Keşke Elif Şafak isim verseydi

GİRİŞ TARİHİ:  16.07.2010, 09:28 GÜNCELLEME TARİHİ:  16 Temmuz 2010 Cuma, 09:28

Hande Yener, Elif Şafak'ın şarkı sözleriyle ilgili olumsuz eleştirilerini üstüne alınmadığını söyledi: Keşke genelleme yapacağına daha açık konuşsaydı

Önceki gün TRT FM'de Fuat Güner'in konuğu olan Hande Yener, programda, son albümü 'Hande'ye Neler Oluyor?'dan en çok istek alan şarkılarını akustik olarak seslendirdi. Fuat Güner'in sorularını da yanıtlayan Yener, yazar Elif Şafak'ın, şarkı sözlerini basit bulduğu şeklindeki yorumlarını üzerine alınmadığını söyledi: "Keşke beğenmediği şarkı sözleri için örnek isimler verseydi. Böylesi bir genelleme yapmasını doğru bulmuyorum. Bir kitapta anlatılan hikayeyi bir şarkının iki dörtlüğünde anlatmak çok zor bir iş. Kitapta anlatırken çok geniş imkanlara sahipsiniz ancak şarkı sözünde çok sınırlısınız. Elif Hanım'a basit gibi görünse de bu; gerçekliği, güncelliği, esprisi, duygusu, felsefesi ve dillere dolanması bakımından o kadar kolay bir iş değil."

AKÇIL'A TEŞEKKÜR ETTİ
Yener, programda ayrıca prodüktörü Sinan Akçıl'a teşekkür etmeyi de ihmal etmedi: "Sinan Akçıl, 7/24 tüm enerjisini ve müzik birikimini projemde ortaya koydu. Aynı enerjiyi ve aynı gücü bana sahnede de sağlıyor. Onunla daha çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyor ve ona teşekkür ediyorum."
CANLI YAYIN