Ünlüler arasında en iyi saç Sibel Can'da

GİRİŞ TARİHİ:  24.07.2010, 10:52 GÜNCELLEME TARİHİ:  24 Temmuz 2010 Cumartesi, 10:52

Bülent Ersoy'dan Ebru Gündeş'e pek çok assolistin kuaförlüğünü yapan Mehmet Yiğit, ünlülerin saçlarını değerlendirdi: Sibel Can'ın saçları çok kaliteli; yüz hatları, her türlü modele ve kesime uyuyor. Seda Sayan, sarı saçı çok iyi taşıyor. Gülben Ergen'in saçlarını koyultması çok yerinde bir seçim

Mehmet Yiğit'in adını belki halk bilmiyor ama o, ünlüler dünyasında çok sevilen ve tanınan bir sima... 17 yıldır kuaförlük yapan Mehmet Yiğit, ortağı Muzaffer Özçelik'le birlikte Stüdyo Paris'te ünlü isimlerle buluşmaya devam ediyor. Sibel Can'dan Bülent Ersoy'a, Ebru Gündeş'ten Petek Dinçöz'e kadar pek çok ünlü ismin saçlarını yapan Mehmet Yiğit, ünlülerle ilgili konuştu, tüyolar verdi...

Ne kadar süredir bu sektördesiniz?
17 yıldır kuaförlük yapıyorum. 13 yıl serbest çalıştım. Ebru Gündeş, Sibel Can, Seda Sayan, Bülent Ersoy, Petek Dinçöz ve Aşkın Nur Yengi'nin saçını yaptım. Üç yıldır Sibel Can'la birebir çalışıyorum.

Peki şu anki dükkanınız Stüdyo Paris nasıl doğdu?
Bizi tercih eden insanların, kendilerini özel hissedecekleri bir mekan olmasını istedik. Kendilerini bir kuaför salonunda değil de evlerinde hissetmeleri bizim için önemliydi. Müşterilerimizin sohbet edecekleri bir mekan hazırladık. Klişeleşmiş kuaför tarzını yıktık.

Türkiye'deki ünlüler arasında en iyi saç kimin?
Kesinlikle Sibel Can'ın. Saçları çok kaliteli... Bir de Sibel Hanım'ın yüz hatları, her türlü modele ve kesime uyuyor. Saçında koyu rengi tercih ediyor ama kışa doğru açacağız.

EBRU TOPUZ YAPTIRSIN!
Peki diğer sanatçıların saçlarını nasıl buluyorsunuz?

Bülent Ersoy'un kendine has bir tarzı var. O tarzın dışına pek çıkmıyor. Farklı olduğu için beğeniyorum. Ebru Gündeş'e, topuz inanılmaz yakışıyor. Gülben Ergen'in saçlarının acil değişikliğe ihtiyacı vardı. Saçlarını koyulttu ve bunu da tam zamanında yaptı. Seda Sayan, tam anlamıyla sarışın. Sarı saçı, iyi taşıyor. Hülya Avşar'ın saçlarını yapmadım ama onun da bir tarzı var. Saçlarını uzatmıyor. Bir röportajında spor yaptığı için kısa saçı tercih ettiğini okumuştum.

Kaliteli saç sizce nasıl olmalı ya da böyle bir şey var mı?
Kaliteli saç diye bir şey artık kalmadı. Çünkü herkesin saçı boyalı... Balyaj ve boyalar saçları çok yıprattı. Bence en kaliteli saç; doğal saç...

Ünlüler dünyasında pek çok isimle çalışıyorsunuz. Ancak üç yıldır Sibel Can'ın saçını yapıyorsunuz. Sibel Can'ın saçının kesimine, rengine ve tarzına siz mi yoksa kendisi mi karar veriyor?
Sibel Can'ın topuzlarda belli bir tarzı var. Yüksek topuz seviyor. Topuz saçı daha çok kullanıyoruz ama açık saçı da seviyor. Dönem dönem büyük konserlerde Sibel Hanım da, ben de farklı modeller bulup, ortak kararlar veriyoruz. Doğaçlama yapıyoruz. Bu da güvenle ilgili bir şey.

Size gelen sanatçıların kaprisleri oluyor mu?
Ben, pek yaşamadım. Çünkü beni tercih eden kişiler, benim ne yaptığımı bildikleri için bana güvenerek geliyorlar. Bana ilk kez gelen kişiler de kendilerini teslim edip, benim ne yapabileceğimi kestirmeye çalışıyorlar. Zaman geçince güven duyuyor ve uzun süreli çalışıyorlar.
CANLI YAYIN