi sizin de askerlikte ilginç anınız oldu mu?
Aslında askerde her gün ilginç bir anınız oluyor. Çok değişik bir durum. Ben yılarca askere gitmeyi erteledim. Ama korkulacak hiçbir şey yok. Çok iyi arkadaşlıklar edindim. Bir daha hiç göremeyeceğiniz insanları görüyorsunuz. Değişik şeyler yaşıyorsunuz. Bizi ilk gittiğimiz gün çok kötü kandırmışlardı. Acemiliği bitirip Armoni Mızıkası'na gittik. İçtimaya topladılar. Sonra erlerden biri üniforma giyip komutan gibi geldi. Yeni gelenlere şınav çektirdi. "Sen ne çalıyorsun" diye sordu. "Gitar çalıyorum" dedim. Bana "Bundan sonra sen flüt çalacaksın" dedi. Hemen ardından da bir yüzbaşı geldi "Ben sana kaç kere söyleyeceğim? Her seferinde aynı şeyi yapıyorsun. Burada dalga geçmeyin" dedi. Meğerse erler bir üniforma giyip böyle bir şaka yapmışlar.

ÜNLÜLER TABURU
Peki o dönemde konser verdiniz mi? O imkanı buldunuz mu?
23 Nisan'da çocuklar için özel bir konsere gitmiştim. Kendi şarkılarım ve eğlenceli cover şarkılar. 3-4 tane de çocuk şarkısı hazırladım. İlk şarkıyı söylerken bir komutan geldi. Ben 'Mühür'ü söylüyordum. "Mühür falan yok, çocuk şarkıları çalacaksınız" dediler. Ben 1.5 saat boyunca çocuk şarkıları söyledim. Ali Baba'nın Çiftliği'nde saymadığım hayvan kalmadı. Hatta bir ara balığı bile çiftliğe kattım. Benim için zor bir performanstı. "Artık bunu da halledersem bundan sonra eğlendiremeyeceğim kimse olamaz" dedim.
Asker arkadaşlarınıza bol bol şarkı söylediniz mi?
Bütün gün eğitim yapıyorduk. Sabahtan akşama kadar odada provamız vardı. Acemilikte şarkı söylememi istiyorlardı. Onlar için ünlü birinin olması çok değişikti. "Özgün Abi" diye gelip, beni alt koğuşa indiriyorlardı. Sonra bana 'Yanarım' şarkısını söyletiyorlardı. Armoni Mızıkası ünlülere yabancı değil. Ben gittiğimde Keremcem oradaydı. Askerliği Tolga Çevik ile yaptık.
CANLI YAYIN