Gece hayatı artık bana boş geliyor

GİRİŞ TARİHİ:  30.07.2010, 09:52 GÜNCELLEME TARİHİ:  30 Temmuz 2010 Cuma, 09:53

Uzun zamandır ortalarda görünmeyen sosyetik güzel Yasemin Kozanoğlu, sessizliğini bozdu. Bir radyonun reklam ve halkla ilişkiler sorumlusu olan Kozanoğlu, "Gece hayatından çok sıkıldım" diyor

Ahmet Kozanoğlu ile Ahu Tuğbay'ın kızları olan Yasemin Kozanoğlu, güzelliğiyle hep ilgi çekti. Güzelliğine renkli yaşamı da eklenince magazin basınının da gözdesi oldu. Bu renkli ve hızlı yaşam Kozanoğlu'nu yormuş olacak ki, bir anda ortadan kayboldu. Kabuğuna çekildi ve uzun süredir de ne yapıyor, ne ediyor kimsenin haberi olmadı. Yasemin Kozanoğlu birkaç ay evvel yeniden ortaya çıktığında ne güzelliği, ne renkli yaşamı, ne de gece hayatıyla adından bahsettirdi, çünkü artık o Lounge FM ve FG Radyo'nun Reklam Pazarlama ve Halkla İlişkiler Bölümü sorumlusuydu. Ayrıca bir de vakıf kurmuş ve internet sitesi üzerinden ihtiyacı olanlara eşya yardımı yapıyordu. Şamdan Plus dergisinden Hülya Özerdemli, Yasemin Kozanoğlu'yla konuştu...

OYUNCULUKTAN UZAKLAŞTIM
Uzun zamandır ortalarda görünmüyordunuz, neden uzaklaştınız?

O zamanlar oyunculuk yapıyordum. Film işini tamamıyla bitirmeye karar verdim. Başka işler yapmak istedim ve dolayısıyla oyunculuk yapmayınca da kendi kararımla hem gece hayatından, hem oyunculuktan çekildim. Hep İstanbul'daydım ama basının gitmediği yerlere gitmeyi tercih ettim. Özel hayatım kendime kalsın istedim.

İstenildiğinde İstanbul'da da olsa gözlerden uzak kalmak mümkün, öyle mi?
Tabii ki, belli bir yere kadar. Ancak Bebek'e gelince eczaneye girerken bile fotoğrafınız çekiliyor.

YARDIM SİTESİ KURDU
Bu süre içinde neler yaptınız?

Kendimi geliştirmekle uğraştım, bol bol kitap okudum, spor yaptım. Ne iş yapmak istediğime karar verdim. İnternette sosyal yardımlaşma sitesi kurdum; 'Herkes el ele' diye...

'Herkes El Ele' projesiyle neler yapmayı planlıyorsunuz?
Kullanmadığınız kıyafetleri, eşyaları buraya bağışlıyorsunuz, biz de ihtiyacı olan insanlara ulaştırıyoruz. Bu siteyi iki ay önce kurduk, geliştirmeyi düşünüyoruz. Şu an birkaç kişiyle görüşme halindeyiz. Siteyi ben, ağabeyim (Uğur Kozanoğlu) ve eşi kurduk. Üçümüzün projesi... Köy okullarına yardım etmeyi düşünüyoruz. Bu projeyle en büyük hayalim, yardım deneyimini herkese yaşatmak. İnsanlar getirdikleri eşyaları isterlerse bizim aracılığımızla ihtiyacı olanlara kendileri de götürebilirler. Yardım severlerin bire bir faaliyette bulunmalarını çok istiyorum.

İNSANLARA ZOR GÜVENİRİM
Aşka bakışınız nedir? Çabuk aşık olur musunuz, aşık olunca neler yaşarsınız?
Çabuk aşık olmam, insanlara güvenmem zor olur. Aşık olunca çok sevinçli olurum. Şu an kendime ve hayata aşığım. Eksiğim yok, ayrıca sevdiğim bir insan da var.

Bir röportajınızda "40 yaşımda evlenip dört çocuk yapacağım" demiştiniz, planlarınız hâlâ bu yönde mi?
Şu an öyle bir planım yok ama çocukları çok seviyorum, onlarla adeta çocuk oluyorum. Çocuklara saygıyla yaklaşmak gerekiyor, çünkü hem çok hassaslar hem de düşünceleri kirlenmemiş. Sanki yetişkinlere "Gelin, bizimle tekrar sevgi dolu, mutlu olmayı hatırlayın" diyorlar.

BENİM KİM OLDUĞUMLA HİÇ İLGİLENMEDİLER...
Gece hayatı bitti mi sizin için?

Ben yine gece dışarı çıkıyorum ama eski tempoda değil. İnsan belirli bir yaşa gelince daha düzenli yaşamayı tercih ediyor. Gece çıkmak ara sıra çok eğlenceli ama bana boş geliyor. İnsan ne için çıkar geceleri? Eğlenmek için çıkar ama maalesef Türkiye'de amaç ne eğlence ne müzik ne de dans etmek... İlk planda olan şey, birbirini görmek, birbirini süzmek. Yurtdışında çok bulundum, oradakiyle buradaki gece hayatı çok farklı. Ben artık farklı şeyler yapmak istiyorum, çünkü gece hayatı artık bana çok boş geliyor.

Sizin için hep "Sosyetenin en güzel kızı" tanımlaması yapıldı. Bu durumdan mutluluk duymak yerine neredeyse şikayetçi gibisiniz. 'Sosyete' kelimesi mi yoksa 'güzel' kelimesi mi sizi rahatsız ediyor?
İkisinden de rahatsız oluyorum. Gündemde olmayı ve böyle sıfatlarla anılmayı sevmiyorum. Yıllarca gazetelerde, magazin dergilerinde haberlerim çıktı ve çoğu gerçek değildi. Bu yüzden kendimi çok üzdüm. Kimse benim aslen kim olduğumla ilgilenmedi, onun yerine sansasyon yaratacak, ilgi çekecek yalan yanlış haberler yazmayı tercih ettiler.

TEK AMACIM RADYODA DJ'LİK YAPMAK
Biraz da profesyonel olarak yaptığınız işi anlatır mısınız? Nerede, ne iş yapıyorsunuz?

Lounge FM'in ve FG Radyo'nun Reklam Pazarlama ve Hakla İlişkiler Bölümü sorumlusuyum. Altı aydır bu işi yapıyorum. Radyolarımızda yaptığımız event'lere sponsor buluyorum ve onların PR'ını yapıyorum fakat zaman içerisinde, radyodaki görevimde rotasyon olacak. Her bölüme gireceğim ve o her bölümü öğreneceğim. Bunun içinde DJ'lik yapmak da var. Haftanın bir günü DJ'lik yapacağım.

PARANIN ÖNEMİ YOK
Daha önce de DJ'lik yapmıştınız. Hayalinizde her zaman DJ'lik yapmak mı vardı?

Türkiye'de artık DJ'lik yapmak istemiyorum. Bana göre değil, gece hayatını sevmiyorum. Kırk yılda bir yapabilirim. Bundan sonra amacım radyoda DJ'lik yapmak olacak. Bu hep böyle devam edecek.

Kulüplerde DJ'lik yapmaktan sizi bu kadar soğutan nedir peki?
İnsan gece çok yoruluyor, ben gündüz işi istiyorum. DJ'lik pek bana göre değil, bir sene kadar yaptım ve bana uygun olmadığını gördüm. Bu işten çok güzel paralar kazandım ama para her zaman mutluluk getirmiyor insana. Ben müziği seviyorum ama geceleri çıkıp insanlar için kendimi yıpratmak istemiyorum. Kendim için, kendi sevdiğim müziği çalmak istiyorum. DJ'lik ömrümün sonuna kadar yapacağım bir hobidir.
CANLI YAYIN