Yedek elbisesiz sahneye çıkmam

GİRİŞ TARİHİ:  11.10.2010, 09:55 GÜNCELLEME TARİHİ:  11 Ekim 2010 Pazartesi, 09:56

Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nin ödül törenini sunacak olan Ebru Akel, "Bir defasında sahneye çıkmadan yarım saat önce elbisemi yakmışlardı. O günden bu yana yedeksiz gitmem" diyor

Ebru Akel, 47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ödül gecesini sunacak olmanın heyecanını yaşıyor. Aynı zamanda festivalin marka yüzü de olan Akel, InStyle dergisinin Ekim sayısında Güldeniz Ayral'a, ödül gecesine nasıl hazırlandığını anlattı...

PİLATES ŞART
"Giyeceğim elbise straples olduğu için kollarım dikkat çekecektir. O yüzden spor yaparken bir süredir kollarımı şekillendiren hareketler yapıyorum. Pilates ve ağırlık çalışmalarını ona göre ayarladım." ÖZEL

CİLT BAKIMI
"Böyle etkinliklerden önce özel cilt bakımı yaptırırım. La Praire'nin Caviar Firming adlı kremini sürerim. Göz altlarım için de Shiseido'nun Eye- Pad'lerini 15 dakika boyunca gözlerime uygularım..."

AĞIR YEMEK YEMEM
"Bu tarz gecelerde uzun süre tuvalet taşıyacağım için gündüz ağır yemekler yemem. Bir parça et ve salata bana enerji verir. Sunuculuk yapacağım zamanlarda çikolata ve iki parça baklava da gece boyunca enerjimi korumamı sağlar. Probiyotik yoğurt midemi rahatlatır. Ayrıca mate çayı ile yeşil çayı karıştırarak içerim. Yorgunluğumu aldığı için de bol bol su içerim."

MASKE YAPARIM
"Bir gün önce saçımı yıkamam. Böyle gecelerin öncesinde de akşamdan yüzüme maske yaparım. Erken yatarım. Kostümüm, ayakkabım ve takılarım son provası yapılmış bir halde eksiksiz hazır olmalı, yoksa içim rahat etmez. Sunum için de kendi yazdığım metinler o hafta boyunca benimle dolaşır, sürekli bir şeyler eklerim. Son gece mutlaka sunacağım her konu hakkında bilgi sahibi olmuşumdur."

HATA KORKUSU
"En büyük kabusum; elbisemin yırtılması ve yedeğimin olmamasıdır. Bir de sunum yapıyorsam, bilmeden istemeden sürç-ü lisan etmem tam bir kabus benim için!"

BÜYÜK ŞOK YAŞADIM
"Bir keresinde sahneye çıkmadan yarım saat önce elbisemi ütülerken yaktılar. Yanımda neyse ki başka bir gece elbisem vardı ve onu giyerek çıktım. O günden beri de organizasyonlara hep çift kostümle giderim. Mutlaka yedeğim vardır."

ÇANTASINDANE VAR?
"Gece bir davete giderken çantamda ruj, allık, çiklet, bir tane şeker ve çantama sığıyorsa telefonum olur."

ÜST ÜSTE TAKMAM
"Altın Portakal'da takılarım Topail olacak. Takımlarımın orijinal, abartısız, şık olmasına dikkat ederim. Bir de küpe takmışsam kolye değil, bileklik kullanırım..."

SAÇA SPREY ŞART

Kuaförü Sezgin Köle'den, Akel'e: "Saçınızı toplayacaksanız, bir gün önceden yıkamayın. Buklelerin uzun dayanması için de sprey şart."

TOPUKLU ŞIKLAŞTIRIYOR

"Gündüz, bottan topuklu ayakkabıya kadar birçok farklı ayakkabıyla görebilirsiniz beni. Akşamları topuklu kuralım yok ama kıyafeti daha şıklaştırdığına inanıyorum. Platformlu ayakkabılarda yüksek topuklu giyebiliyorum."

FAVORİ RENGİM PUDRA PEMBESİ

"Kırmızı halıda favorim pudra pembesi. Renk konusunda cesurumdur, siyahçı değilim. Laciverti de severim. Aslında önemli olan bu tarz özen gösterilen gecelere aynı özeni göstererek hazırlanabilmek."
CANLI YAYIN