Kötü birini oynamak beni çok eğlendiriyor

GİRİŞ TARİHİ:  18.01.2011, 09:58 GÜNCELLEME TARİHİ:  18 Ocak 2011 Salı, 10:00

‘Aşk ve Ceza’ dizisinde ‘Ceyda’ karakterini canlandıran Özlem Conker, rol aldığı birçok diziden sonra ilk kez kötü bir karakteri oynuyor. ‘Kınalı Kar’, ‘Ömre Bedel’, ‘Vasiyet’, ‘Sensiz Olmuyor’ gibi dizilerde oynayan Conker, ‘Ceyda’yı hırslı ve gözü kara biri olarak tanımlıyor. Güzel oyuncu gerçek hayatta ‘Ceyda’ ile benzer bir yönü olmadığını söylüyor.

'Aşk ve Ceza' dizisinde 'Ceyda' karakterini canlandıran Özlem Conker, rol aldığı birçok diziden sonra ilk kez kötü bir karakteri oynuyor. 'Kınalı Kar', 'Ömre Bedel', 'Vasiyet', 'Sensiz Olmuyor' gibi dizilerde oynayan Conker, 'Ceyda'yı hırslı ve gözü kara biri olarak tanımlıyor. Güzel oyuncu gerçek hayatta 'Ceyda' ile benzer bir yönü olmadığını söylüyor.
* Ekran önüne ilk adımı nasıl attınız?
Ekranla ilk tanışmam reklam filmleri ile oldu. Reklamlarda çalışmak çok eğlenceli ve bol kazançlı bir iştir. Dolayısıyla ben de bu işe iyi bir noktadan başlayabildiğimi söyleyebilirim. Zaman içinde ekran karşısında olmayı çok sevdim ve buna alıştım.

MANKENLİK YAPMADIM
* Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz peki?
Oyunculuğa ilk kez 1997'de bir TV dizisinde başladım. Büyük bir ailenin kızını canlandırıyordum. Başarılı oldum ve bu kez 'Vasiyet'te başrol oynadım. Sonrasında kariyerim bu yönde devam etti. Sürekli eğitim alarak bu mesleği devam ettirdim. Benim şansım; çok severek yapabileceğim bir işi çok erken keşfetmek oldu.

* Geçmişinizde mankenlik tecrübesi var mı?
Enteresan bir şekilde bu soruyla çok sık karşılaşıyorum. Hiç mankenlik yapmadığım halde, hafızalarda nasıl bu şekilde kalabildiğimi bilmiyorum. Hayatımda hiç podyuma çıkmadım ama mankenlik gerçekten saygı duyduğum ve zor olduğunu düşündüğüm bir meslek.

KURALLARIM YOK
* Size bir teklif geldiğinde, projenin hangi özelliklerine bakarak karar veriyorsunuz?
Şu ana kadar 12 dizi film ve sayısını hatırlayamayacağım kadar çok reklam filminde rol aldım. Ama oyunculuk için kurallarım yok. Hikayenin akışı neyi gerektiriyorsa, amacına hizmet edecek şekilde çekilmelidir diye düşünüyorum. Zaten bana göre yapılan iş, tek bir oyuncuya değil, bir ekibe aittir. Eğer oyuncu, yönetmenine ve senaristine güveniyorsa, beraber çok başarılı işler çıkarabilirler.

* 'Ceyda' gibi hırslı bir karakteri canlandırmanın zorlukları var mı?
Var tabii ki. İlk defa kötü bir karakteri canlandırıyorum. Aslında 'Ceyda'yı hırslı ve gözü kara bir kadın olarak tanımlamak istiyorum. Kötü demek çok genel oluyor. Her kötünün kendince sebepleri olduğunu düşünerek 'Ceyda'yı daha gerçekçi bir hale getirmeye çalıştım.

HIRSLI DEĞİLİM
* 'Ceyda' ile kesişen noktalarınız var mı?
Hayır kesinlikle! Ben çok hayalleri olan ama aşırı hırslardan uzak bir kadınım. İyi bir iş çıkarmak için daha çok çalışmak, güzel dostluklar için samimi olmak, âşık olabilmek için önce kendinle barışabilmek gerekiyor. Kötü hırsların bir şey kazandıracağını düşünmüyorum.

* Hiçbir zaman göz önünde olmaktan hoşlanmadınız. Yanlış anlaşılma korkunuz mu var?
Doğru, hiç hoşlanmadım. Yanlış anlaşılacak bir şeyim yok ama özel hayatımı paylaşmak gerektiğini de düşünmüyorum. Bence herkesin, her şeyinizi bilmesi doğru değil. Çünkü biri için doğru olan, diğeri için yanlış olabilir. Toplumsal yargılar maalesef çok ağır olabiliyor.

ELBETTE EVLİLİK PLANIM VAR
* Evlilik planlarınız var mı?
Elbette evlilik planım var. Şans da yardım ederse niye olmasın! Hayalimde hep şöyle bir tablo var; büyük bir ailenin, güzel bir yemekte bir araya gelmesi. Ben tipik bir Boğa burcuyum. Birliktelikler, yemek, içmek, sohbet etmek hayatta olmazsa olmazlarım.

* Gelecek planlarınız neler?
Gelecekle ilgili uzun vadeli planlarım yok. Her yeni gün, yeni bir şey demek... Hayatımın bundan sonraki kısmında bir enstrüman çalmayı öğrenmek, aile kurmak, seyahat etmek istiyorum.

BU KEZ ÜŞÜMEDEN BİR DİZİ ÇEKİYORUM
* Dizide 'Yasemin'le 'Ceyda' arasında neler yaşanacak?
Biraz ipucu verir misiniz? Bir süre sonra 'Yasemin' ve 'Ceyda' karşı karşıya gelecek. Bu gelişme heyecanı artıracak. Dediğim gibi 'Ceyda' gözü kara bir karakter. O nedenle yeni oyunlar kurgulamaktan çekinmeyecek.

YENİ BİR HEYECAN
* Rolünüz yüzünden seyircilerden tepki alıyor musunuz?
Aslında izleyenler şaşırmış durumda. Çünkü beni hep iyi ve masum rollerde izlemeğe alışkınlar. Aslında bu durum beni çok eğlendirdi. Daha önce oynadığım 'Ugly Betty' dizisindeki çirkin kız rolü kadar, kötü birini oynamak da çok hoşuma gitti.

EN KOLAY İŞİM
* Nurgül Yeşilçay ve Murat Yıldırım başta olmak üzere tüm ekip ile bir set gününüz nasıl geçiyor?
Sete sonradan dahil olmama rağmen hiç zorlanmadım. Bizim ekipte herkes gerçekten çok samimi ve olduğu gibi... Beni de hemen aralarına aldılar. Ben genelde zor çalışma şartlarına çok alışkınım. Özellikle kışları sokaklarda çekim yapmak gerçekten çok zordur. Her yeriniz donarken, hiç üşümüyor gibi davranmak çok yorucudur. Bu galiba benim en kolay işim oldu... Bir ofisim var ve ben hep oradayım. Yani yapacağım kötülükleri daha sağlıklı düşünebiliyorum!

CANLI YAYIN