Ezel&Polat 2 intikam meleği

GİRİŞ TARİHİ:  23.07.2010, 10:13 GÜNCELLEME TARİHİ:  23 Temmuz 2010 Cuma, 10:14

İkisi de 'intikam meleği gibi' adaleti kendisi tesis etmeye çalışıyor; biri siyasi diğeri romantik takılıyor... 'Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı ile 'Ezel'in baş kahramanı birbirlerine aslında çok benziyor... İzleyiciyi ekrana kilitleme konusunda üstlerine yok!

Türkiye'de milyonları ekran başına kilitlemeyi başaran 'Kurtlar Vadisi' ile 'Ezel' dizileri; yeni sezonda atv ekranında 'reyting kardeşi' olacak. 'Adaletin tesisi için uğraşan' her iki kahraman da sadık hayran kitlelerini yeni yayın döneminde atv'de buluşturacak.

BİRİ POLİTİK DİĞERİ ROMANTİK
'Kurtlar Vadisi' ve 'Ezel' arasındaki en önemli fark; birinin son derece sert ve politik, diğerininse anlattığı dünyanın sert kurallarına rağmen son derece romantik olması... Bu da birini neredeyse sadece erkeklerin, diğeriniyse erkeklerle birlikte kadınların da hayranlıkla izlemesine neden oluyor. İki dizinin arasındaki benzerliklerse hiç de az değil. Yeni Aktüel dergisinden Murat Emir Eren; fanatik bir izleyici kitlesine sahip olan 'Kurtlar Vadisi' ile 'Ezel'in benzerlik taşıdığı noktaları şöyle sıraladı:

STANDARTLARI ÇOK YÜKSEK
'Ezel'in diziye de adını veren ana karakteri, tıpkı 'Kurtlar Vadisi'nin 'Polat Alemdar'ı gibi kaybetmeyi sevmeyen bir adam. Her iki kahraman da ekonomik açıdan yüksek standartlara sahip...
Her ikisi de şahane arabalara biniyor, müthiş evlerde yaşıyorlar. Polat, X6'ya Ezel ise 250 bin Euro'luk Maserati'ye binip racon kesmeye başladıklarında; ikisinin de tadına doyum olmuyor. Ettikleri iki kelam ile izleyiciyi ekran karşısına kitlemeyi iyi biliyorlar.

İKİSİ DE İNTİKAM MELEĞİ GİBİ
İki kahraman da yüz değiştirme ameliyatıyla bambaşka kimliklere bürünmüşler. Adeta bir 'Monte Kristo Kontu' gibi intikam meleği sıfatıyla, bir nevi cezalandırıcı sıfatıyla arz-ı endam ederek; izleyicinin adalet duygusunu tesis etmekteler.
Ezel de yalnız değil, Polat da... Polat'ın yanında gözü pek bir adamı var; Abdülhey. Bir diğer benzer kişilikse Memati.

GÖZÜPEK ABDÜLHEY VE TEFO
Ezel için de aynı şey geçerli. Sezon finaliyle birlikte zaten ekip tümden tamamlanmış gibi. Ezel'de de Abdülhey'le benzer hüviyete sahip olan Tefo karakteri mevcut.
Memati'nin Polat için ifade ettiklerini ise; önümüzdeki sezon Ali, Ezel için ifade edecek muhtemelen. Ali, evvelden Ezel'e oyun oynayan arkadaşlarından biri, şimdiyse onun bir numaralı intikam destekçisi.
Aslan Bey ve Ramiz Dayı, 'Kurtlar Vadisi'ni neden erkeklerin, 'Ezel'i ise neden kadınların izlediğini anlatan iki karakter.
Aslan Bey bir memleket aşığı, Polat'ı yönlendirmeyi başarmış biri. Raconun kralı değilse de, raconun nerede kesileceğini en iyi bilen kişi. Ramiz Dayı ise aşkı için İstanbul'u yakmış, yetmemiş başkalarını da yakmış. Yetmemiş, aşk için yanan bir garip oğlanı alıp ondan intikam meleği yaratmış...

AKIL HOCALARI VAR

'Kurtlar Vadisi'nin ilk sezonlarını hatırlayanlar bilir; Selçuk Yöntem'in canlandırdığı Aslan Bey karakteri (Artık dizide yok) bir nevi akıl hocalığı yapıyor, Polat'ın bugünlere gelmesinde de büyük pay sahibi oluyordu. Aynı durum Ezel için de geçerli...
Ezel'in de tıpkı Polat gibi büyük bir akıl hocası var: Ramiz Dayı! İstanbul'un en büyük kabadayısı ve en büyük halk ozanlarından biri belki de Ramiz Dayı.
Ezel'e alacağı intikamda yardımcı olan Dayı; bir yandan da romantik aforizmalarıyla izleyicinin ciğerine işlemeyi beceriyor. Radyodan istediği şarkı dinlenme rekorları kırıyor, sözleri dilere pelesenk oluyor.

'EZEL'DEN KADINLARI ETKİLEYEN 10 REPLİK
Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer, aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun? Etme! (Ramiz Karaeski)
Zorunu benden duy yeğenim. Herkese yalan söylemen yetmez artık. Bundan böyle bir başına kalsan da artık kendin olamazsın... (Ramiz Karaeski)
Sevdiğini korumak için savaşman yetmezse eğer, en karanlık çare onun sevgisini öldürmektir. Sevdiğini kurtarmak için en kötü ihtimal, en son yol ona ihanet etmektir. (Ramiz Karaeski)
Eğer geriye dönüp söyleyebilsem söylerdim, Ömer derdim; her ihanet sevgiyle başlar. (Ezel)
Millet aşkı bir şey sanıyor... Aşk şeytanın oyunu! (Ezel)
Sadakatle başlayan her şey ihanetle biter. (Ramiz Karaeski)
Sevdiğine sadık kalan adam kendinden vazgeçebilen adamdır. (Ezel)
Eyşan: Sizi bir yerden tanıyor muyum? Ezel: Zannetmiyorum, çünkü ben sizi daha önce görsem unutmazdım!
Kaderimiz olan aşka değil de aşkıyla kaderimizi değiştirene içelim... (Ezel)
Sen gerçeği öğrenmek istemiyorsun yeğen. Sen bu kadını affetmek istiyorsun... Evet, bu kadın sana öyle bir neden söylesin ki, öyle haklı bir sebep göstersin ki, sen nihayet bu kadını affedebilesin istiyorsun. (Ramiz Karaeski)

'KURTLAR VADİSİ'NDEN 10 REPLİK
En çok sevenler, en iyi ölür! (Aslan Bey)
İnsan, bu dünyada hiç kimseye kendinden daha çok borçlu değildir. İnsanın yapabileceği en büyük fenalık kendine olan güvenini kaybetmektir. (Polat Alemdar)
Laz Ziya: Bu alemde kurtlar ve koyunlar vardır... Nesrin: Peki sen nesin baba? Laz Ziya: Çoban!
Ya Rab, senin cömertliğin sayesinde ölsek de hayattayız, kalsak da... (Ömer Bey)
Adam: Ateşle oynuyorsunuz. Feller: Cehennemde oynanacak başka bir şey yoktur...
Bir insan bu ülkeye hizmet etmek istiyorsa, zaaflarından arınmak durumunda! (Polat Alemdar)
Seni ince kesmişler, iskender olmuşsun! (Memati'den İskender'e)
Memati! Efendi efendi gel, kendini öldürt! (İskender)
Dostum olmaz, hasmım yaşamaz! (Laz Ziya)
Ben racon kesmem, kafa keserim! (Polat Alemdar)
CANLI YAYIN