İçi boş albüm yapan sahtekardır!

GİRİŞ TARİHİ:  24.07.2010, 10:48 GÜNCELLEME TARİHİ:  24 Temmuz 2010 Cumartesi, 10:48

Ege'nin, "İki şarkılık single'ı 12 liraya satmak beni çok rahatsız eder" sözlerine meslektaşları tepki gösterdi: İnsanları kandıranlar single yapanlar değil, 12 şarkılık albüm yapıp içine adam gibi bir şarkı koymayanlardır...

Ege, geçenlerde, albüm yerine single yapan meslektaşlarına yönelik eleştirileriyle gündeme gelmişti. Single yapanların dinleyicileri aldattığını öne süren Ege'nin, "Hayranlarınızın beklentilerini iki şarkıyla karşılamak pek inandırıcı değil. İki şarkılık albümü 12 liraya satmak beni çok rahatsız eder. Eğer müzik yaşam biçiminizse, albüm yapmak zorundasınız" sözleri müzik dünyasında tartışma başlattı. Zaman zaman single çıkartarak hayranlarıyla buluşan bazı şarkıcılar, Ege'nin düşüncesinin gerçeği yansıtmadığını belirttiler. İşte sanatçıların bu konudaki görüşleri...

PINAR AYLİN:
BÜTÜN DÜNYA YAPIYOR NİYE SAHTEKARLIK OLSUN?

"Ben kesinlikle Ege gibi düşünmüyorum. Bu, bütün dünyada yapılan bir şey... Bence süreklilik kazanırsa, olumsuz bakmak lazım. Arada bir, sevenlerimizden çok uzun süre ayrı kalmamak adına birkaç şarkı yapmanın neresi yanlış? Arayı çok açmamak adına bence yapılabilecek bir şey bu. Albümü unutup da sürekli single çıkartırsak, o zaman bir terslik vardır. O zaman belki eleştiriye açık olunabilir. Ege kimleri eleştirmiş bilemiyorum ama single bütün dünya üzerinde kullanılan, bence de olması gereken bir şey. Sonuçta bu da bir üretimdir. Boş boş oturmaktansa, sevenlerimize uzak kalmaktansa, albüm aralarında ve öncesinde bu tip buluşmalar çok rahat olabilir diye düşünüyorum."

BETÜL DEMİR:
EGE'NİN SANIRIM DÜNYA MÜZİĞİNDEN HABERİ YOK

"Bütün dünyada sanatçılar albümleri öncesi haberci olarak single çıkarır, dinleyicinin beğenisine sunar. Müzikseverlerin dikkatini albümüne toplar. Sanırım Ege, dünya müzik piyasasından habersiz... Sting'den, Whitney Houston'a kadar herkes ilk önce single çıkarır. Bizde de şarkılar 60'lı, 70'li yıllarda 45'lik halinde yayınlanırmış. Bu sözler son derece talihsiz olmuş. Çünkü kendisinin 'idolüm' dediği; Tanju Okan, Sezen Aksu, Barış Manço ve nice efsane; 45'lik halinde single çıkardılar. Şimdi hâlâ söylediğimiz o efsane şarkılar da 45'lik halinde yayınlanan parçalardı. Müzik sektörü o günlerden bugüne böyle gelişti. Bu hafta söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait 'Herkes Haklı' adlı single çalışmamı eylül ayında çıkaracağım albüm öncesi, müzikseverlerin beğenisine sundum. Şarkım hem dijital platformda hem de müzik marketlerde 2.50 TL'den yerini aldı. Öyle söylendiği gibi uçuk rakamlar söz konusu değil..."

NADİDE SULTAN:
İSTER İKİ İSTER BEŞ ŞARKI YAP ÖNEMLİ OLAN ÜRETMEKTİR

"Müzik dünyasının ne kadar zor durumda olduğunu, eğer uzayda yaşamıyorsan bilirsin. Bu sadece bizim ülkemizde değil, dünyanın her yerinde böyle. Müziği yaşam biçimi haline getirmiş kişiler olarak, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu single olur, iki şarkı olur, beş şarkı olur. Ben harika bir albüm yaptığımızı düşünüyorum. Radyolarda şarkılarımın art arda çalınması beni çok mutlu ediyor. Biz bu albümde beş şarkı yaptık. Hepsi birbirinden başarılı... Birbirimizi alkışlamalı ve desteklemeliyiz..."

ÖZGÜN SINGLE FİYATI 12 DEĞİL BEŞ LİRA
"Öncelikle sevgili arkadaşım Ege sanıyorum ki single fiyatlarından habersiz. Bir single, bir TL ile beş TL arası değişiyor. Ayrıca insanları kandıranlar single yapanlar değil, 12 şarkılık albüm yapıp içine adam gibi bir şarkı koymayanlardır. Single tüm dünyada çok uzun yıllardan beri yapılan, önce şarkıları tanıtıp sonra albümde yeni parçalarla bir araya getirilen promosyon aracıdır. Bu yüzden kendisini sevsem de bu söylediklerine katılmıyorum."
CANLI YAYIN