Azerice'de zorlanmış

GİRİŞ TARİHİ:  26.07.2010, 17:33 GÜNCELLEME TARİHİ:  26 Temmuz 2010 Pazartesi, 17:33

atv'deki 'Yahşi Cazibe' dizisinde Azeri asıllı 'Cazibe' karakterine can veren konservatuvar mezunu oyuncu Aslıhan Gürbüz, "Oyuncu olmanın yüzde 90'ı çok çalışmaktan geçiyor. Eğitim ilk şart değil " diyor

atv'de cuma akşamları yayınlanan 'Yahşi Cazibe' dizisinde Azeri asıllı 'Cazibe' karakterini canlandıran Aslıhan Gürbüz, ilk kez sit-com'da yer almanın heyecanını yaşıyor. Daha önce 'Kanalizasyon' adlı sinema filminde birlikte rol aldığı Hakan Yılmaz'la yeniden bir araya geldiği için mutlu olduğunu söyleyen Gürbüz rolünü, dizisini ve hedeflerini anlattı.

'Yahşi Cazibe'de Azeri asıllı bir kızın, Türk vatandaşı olmak için anlaşmalı olarak yaptığı evlilik sonrası yaşanan komik olaylar konu ediliyor. Siz de 'Cazibe' karakteriyle ekrana geliyorsunuz. 'Cazibe' neden zorunlu bir evlilik yapıyor?
'Cazibe' 25 yaşlarında genç bir kız. Annesinin vefatından sonra Türkiye'ye gelip çalışarak hayatını biraz değiştirmek istiyor. Ama evdeki hesap çarşıya uymuyor. Türkiye'ye geldiği zaman işin o kadar da kolay olmadığını görüyor. Evlilik yapma zorunluluğu olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalıyor. Bu duruma çabuk ayak uyduramıyor, biraz sıkıntı yaşıyor. Birbirlerinden hemen hoşlanmıyorlar. Bu biraz zaman alıyor.

HEMEN "EVET" DEDİM
Zorunlu evlilik yaptığınız 'Kemal' karakterini canlandıran Hakan Yılmaz ile 'Kanalizasyon' filminde de rol almıştınız. Bu dizide de birlikte yer almanız tesadüf mü oldu?

Büyük ihtimalle tesadüf oldu ama benim karar aşamamda, kadroda Hakan'ın olması büyük bir etkendi. Hakan Yılmaz ile bu dizide de birlikte oynamamız beni çok rahatlatan bir etken oldu. Zaten teklif geldikten sonra kendisiyle iletişime geçtim. Daha önce çalıştığım için Hakan'ı biliyordum. Oyuncu arkadaşınızı bilmek de birlikte çalışma ve paslaşma açısından çok güzel bir durum. Çok rahat olacak diye düşünüp, hemen "Tamam" dedim.

Azeri asıllı bir karakteri canlandırmak zor olmuyor mu?
Tabii ki zor oluyor. Şivede de ağızda da kolay değil. Çok ayrı bir dil gibi... Melahat Abassova (Azerbaycan Güzel Sanatlar Enstitüsü Tiyatro ve Sinema Oyunculuğu Bölümü mezunu oyuncu) bana çok yardımcı oldu. Takıldığım yerlerde o yardım ediyor. Bir de Halit Açıkgöz adlı bir profesörümüz var, onunla birlikte çalıştık. Yapılması gereken değişiklikleri yaptık. Role hazırlanmam için çok uzun bir sürem olmadı. Her şey çok kısa bir sürede gerçekleşti ama bu kısa sürede de rolüme iyi adapte olduğumu düşünüyorum.

AZERİLER ŞİVEMİ BEĞENDİ
Daha önce kullanmadığınız bir şivede konuşacak olmak sizi korkutmadı mı? Bu rol için teklif geldiğinde tereddüt ettiniz mi?

Bu tereddütleri yaşıyorsunuz ama daha sonra bunları aşıyorsunuz. Sonuçta güçlü bir proje, ekip çok iyi... Bu tereddütleriniz bir anda kayboluyor. "Hep birlikte bunu elbirliğiyle hallederiz" diye düşünüyorsunuz.

Zorunlu evlilikten bir aşk doğabilir mi ilerleyen bölümlerde?
Her şey olabilir. Bu durum Gani Müjde'ye bağlı... Bu dizide izleyicilerin çok ilgisini çekecek şeyler olacak. Kemal ile sürtüşmeleri bence çok dikkat çekecek. İzleyiciler aralarında "Ne zaman aşk doğacak" diye merak edecekler. "Peker Pekmez'e yakalanacaklar mı?" durumu da büyük ilgiyle takip edilecek.

Rolünüzle ilgili nasıl yorumlar alıyorsunuz çevrenizden?

Çok olumlu eleştiriler alıyorum. Daha ilk bölüm yayınlanmış olmasına rağmen insanlar karakterleri çok sevdi. Yakın çevrem, arkadaşlarım, 'Cazibe' karakterini çok beğendiklerini söylüyorlar. Yoğun ama çok eğlenerek çalışıyoruz. Kamera arkası ekibi daha önce birbirleriyle çalışmış. Hepsi birbirini çok iyi tanıyor.

Azeri izleyicilerden size ulaşıp fikirlerini iletenler oldu mu?
Bazı Azeriler arkadaşlarımla ve Melahat Hanım ile iletişime geçip "Şivesi bizim şivemize çok benziyor. Gayet başarılı" diyerek olumlu eleştirilerde bulunmuşlar. Bu yorumlar da beni çok mutlu etti.

Önümüzdeki dönemler için bu konuda yeni çalışmalarınız olacak mı?
Belki bir boşluğumda Azerbaycan'a gidip gelebilirim.

'Cazibe' karakterinin en çok hangi özelliğinden etkilendiniz?
En çok şivesinden etkilendim. Bir ülkeden başka bir ülkeye geçişi sırasındaki afallamaları ve yaşadığı şaşkınlıklar beni çok etkiledi. Enerjisi çok yüksek bir karakter, onu oynamak çok keyifli.
CANLI YAYIN