Gerçek kaynanam şeker gibi kadın!

GİRİŞ TARİHİ:  22.10.2010, 09:58 GÜNCELLEME TARİHİ:  22 Ekim 2010 Cuma, 09:58

Bitmeyen Şarkı’ dizisinde Bergüzar Korel’in oynadığı Feraye’nin kaynanadan yana yüzü gülmüyor.

'Bitmeyen Şarkı' dizisinde Bergüzar Korel'in oynadığı Feraye'nin kaynanadan yana yüzü gülmüyor. Bülent İnal'ın canlandırdığı Yaman'a kavuşan Feraye; kaynanası Zahide'ye kendini bir türlü sevdiremiyor. Feraye'yi oynayan Korel ve kaynanasını canlandıran Nursim Demir ile gelin-kaynana ilişkisini konuştuk.

BANA HUZUR VERİYOR
Gerçek eşinizin annesi Aliye İnci Yüceışık'la iletişiminiz nasıl?
Bergüzar Korel:
Kayınvalidemle iletişimimiz harika... Görüştüğümüzde günüm aydınlanıyor. Bana hissettirdiği en önemli şey huzur. Çok iyi arkadaşız. Kalbinin sıcaklığını her an hissedebilmek çok güzel... Şeker gibi bir kadın.

Gerçek hayatta dizideki gibi olsa tepkiniz ne olurdu?
Nursim Demir:
Gerçek hayatta eğer oğlum pavyonda çalışan bir kızla evlenmek isterse hemen karşı çıkmaz, kızı tanımaya çalışırdım. İnsanları kategorize etmenin doğru olmadığını düşünüyorum.

Feraye ile Zahide arasındaki iletişim nasıl?
B.K.:
Zahide'nin yapısını, aileyi ayakta tutması gerektiğine inanan kişiliğini ve dominantlığın düşünürsek, Feraye gibi bir kadının o eve gelin olarak gelmesi onun için asla kabul edilemez bir durum olduğundan iletişim kurma yolu hayli acımasız.

N.D.: Zahide biraz önyargılı davranıyor. Geleneklerin, bakış açılarının etkisinde kalmış. Aslında oğlunu çok sevdiği için böyle bir şey yapıyor. Onu korumak için böyle tepkiler veriyor.

FERAYE'Yİ ÜZME
Gerçek hayatta böyle bir durumla karşılaşsanız bu kadar sabırlı olabilir misiniz?
B.K.:
Bir oyuncu olarak oynadığım karakterime dair sorular sorulduğunda objektif olabilir miyim bilemiyorum. Canlandırdığım karakter gibi düşünmesem ve onun gibi tepkiler vermeyecek ya da aynen onun gibi hareket edecek olsam da yorum yapmayı tercih etmek istemiyorum. Şunu söyleyebilirim; Feraye'nin attığı her adımda söylediği her sözde haklı bir sebebi var.

Rolünüze uzaktan baktığınızda Zahide'nin Feraye'ye gösterdiği tepkiyi haklı buluyor musunuz?
B.K.:
Zahide gibi taşra kasabasında yasayan, belli bir kültüre ve olgunluğa erişmiş bir kadının Feraye'ye olan acımasızlığı seyirci olarak canımı acıtsa da son derece haklı buluyorum. Çünkü Zahide için hayatında önemli olan tek şey ailesi ve o aile içindeki iktidarı... Bütün çocuklarını bir arada tutma çabası...

N.D.: Bazen oynarken "Bu kadar da olmaz" diyorum. Benim çocuğum yok ama bir anne çocukları üzerine nasıl titrer bunu biliyorum. Herkesin hayata bakış açısı var. Zahide de ona göre hareket ediyor. Beni dışarıda görenler "Lütfen artık ona biraz yumuşak ve anlayışlı davranın. Ne olur Feraye'ye çektirmeyin" diyorlar.


CANLI YAYIN