Komedi dizileri giderek daha fazla iş yapacak

GİRİŞ TARİHİ:  11.10.2010, 09:48 GÜNCELLEME TARİHİ:  11 Ekim 2010 Pazartesi, 14:02

'Yahşi Cazibe' dizisinin ekran başarısına senaristi Gani Müjde'den yorum: "İzleyici artık gülmek istiyor. Acı ve dram dolu hayatın içinde kendilerini güldürecek hikayelerin peşinde koşuyor. 'Yahşi Cazibe' bu yüzden seviliyor..."

atv'nin iddialı komedisi 'Yahşi Cazibe'nin senaristi Gani Müjde, 'Yahşi Cazibe'nin reyting listelerinde birinci olmasının nedenini 'gülme ihtiyacı'na bağladı. "Seyirci olsam ekranda drama izlemem" diyen Müjde, şöyle konuştu:

TÜRÜNÜN EN İYİSİ...
"Zaten hayatta bir sürü acı, yoksulluk, hastalık, ayrılık var... Bunları bir de ekranda niye göreyim? 'Ezel' gibi fantastik dramalara bir şey demiyorum ama televizyon bence eğlence omurgalı olmalı. Bütün günün yükünü boşaltmalı. Akşam yatmadan önce size 'bu hayatta eğlenecek şeyler de var' dedirtmeli. O yüzden komedilerin gittikçe daha fazla iş yapacağına inanıyorum. 'Yahşi Cazibe' türünün en iyi örneklerinden biri... Bu yüzden de ömür törpüsü aile dramlarının arasından sıyrılabildi."

GÜLMEK İSTİYORLAR
Dizinin başrol oyuncusu Hakan Yılmaz ise 'Yahşi Cazibe'nin reyting başarısını şöyle yorumladı: "Seyirciye rol yaptığınızı hissettirmediğiniz sürece ekranda başarı kaçınılmazdır. Bireysel bir çaba ile bu sonuçları yakalamak bana biraz imkansız geliyor. Seyircinin gülme ihtiyacını bizim ve diğer komedi dizilerinin karşıladığı inancındayım. Diğer projelerin içinde çıtamızın yüksekte olması beni ve ekip arkadaşlarımı ayrıca mutlu ediyor..."

CANLI YAYIN