Benden kesinlikle jön olmaz!

GİRİŞ TARİHİ:  19.07.2010, 09:40 GÜNCELLEME TARİHİ:  19 Temmuz 2010 Pazartesi, 09:40

Rol aldığı tüm dizilerde karakter oyunculuğu yapan Alper Kul, "Allah bana jönlük için avantaj tanımamış. Her gün aynaya baktığımda bunu görüyorum. Jönlüğü hak eden çok sayıda ağabeyimiz var" diyor

atv ekranlarında salı akşamları yayınlanan 'Şen Yuva' dizisinde Nurettin karakterini canlandıran Alper Kul, evin en renkli karakterlerinden birini canlandırıyor. Dizideki besteleri kendisi yapan genç oyuncu, bestelediği 'Sempatiğimsin' şarkısının büyük ilgi görmesine çok şaşırdığını ifade ediyor. "Arkadaş ortamında eğlence olsun diye böyle besteler yapardım. Şimdi iş ciddiye binince beni MESAM'a söz yazarı ve bestekar olarak üye yaptılar" diyen Kul, canlandırdığı son karakteri ve oyunculuktaki hedeflerini anlattı.

'Şen Yuva'da, canlandırdığınız 'Nurettin' evin haylaz karakteri. Bu karakter için teklif geldiğinde ne düşündünüz?
'Nurettin', çok garip bir tip. Hikaye örgüsü içinde ayrı bir duruşu var. Kalender'in iki oğlu var. Biri; okumuş, master yapmış, kendi kliniğini açmış Levent. Nurettin ise konservatuardan terk. Sahte bir diplomayla mezun olduğunu söylüyor. Baba, Nurettin'i çok seviyor ve ona jestler yapıyor. Nurettin de bunlardan sonuna kadar faydalanıyor. Baba, Nurettin'in 'Rahmetli Annelerimizin Sevdiği Şarkılar' adı altında bir proje hazırladığını sanıyor.

ÇOK ÇIKARCI
Nurettin'in size hiç "Bu kadar da olmaz" dedirttiği oluyor mu?

Tabii ki oluyor. Garip bir karakter, odasına giren dişi sinek dahi olsa bir çıkar elde ediyor. Her nabza göre şerbet veriyor.

Dizi için bestelediğiniz şarkılar dikkat çekiyor. İlk bölümde 'Sempatiğimsin'i dinlemiştik. Bu şarkılar nasıl oluşuyor?
Zaten arkadaş grubu içerisinde abuk sabuk besteler yapan bir insanım. Her şeyle ilgili cümleleri peş peşe sıralayıp gerçekten saçma bir beste oluşturabilme yeteneğim var. Dedik ki: "Her gelen karaktere farklı bir beste yapalım". Şimdi her gelen karakterin kaşına, gözüne bakıp garip besteler yapıyorum. Galiba bunun sonu gelmeyecek.

Sizin bu yeteneğinizi biliyorlar mıydı?
Provalar sırasında ortaya çıktı. Garip bir şarkı metni vardı. "Ben bunu besteleyene kadar benim hazırda bir tane var, bunu kullanalım" dedim.

MESAM ÜYESİYİM
'Sempatiğimsin' hazırda var mıydı?

Kısmen hazırdı. Sonra bu kadar seri üretim olduğunu görünce, "Dizide söylediğin şarkıları sen yaz" dediler. İş ciddiye bindikten sonra beni MESAM'a söz yazarı ve bestekar olarak üye yaptılar. Sekreteryadaki hanımefendi "Hoşgeldiniz, biz izledik çok güzel beste" falan dedi. İnsan garip oluyor. Benim hiç tahmin etmediğim bir ilgi oldu. Bizim "Eğlenelim" diye yaptığımız bir şeydi. Her gün ilgi katlanarak artıyor. "Yazın şarkısı" diyenler bile var. Bazı şarkılar vardır, nefret etseniz de dinler ve söylersiniz. Birisi vardı, nefret ettiği şarkıların parasını verip "Kimse söylemesin" diye satın alıyordu. Bu öyle bir şarkı. Birinin çıkıp haklarını satın alması gerekiyor.

HADDİNİ BİLEN BİRİYİM
Yardımcı karakterlerde çok hareketli ve dikkat çekici rollere bürünüyorsunuz. Jön olmayı düşünmüyor musunuz?

Allah bize de bir tarafından avantaj verseydi düşünürdük. Her gün aynaya bakıyorum. Şimdi o kadar jön olacak ağabeyler var ki, benim çok büyük saçmalamam gerekir, "Onlarla aynı kulvarda ben de jön olacağım" diye. Bir de karakter oyuncusunu oynamak gerçekten çok zevkli... Her şeyi oynayabiliyorsun. Kötü de, iyi de oluyor. Diğer tarafta esas oğlan ve kızların belli klişeleri var. Rol modeller. Kendilerine fan yaratan ve gençlerin örnek alacağı rol modeller. Onlar apayrı projeler.

HOCAM DİNÇEL
Karakter oyuncuları daha mı özgür oluyor?

Tabii ki... Kimse "Niye çirkinsin, niye şurada bunu yaptın" demiyor. Kendi içimden kopan, çok iyi karakter oyuncusu olmak. Aslında benim Savaş Dinçel geçmişim var. Bu işi ilk olarak Savaş Dinçel'den gördüm. Sonra "Oyuncu olabilirim" diye düşünüp yolumu buraya çevirdim. Savaş Dinçel'i sahnede izlemi��tim ve çok büyülü gelmişti. Orada esas oğlan da vardı ama ben hiçbir zaman "Esas oğlan olayım" diye düşünmedim.
CANLI YAYIN