İkimiz de Egeliyiz Denizli'yi çok severiz

GİRİŞ TARİHİ:  10.11.2010, 10:52 GÜNCELLEME TARİHİ:  10 Kasım 2010 Çarşamba, 10:53

'Çocuklar Duymasın'daki rolleriyle Denizlililer'in "Bizi yansıtmıyorlar" eleştirilerine hedef olan Gidişoğlu ve Şen "Hiçbirimiz Denizli yöresini küçümsemiyoruz. İkimiz de Egeliyiz ve Denizlililer'i çok severiz" diyor

Osman Gidişoğlu ve Bengü Şen 'Çocuklar Duymasın' dizisine bir girdi pir girdi... Meltem ve Haluk'un Egeli dünürlerini canlandıran iki emektar oyuncu, karakterlerinin memleketi olan Denizli'de "Bizi yansıtmıyorlar" eleştirilerine hedef oldu. Gidişoğlu ve Şen, bu eleştiriye yanıt verip canlandırdıkları karakterleri anlattı.

SÜRPRİZ OLDU
Bunca yıl tiyatroya verdiğiniz emekten sonra bir dizide popülariteyi yakalamak nasıl bir duygu?
Bengü Şen:
Aslında benim asla böyle bir derdim olmadı. Hatta tanınmamak hoşuma gidiyordu. Çevremdeki bazı insanlar benim oyuncu olduğumu bile bilmezdi. Ama 'Çocuklar Duymasın'dan sonraki ilgiyi yavaş yavaş fark etmeye başladım.

Osman Gidişoğlu: Ben 43 yıldır hem televizyon hem de tiyatrolarda oynuyorum. Ama uzun zamandır hiç dizi teklifi gelmiyordu. Önümüzdeki yıl emekli olduktan sonra Ege sahillerine yerleşmeyi planlıyordum. 'Çocuklar Duymasın' sürpriz oldu.

Sizlerin de eşlerinizle evde 'Çocuklar Duymasın'dakine benzer olaylarınız oluyor muydu?
B.Ş:
Kesinlikle evet... 'Çocuklar Duymasın'ı izlerken çok gülerdim. Çünkü aynı şeyleri yaşıyorduk. Çocuklardan gizlenenler, duyulmaması gereken durumlar... Haluk ve Meltem gibi davrandığımız çok olmuştur.
O.G: Bizim bir oğlumuz var ve o bizimle birlikte tiyatroda ve TRT seslendirme stüdyolarında büyüdü. Evde ve işte hep bizimleydi. Ondan bir şeyleri gizleyemedik, çünkü o her şeyin içindeydi, yanıbaşımızdaydı.

Yeni nesil oyuncuları nasıl buluyorsunuz?
O.G:
Bu işin mektebinden gelmeyenlere biraz olumsuz bakıyorum. Ama alaylı olup da çok takdir ettiğim, beğendiğim oyuncular da yok değil. Sadece kızdığım birkaç şey var. Çünkü hiçbirinde ne düzgün bir Türkçe var, ne çalışma ne de çabalama isteği...

BEREN ÇOK İYİ
Peki beğendikleriniz var mı?
O.G:
Kenan İmirzalıoğlu ve Erkan Petekkaya çok başarılı çocuklar.
B.Ş: Beren Saat'i çok beğeniyorum. 'Aşk-ı Memnu' dizisindeki oyunculuğunu çok sevmiştim. Üçüncü dizisi olmasına rağmen çok yetenekli buluyorum. Umarım kendini yetiştirmeye devam eder.

CANLI YAYIN