Yapımcılar bildik konuları çok sevdi

GİRİŞ TARİHİ:  27.07.2010, 09:54 GÜNCELLEME TARİHİ:  27 Temmuz 2010 Salı, 09:56

Son yıllarda televizyon ekranlarına gelen roman uyarlaması ve yabancı formatlı diziler yeni sezonda da hakimiyetini sürdürecek. 'Cosby Ailesi', 'Hanedan' ve 'Çalıkuşu' için kollar sıvandı bile...

Diziler, reyting pastasından büyük pay kapmak isteyen kanallar ve yapımcıların en büyük kozu. Ancak geçtiğimiz sezon ekranlara gelen 66 dizi arasında en çok reytingi; ya roman uyarlaması olanlar ya da yabancı formatlı diziler aldı. 'Yaprak Dökümü', 'Aşk-ı Memnu', 'Samanyolu', 'Hanımın Çiftliği' gibi unutulmaz Türk romanlarından uyarlanan dizilerin yanı sıra 'Mükemmel Çift', 'Cuma'ya Kalsa', 'Sen Harikasın', 'Küçük Sırlar' gibi yabancı formatlı yeni diziler de reyting sıralamasında kendilerine üst sıralarda yer bulmayı başardı.

AYNI YOLDA DEVAM!
Uyarlamaların ve yabancı formatlı işlerin iyi iş yaptığını fark eden yapımcılar, yeni sezonda da bu yolu takip etmek için kolları sıvadılar. Örneğin, bir döneme damgasını vuran ve 'Dallas'tan sonra Türkiye'de en çok izlenen yabancı dizi olan 'Hanedan'ın yerli versiyonu için çalışmalara başlandı. Dizinin hazırlıkları devam eden yerli versiyonunda, Erkan Petekkaya'nın rol alacağı konuşuluyor.
CANLI YAYIN