Arkadaşlarım bile beni tanıyamadı!

GİRİŞ TARİHİ:  14.01.2011, 09:07 GÜNCELLEME TARİHİ:  14 Ocak 2011 Cuma, 09:07

Günlük hayatında uzun sarı saçı tercih eden Yonca Cevher Yenel, atv'de yayınlanan 'Kızım Nerede?' isimli dizi için koyu renkli ve kısa bir peruk takıyor. Yenel, "Çekimlerde beni perukla görüp öyle tanıyan bir arkadaşım; uzun, sarı saçlı halimle bana selam vermedi. Çünkü tanıyamamış" dedi

Günlük hayatında uzun sarı saçı tercih eden Yonca Cevher Yenel, atv'de yayınlanan 'Kızım Nerede?' isimli dizi için koyu renkli ve kısa bir peruk takıyor. Yenel, "Çekimlerde beni perukla görüp öyle tanıyan bir arkadaşım; uzun, sarı saçlı halimle bana selam vermedi. Çünkü tanıyamamış" dedi.

Birçok dizi ve tiyatro oyununda rol alan ve ayrıca seslendirme sanatçılığı da yapan Yonca Cevher Yenel, 2.5 yıl aranın ardından 'Kızım Nerede?' dizisinde canlandırdığı 'İpek' karakteriyle ekrana geliyor. En son 'Binbir Gece' dizisinde Kayserili gelin Füsun'u canlandıran oyuncu, bu kez tamamen farklı bir imajla izleyici karşısına çıktı. Kısa siyah saçlı ve oldukça iddialı bir rolde oynayan Yenel, günlük yaşantısında uzun ve sarı saçı tercih ediyor. Yenel ile diziyi, özel hayatını ve oğlu Alideniz'i konuştuk.

UZUN SAÇ AVANTAJ
'Kızım Nerede?'de farklı bir imaj ve iddialı bir karakterle izleyici karşısına çıktınız. Neden dizide sarışın halinizle izleyici karşına çıkmadınız?
'İpek' karakteri oldukça farklı bir karakter... Onu en iyi şekilde yansıtmak için yönetmenimizle konuşup kısa ve siyah saçlı bir kadın olması gerektiğine karar verdik. Ancak ben, Alideniz dünyaya geldikten sonra saçlarımı sarıya boyatmıştım. Saçımın rengini ve boyunu değiştirmek istemedim. O yüzden dizi için peruk kullanmaya karar verdik.

Kısa saçlı halinizi nasıl buldunuz?
Aslında önemli olan benim beğenip beğenmemem değil, bu role en uygun imajın ortaya çıkması... 'İpek', keskin hatları olması gereken bir karakter... Saçın, makyaj, kıyafet ve tavırla desteklendiğinde daha da etkili olduğunu düşünüyorum.

Rol için kendi saçlarınızı kestirip siyaha boyatmayı düşünmediniz mi?
Ben, kadının uzun saçlı olmasını seviyorum. Ayrıca tiyatroda da uzun saç her zaman avantajlı.

İzleyici sizin gerçekten saçlarınızı kestirdiğinizi düşündü. Çünkü peruk doğal duruyor.
'İpek' karakteri için perukçuya gidip, bir sürü peruk denedik. Bir arkadaşım eline şu anda dizide kullandığım peruğu aldı ve bunu denememi istedi. Ben de "O perukla yan kesici çocuk gibi olurum" dedim. Ancak saçıma taktığımda çok doğal durdu. Bunu kıyafet, makyaj ve tavırla da birleştirdiğimde çok güzel bir karakter ortaya çıkmış oldu. Ayrıca peruk kullanmak çok rahat. Saç yapma gibi bir derdiniz yok.

ANNEME BENZEDİM
İlk zamanlar bu değişime hemen alışabildiniz mi?
Benim gözümün alışması gerekmiyor. Önemli olan role hizmet etmesi... Kendimi bu halimle anneme benzetmeye başladım. Annemin saçları koyu renk... Diziyi izlerken bazı karelerde annemi görüyorum.

Sizi sarışın uzun saçlı gören izleyici nasıl tepki veriyor?
Çok şaşıyorlar. "Biz saçlarınızı kestirip, boyattığınızı düşünüyorduk" diyorlar. Çekimlerin başladığı ilk günlerde beni sette ilk kez perukla gören bir arkadaşım, daha sonra peruksuz sarı saçlarımla gördüğünde bana selam vermedi çünkü tanımamış. Beni ilk kez sette görmüş ve benim gerçekten kısa ve siyah saçlı olduğumu sanmış.

CANLI YAYIN