Meltem mi haklı Haluk mu?

GİRİŞ TARİHİ:  27.10.2010, 09:41 GÜNCELLEME TARİHİ:  27 Ekim 2010 Çarşamba, 11:39

'Çocuklar Duymasın'da kızlarının taşralı bir gençle evlenmesine Meltem 'kültür farkı' nedeniyle karşı çıkarken, Haluk destek veriyor. Sevilen diziye hayat verenlere ve uzmanlara bu çatışmayı sorduk...

MELTEM ÖNYARGILI
Senarist ve yapımcı Birol Güven:
Meltem kızının evliliğini erken bulduğu için tepki gösteriyor. Köylülere karşı bir önyargısı var ama onları tanıdıkça bu geçecek. Haluk'un kızının evliliği konusunda tek bir kriteri var; karşı ailenin iyi insanlar olmaları.

ÇOCUĞUNU DÜŞÜNÜYOR
Pınar Altuğ:
Elbette insan çocuğunun mürüvvetini görmek ister. Güzel bir evlilik yapsın ister. Herkes çocuğunun kendi ayaklarının üzerinde durabilmesini ve cebine kendi parasını koyabilmesini ister. O zaman kadın kendini daha güçlü hissediyor. Meltem'in de istediği o...

BABALAR ARABULUCU
Tamer Karadağlı:
Bunlar her ailede yaşanabilecek şeylerdir. Görüş ayrılıkları çıkabilir. Anneler daha çok sorgulayabilirler. Babalar genelde arabulucu konumunda olurlar.

GENÇLER EŞİT OLMALI
İlişki terapisti Yeşim Varol Şen:
Ailelerin kültür, ekonomik koşullar ve inançlar açısından denkliği, evlilikler açısından avantaj yaratır. Ancak bu, benzeri konularda denk olan ailelerin çocuklarının mutlaka mutlu bir evlilik yapacakları anlamına gelmiyor elbette. Asıl önemli olan, evlenecek gençlerin bu konulardaki denkliğidir.

TOPLUMSAL SORUN
Prof. Dr. Betül Çotuksöken:
Konu, Türkiye'de büyük sıklıkla yaşanan bir olayla ilgili. Kültür çatışmaları belki de ülkemizde en çok yaşanan çatışma türü. Aileler arasında kültür farkları açısından anlaşmazlık olduğunda, gençlerin de bu çatışmalı duruma ortak olmaları çok sık rastlanan bir durum. Aile bireyleri iyi niyetli çabalarla sorunları çözmeye çalışıyorlar ama çoğunlukla başarılı olunamadığı da bir gerçek.
CANLI YAYIN