Sadece Serdar'a vokal yaparım

GİRİŞ TARİHİ:  21.07.2010, 09:55 GÜNCELLEME TARİHİ:  21 Temmuz 2010 Çarşamba, 09:57

Dört yıldır Serdar Ortaç'ın vokalisitliğini yapan Merih Ermakastar, ilk albümüne şarkı da veren solistini yere göre sığdıramıyor: Serdar muhteşem bir müzisyen. Başkasıyla çalışmam!

Dört yıldır Serdar Ortaç'ın vokalistliğini yapan Merih Ermakastar, 'Hazan Yeri' adlı iki parçalık albüm çıkardı. İzleyicilerin 'Binbir Gece' dizisinden de tanıdığı Merih Ermakastar, Türk Pop Müziği'nin son 15 yılına damgasını vuran Serdar Ortaç'ı ve yeni albümünün hikayesini anlattı...

Neden albüm yapma ihtiyacı hissettiniz?
Aslında albüm çıkarmayı düşünmüyordum açıkçası. 'Yasaksın' diye bir parçam vardı, onu sahnede okumayı düşünüyordum. Benim böyle bir işe girişmem Serdar'ın dikkatini çekti. Kendi albümüne koyacağı şarkıyı hediye etti bana. Sırf elimizde böyle bir Serdar Ortaç şarkısı olduğu için albüm çıkarma girşiminde bulundum.

SES GETİRECEK ŞARKI
Nasıl bir albüm oldu peki?

Bir hareketli, bir slow şarkının bulunduğu iki şarkılık bir albüm oldu. 'Hazan Yeri' gibi bir şarkı varken albüm yapmamak olmazdı. Çok keyifli, hareketli bir parça. Ses getirecek bir şarkı oldu.

Serdar Ortaç'la nasıl bir araya geldiniz?
Askerden geldikten sonra birileriyle çalışmayı düşünmüyordum, kendim devam etmek istiyordum. Trompet çalıp, şovlar yapmayı düşünüyordum. 2006 yazında Bodrum'da çalarken, ortak bir arkadaşımız tanışmamıza vesile oldu. Beni Serdar'a önermiş. Öyle başladık.

Serdar Ortaç'ın sahnedeki sırrı nedir?
Sahnede bir uyum ya vardır, ya yoktur. Bu uyumluluk da Serdar Ortaç'ın eseridir. Kendisi sahneye o kadar hakim ki; beni, Nihan'ı, Simge'yi de ön plana çıkarıyor. Çok mütevazı. Sahnesini paylaşmayı seviyor.

BABA OLMAK İSTİYORUM
Peki içten içe bir kıskanma söz konusu olabilir mi? "Neden ben değil de o?" diye sorduğunuz anlar oluyor mu kendinize?

35 yaşındayım, eğer 20 yaşında olsaydım "Kıskanıyorum, ben de onun gibi olmalıyım" derdim ama şimdi öyle bir şey söz konusu değil. Hiçbir zaman böyle bir düşüncem olmadı. Şimdi "Bana albüm yaptı,haydi ben kendi yoluma bakayım" diye bir durum da yok. Kendi kanatlarımla ne kadar uçabilirim ki? Bu kendine güvensizlik olarak algılanmamalı. Eğer öyle yaparsam, bu nankörlük olur. Bulunduğun yeri hazmetmek çok önemli. Ben bulunduğu yerin kıymetini bilenlerdenim.

"Albümüm için 'Hazan Yeri'ni hediye etti" dediniz? Sizce değeri nedir bu şarkının?
Ben olsam 50 bin liradan aşağı vermem

Siz aynı zamanda oyunculuk da yapıyorsunuz. Hangisi daha ağır basıyor?
Oyunculukta canlandırdığım roller daha çok, saf aşık ya da olgun bir karakter oluyor. Sahneye çıktığıamda ise bunun tam tersi, daha enerjik, daha deli dolu bir Merih'i yansıtabiliyorum. O yüzden ikisine de yakınım.

Yeni evli sayılırsınız. Eşiniz sizin bu yoğunluğunuzdan şikayet ediyor mu?
Etmez mi? Ama ailem için çabaladığımı bildiği için çok destek oluyor. Yoğunluğum azalınca, maddi ve manevi biraz daha rahat olunca baba olmayı çok istiyorum.
CANLI YAYIN