'Seksi Nadide' imajı bana zarar verdi

GİRİŞ TARİHİ:  22.07.2010, 11:10 GÜNCELLEME TARİHİ:  22 Temmuz 2010 Perşembe, 11:10

Müzik dünyasına ilk adım attığında seksi imajıyla dikkat çeken Nadide Sultan, tercih ettiği tarzın kendisine yaramadığını söylüyor: "Yanlış tanındım. Gerçek Nadide Sultan o değildi..."

Nadide Sultan 2000'li yılların başında müzik dünyasına bir girmiş, pir girmişti. Şarkılarıyla olduğu kadar seksepalitesiyle de tüm gözleri üzerine çevirmişti. Ancak 'ışıltılı günler' bir kaç yıl sonra bitmişti. Yaptığı evliliği geçtiğimiz aylarda sonlandıran Nadide Sultan, yeni bir albümle müzik dünyasına yeniden dönüş yaptı. "Çok iddialıyım" diyen ünlü şarkıcı; geçmişteki hatalarını, yeni müzik tarzını ve hedeflerini anlattı.

ESKİYE GÖRE ÇOK DEĞİŞTİM

Yeni albümünüzle birlikte müziğinizde ve fiziğinizde değişim gözlenmekte. İmaj çalışması mı yaptınız?
Beş şarkılık bir maxi single yaptım. Sezen Aksu'ya ait cover şarkı var. Değişimim, şarkılarımı da etkiledi. Şarkıları özgüvenle seçtik. Ne hissediyorsanız, öyle seçiyorsunuz. Klibimizi 'Olmadı Gitti' şarkısına çektik. Her zamankinden daha güzel görünüyorum. Bu albümle gerçek Nadide'yi gösterdik. Nadide zaten böyleydi aslında. Yanlış imaj kullanmıştım. Hem müzikal hem de imaj konusunda... Yani imaj kurbanıyım. İlk çıktığımda daha seksi, daha hoş, daha büyük görünmek istedim. Ama ben üniversiteli genç bir kızdım aslında.

Kilo vermişsiniz, değil mi?

Evet, kilo verdim. Ne giydiğiniz de çok önemli. Benim zor bir vücudum var. Fiziğim düzgün ancak yanlış kıyafetler giyiyordum. Allah'a çok şükür, hiçbir operasyona gerek duymadım.

Ancak göğüslerinizden operasyon geçirdiğiniz yazılmıştı bir dönem...
Yazıldı ancak burnumun haricinde estetiğim yok. Doğallıktan yanayım.

KENDİME KABUK ÖRDÜM
Geldiğiniz noktada mutlu musunuz? Neler hissediyorsunuz?

Henüz yapmak istediklerimin çok azını yaptım. Şarkıcılık ağır adımlarla gidilmesi gereken bir yol. Bunu anlamam çok geç oldu. Dolayısıyla yanlış yönlendirilmeler sonucu, yanlış anlaşılma kurbanı oldum ilk çıkışımla. Aslında insan bazen kendine dışarıdan bakabilir. 'Sen çok daha hoş paketlenmeliydin' dedim kendime. Janjanlara hiç ihtiyacım yoktu. Çünkü böyle tepe taklak gidiyorsun. Evet çok para kazanıyorsun, çok ekstraya gidiyorsun, her şey harika görünüyor dışarıdan. Şu anda arkama baktığımda görüyorum ki, güzel şeyler yapmışım. Ancak yapacağım daha çok şey var. Yaptığım albümler çok başarılıydı. Ancak bazen çıkan haberler, benim canımı çok yaktı. Ondan dolayı son yıllarda kendime kabuklar ördüm ve dışına çıkmak istemedim.

Pişman mısınız peki o dönem üzerinize yapışan imajdan?
Tam emin değilim, bilemiyorum. Pişmanlıklarım var ama o dönem de farklı bir dönemdi ve öyle olması gerekiyordu. Yaşanması gerekiyormuş.

İş ve özel hayatınızla ilgili hayalleriniz nedir? Neler planlıyorsunuz?
Hep ucunu açık bırakıyorum. Hayalimin sonuna bir nokta koyarsam, 'Hayalim şu' dersem ilerleyemem. Onun için hayallerimin ucu hep açık.

ÇOCUK İÇİN ASLA EVLENMEM EVLAT EDİNMEK İSTİYORUM
Müzik dünyasında bir hareketlilik var. Siz kişisel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz bunu?

Boş bir kalabalık var. Çok şarkıcı var ama kalite yok. Hep aynı tarzda müzikler yapılıyor. Tutan şarkıların benzerlerini yapıp kolaya kaçıyorlar. Bu, kabak tadı verdi. Müzik yok, kuru kalabalık var.

DÜŞMANLARIM OLDU
Size yürüdüğünüz bu yolda çelme takmak isteyenler oldu mu? Engellerle karşılaştınız mı?

Bilmiyorum, zaman zaman kavga ettiğim insanlar oldu. Bu kavgalar çok reyting almasına rağmen ben bu durumları gizli saklı yaşadım. Ben ilahi adalete çok inanıyorum. İlahi adalet gösteriyor ki, herkes yaptığının karşılığını bu dünyada alıyor. Bu bir gerçek. Kötülük yapmayacaksın.

MASTER YAPACAĞIM
Evliliğe nasıl bakıyorsunuz?

Evlilik bence her şeye rağmen güzel bir şey. Birçok şeyi paylaşıyorsun. Çocukları çok seviyorum. Evlilikte sıkıntı yaşamış olmama rağmen evliliği sevdim. Çünkü eğer doğru insanla evlenirseniz ve doğru şartlar oluşursa, mutlu olursunuz. Öyle olmasa neden binlerce yıldır herkes bunu istesin? Altı, yedi kez evlenen insanlar var. Yani evlilik kötü değil.

Siz altı-yedi kez evlenebilir misiniz o insanlar gibi?
Hayır. Bu saatten sonra sığdıramam, erken başlamak lazım.

Evlenmeden çocuk sahibi olmayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Siz yapar mısınız?
Ancak evlat edinebilirim. Çocuk için evlenmem. Evlenmezsem evlat edinmek istiyorum. Ama şu an üniversitede okuyorum. 10 yıl sonra okula döndüm. İTÜ Konservatuvar son sınıf öğrencisiyim. Master yapacağım. Akademik kariyerimi tamamlamak istiyorum.

Konserleriniz olacak mı?
Nihayet uzun bir aradan sonra hayranlarımın karşısına çıkacağım. Önümüzdeki günlerde çeşitli yerlerde konserlerim olacak. Sevenlerimle buluşacağım için kendimi çok mutlu hissediyorum.

EĞİTİM ŞART
Konservatuvar okumadan başarılı olan birçok isim görüyoruz? Okumak şart mıdır müzik için?

Evet, eğitim şart. Müzik, öğretilebilen bir şey. Müziğin suyunun suyunu çıkardıkları için insanlar albüm almıyor. İnsanlar, kaliteli müziği anlıyor. Okul ya da konservatuvar işe duyulan saygıdır, kendi kendini geliştirmektir.
CANLI YAYIN