Ben sevilen kötü adamım

GİRİŞ TARİHİ:  22.11.2010, 10:17 GÜNCELLEME TARİHİ:  22 Kasım 2010 Pazartesi, 10:33

'Ezel' dizisinde katili oynayan Rıza Kocaoğlu: İnsanlardan 'Sen o kötü karaktersin'den ziyade 'Ne güzel oynuyorsun' gibi tepkiler alıyorum...

Geçmişte çok sayıda dizide rol alan Rıza Kocaoğlu, geçtiğimiz sezonun ortasında 'Ezel'in kadrosuna katıldı. Dizide eli kanlı bir katili canlandıran Kocaoğlu "Büyük bir keyifle oynuyorum" dediği 'Ezel'i ve hedeflerini Sevil'in dergisine anlattı...

'Ezel' cephesinde çekimler nasıl gidiyor?
Oldukça iyi ve yoğun gidiyor. İkinci sezonda her şey daha da yoğunlaştı. Dizide aksiyon her geçen artacak.

Kadro da değişti...
Zaten rüya gibi bir kadro vardı. Yeni gelen ağabeylerle daha da keyifli oldu.

SINIRDA BİR KARAKTER
Dizinin kötü adamı olarak nitelendiriliyorsunuz. Günlük hayatta hiç nasibinizi aldınız mı bu yakıştırmadan?
'Ezel' öyle bir dizi ki izleyen kişiye kötü adam gibi geliyorum ama bana dışarıdan gelen tepkiler genellikle performansla ilgili oluyor. "Sen o kötü karaktersin"den ziyade "Ne güzel oynuyorsun" gibi tepkiler oluyor. "Sen kötüsün, şunu yaptın" gibi bir eleştiri hiç duymadım. Çünkü sınırda bir karakteri oynuyorum. İnsanların sempati duyduğu bir yanı da olan bir rol bu.

Bazı kişiler size 'Convers'li psikopat' yakıştırması yapmış internette...
Evet, bunu ben de duydum. Hatta sadece bununla sınırlı kalmadı. Convers'ten de ulaşmaya çalıştılar diye biliyorum ben.

Bu seçimi siz mi yaptınız?
Rolüm gibi kostüme de yapımcımız, senaristimiz ve ben karar verdik. Senaristimizle karakter daha domestik olsun ama herkesin bildiği ve hoşuna gidecek bir şeyler de taşısın diye konuştuk. O zaman ben de "Convers olsun" dedim.

FİLM GİBİ ÇEKİLİYOR
Amacına da ulaşmış görünüyor ama...
Evet... Hatta en son anneannemin örme yeleğini de giyip onunla tamamlamış oldum kıyafetleri.

Bu karakterleri yakalarken yabancı karakterlerden esinlendiğiniz oldu mu?
Birçok insan birçok karaktere benzetiyor. Aslında bu hoşuma da gidiyor. Keyser Soze'ye benzetenler var. 'Sin City'den bir karaktere benzetiyorlar. Heath Ledger'a benzetenler var. Ama ben hiçbirini düşünerek oynamadım. Her şeyden bir özellik katmaya çalıştım. Biraz domestik de olmak istedim. Bu adam, insanları takım elbise ya da herhangi bir şeyle korkutan biri olmasın istedim.

'Ezel'in bu kadar tutkuyla izlenmesini neye bağlıyorsunuz?
Senaryonun doğru kurulmasıyla ilgili bence. Her şey orada başlıyor. Film titizliğinde çekiliyor olması da çok önemli. Oyuncular da aynı profesyonellikte yaklaşıyorlar. İyi bir senaryo geldiği zaman oyuncuyu daha mutlu edecek bir şey yok. Bütün birimler doğru işleyince ortaya iyi ve çok beğenilen bir iş çıkıyor.

OYUN İÇİN BOKS DERSLERİ ALIYORUM
Dizinin yanı sıra bir yandan da tiyatroya devam ediyorsunuz, değil mi?
Evet.. 'Malafa' oyununda rol alıyorum. Akşamları 21.00'de sahneye çıkıyorum. Ama tiyatro benim için akşam 21.00'de başlamıyor. Sabah 07.00'de kalkıyorum. Sahneleyeceğimiz oyun için çalışıyorum. Bu oyun boksla ilgili. Çok iyi boks yapmanız ve kondisyonunuzun bir boksör kadar yüksek olması gerekiyor. Onun antrenmanları oluyor sabah 09.00'da... Sabah iki saat profesyonel hocadan ders alıyoruz ekip olarak. Ayrıca 'Feslen' diye bir oyun için de çalışıyoruz. Öğlenleri de bu oyunun provalarına gidiyorum. O oyunda Köksal Engür, Şebnem Bozoklu ve İpek Bilgin ile rol alıyoruz. İşte bu yoğunluk arasında 'Ezel'in setine katılıyorum.
CANLI YAYIN