Bu dizide insanlık dramı var

GİRİŞ TARİHİ:  07.01.2011, 09:51 GÜNCELLEME TARİHİ:  07 Ocak 2011 Cuma, 10:07

Çok sayıda dizide başrol oynayan Burak Hakkı bu sezon ‘Kızım Nerede?’ de zengin bir çiftin aniden ortadan kaybolan kızlarının izini süren polisi canlandırıyor...

Çok sayıda dizide başrol oynayan Burak Hakkı bu sezon 'Kızım Nerede?' de zengin bir çiftin aniden ortadan kaybolan kızlarının izini süren polisi canlandırıyor... Mankenoyuncu Sema Şimşek ile mutlu bir evlilik sürdüren ve üç yaşında bir oğlu olan Hakkı'yla; yayınlandığı ilk günden itibaren büyük ilgi gören yeni dizisini ve hayatını konuştuk...

Dizinin bu kadar ilgi görmesini bekliyor muydunuz?
İşimizden çok emindik ama Türkiye'de bazı şeylerden emin olamıyorsunuz. Bir dizinin diğerlerinden geç başlaması dezavantajdır. Açıkçası bu kadar yoğun ilgi beklemiyordum.

TEMPO YÜKSEK
Sonunu bildiğiniz bir işte yer almak konuya daha hakim olmanızı sağlıyor mu?
Evet, daha güzel... Öteki türlü çok sürpriz oluyor. Senaryolar yazılıyor, 13 bölümlük sinopsis çıkıyor. 13 bölümde birçok şey değişebiliyor. Bizde de birkaç şey değişecektir. Ama en azından ana hatları biliyoruz. Karakterin nereye gideceğini biliyoruz ve kendimizi de ona göre ayarlayabiliyoruz.

'Zeynep' ilk bölümde kayboldu. Dizi nasıl ilerleyecek?
Herkes "Bütün dizi boyunca 'Zeynep' mi aranacak?" diye merak ediyor. Dizi ilerledikçe birçok olay gelişecek. 50'nci bölümde de aynı merakla izlenecek. Dizinin gerçekçi bir kurgusu var. Bir kızın kaçırılması olayı normalde dizinin finaline saklanır. Ama bizde 10 dakika sonra oldu. Olayları; tempolu, abartıya kaçmadan gözler önüne seriyoruz.

İlk bölümler sonrası izleyicilerin tepkileri nasıl oldu?
Oyunculukların ve işin temposunun izleyiciyi çok etkilediğini düşünüyorum. Bazı işler müzikle, bazıları ise isimle tutar. Bizim dizinin konusuyla, oyunculuklarıyla tuttuğuna inanıyorum. İzleyicilerimiz "Amerikan dizisi gibi olmuş" diyor. Benim canlandırdığım karakteri Amerikan polisine benzetiyorlar. Dizi, sinema filmi kamerasıyla çekiliyor. Teknik olarak da çok yüksek düzeyde bir iş...

ÇOK BEĞENDİM
Diziyi izlediğinizde beklentilerinizin karşılığını aldınız mı?
Bir işe başlamadan önce bende her zaman bir tedirginlik olur. Her insan kendi işi tutsun ister. Çok iyi diye başlayıp izlenmeyen işler olabiliyor. Ama doğrusu ben hem kendi oyunculuğumu hem de rol arkadaşlarımın oyunculuklarını çok beğendim.

OYNADIĞIM KARAKTERE BENZER POLİSLER DE VAR
Daha önce de polis rolü oynamıştınız. Buradaki polisin farkı ne?
'Kızım Nerede?'de çok farklı bir polisi oynuyorum. Amerikanvari bir polis görünümünde... 'Kaybolan Yıllar'da da polisi oynamıştım. Ülkemizde benim dizide oynadığım karaktere benzer birçok polis var.

BEN DE ETKİLENDİM
Bir baba olarak senaryoyu okuyunca ne hissettiniz?
Bir çocuğun kaçırılması ya da kaybolması çok korkunç bir durum... Bir ebeveynin en değerli varlığı çocuğu... Onun üzerinde başka hiçbir şey yok. Ne işi, ne eşi, ne annesi, ne de babası... Bir insanın çocuğu onun her şeyidir. Dünyada ondan daha değerli hiçbir şey olamaz. O yüzden bu tip olaylardan çok etkileniyorsunuz. Maalesef dünyada her şey iyilik üzerine kurulu değil. Çaresizlik yaşamak, çok kötü bir durum... Benim gibi çocuğu olan herkes bu endişeyi yaşar.

OĞLUMUZ GÖRÜNTÜLENİNCE NAZARA GELİP HASTALANIYOR
Bu projeye dahil olduktan sonra çocuğunuzla iletişiminiz değişti mi?
Çocuğum olduğundan beri bambaşka, çok pimpirikli oldum. Eskiden kaygım, tasam yoktu. Şimdi bunlar en önemli duygularım oldu.

Eşiniz Sema Şimşek de aynı şekilde mi davranıyor?
Eşim öyle değil. Rüzgar'ı daha serbest bırakma taraftarı... Okulda oyun grubuna gidiyor. Ben "Gitmesin, daha küçük, bu yaşta eğitime mi başlanır?" diyorum. Eşimle bu konularda farklıyız. Önümüzdeki yıl bir film çekeceğiz. O da insanların kaybolması üzerine. Türkiye'de binlerce kayıp var. Birçok insan kaçırılıyor, kayboluyor.

Siz de bazı ünlüler gibi çocuğunuzu kameralardan uzak mı tutuyorsunuz?
Kameralarla yaşamıyoruz. Etrafa kapalı yaşıyoruz. Ayrıca nazara da inanıyorum. Rüzgar görüntülendiğinde hasta olabiliyor.

ASLA 'RÜYA ÇİFT' DEĞİLİZ HERKESİN HATASI VARDIR
Göz önünde olan insanların evlilikleri genelde sağlıklı yürümüyor. Siz bunu nasıl sağladınız?
Bunu hep söylüyorlar ama bu sadece bizim için geçerli bir durum değil. İki doktor ayrılamaz mı? Ayrılır. Ünlülerin tek farkı, popülerliğe sahip olmaları. Hakkınızdaki doğru ya da yanlış haberlerle gündeme geliyorsunuz. Bir dönem bizim için 'rüya çift' benzetmesi yapıyorlardı. Buna inanmıyorum. Böyle bir şey olamaz. Herkesin hataları vardır.

Dizide işlenen konuyu eşinizle tartışıyor musunuz?
Ebeveyn olarak bu konuları konuşuyoruz ve dikkatli davranıyoruz. Hepimizin korkuları olabiliyor ama Allah'a sığınmaktan başka şansınız kalmıyor.

BENİ TAKLİT EDİYOR
Oğlunuz dizilerinizi izliyor mu?
Evet, izliyor. Şimdi polis oldu. Geçen senelerde ben 'Dudaktan Kalbe' dizisinde oynarken kemana meraklıydı. Şimdi de silahlara merak saldı. Beni taklit ediyor. "Babam gibi yapayım" diyor.

Peki sizin gibi oyunculuk yeteneği var mı?
Rüzgar çok farklı bir çocuk... Herkese kendi çocuğu farklı gelir ama her şeyi hemen anlıyor. Bazen doktor, bazen korsan, kimi zaman da oyuncu oluyor.
CANLI YAYIN