Şeyma gibi bağımlı olmak istemem

GİRİŞ TARİHİ:  06.11.2010, 13:29 GÜNCELLEME TARİHİ:  06 Kasım 2010 Cumartesi, 13:33

'Kılıç Günü' dizisinde aşık olduğu kocası tarafından aldatılan bir kadını canlandıran Melike Güner, her aşkın bir gün bitecek birer dizi olduğunu, sonlanan ilişkilerinin ardından acı çekmediğini söylüyor

atv ekranlarında yayınlanan 'Kılıç Günü' dizisinin başarılı oyuncusu Melike Güner; kocasına aşkla bağlı olan ama karşılığını alamayan, aldatılan, mutsuz bir kadını canlandırıyor. Güner, her şeye rağmen oynadığı karakteri çok seviyor çünkü o, aynı zamanda güçlü ve istikrarlı bir kadın. Güzel oyuncu gerçek hayatta Bekir Aksoy ile yaşadığı aşkla dikkatleri çekmiş ancak bu aşk bir süre sonra noktalanmıştı. "Hayatımda kimseye bağımlılığım yok. Herkesin bir gün gidebileceğini biliyorum. Zaten güzel şeyler el değiştirsin, yaşadığım o güzel aşkı başkası da yaşasın istiyorum" diyor.

"OSMAN SINAV NE DERSE TAMAM"
Şeyma nasıl bir karakter?
Bu kez kendi karakterimle çok tezat bir rol oynuyorum. Daha önceki karakterlerimle benzeşiyordum. Ben mezun olduktan sonraki ilk işimi de şimdiki yönetmenim Osman Sınav ile yapmıştım. Benim için baba ocağına geri dönmek gibi oldu. Osman Hoca'yla gözüm kapalı bile iş yaparım. Yönetmenliğine, öngörüsüne, insanlığına çok güvendiğim biri. O yüzden yeni karakterim ve yeni dizimle çok mutluyum.

Şeyma çektiği acılara rağmen güçlü durmayı başarıyor. Onun bu yönü mü sevdiniz?
Evet, ben zaten ilk olarak Şeyma'nın karakterine aşık oldum. O kadar gerçek ki... Elinize senaryo geldiğinde, kendi içinizde oynayacağınız karakterin analizini yaparsınız. Ama bu o kadar kendimle özdeşleştiremediğim bir kadın ki... Kocasına çok aşık. Aldatılıyor ama ona rağmen metanetli olup aşkının arkasında duruyor.

Siz böyle bir durumda kalsaydınız ne yapardınız?
O kadar aşık olsaydım ne yapardım bilmiyorum... Ama acı, benim hayatımdan uzaklaştırmak istediğim bir his. Bu tür duygulara karşı savunma mekanizmam çok gelişkin. Osman Hoca'ya "Siz yazıyorsunuz, sonra yazdıklarınız gerçek hayatımda da başıma geliyor, bu yüzden çok korkuyorum!" demiştim. Şeyma'yı okuduktan sonra iyice korkmaya başladım



CANLI YAYIN