Seyyar satıcılar beni babaları olarak ilan etti

GİRİŞ TARİHİ:  19.01.2011, 09:29 GÜNCELLEME TARİHİ:  19 Ocak 2011 Çarşamba, 11:55

30 yıllık sanat hayatı boyunca pek çok dizide rol alan Emin Gümüşkaya, 'Seyyar Tayyar' olmaktan memnun: "Birol Güven sayesinde seyyar satıcıların babası oldum"

atv'nin sevilen dizisi 'Çocuklar Duymasın'daki 'Seyyar Tayyar' rolüyle, şöhreti yakalayan 30 yıllık oyuncu Emin Gümüşkaya, "İnsanların bana gösterdiği ilgi çok hoşuma gidiyor" dedi. Dizideki "Patladı gitti" repliği ve pembe yalanları ile sempati toplayan 63 yaşındaki Gümüşkaya; Birol Güven'in senaryosu sayesinde ekranların en eğlenceli yalancısı haline geldiğini söyledi...

HERKES BENİ TANIDI
Karakterinizin bu kadar sevileceğini tahmin ediyor muydunuz?
'Seyyar Tayyar' karakteri halkın içinden geliyor. Halk da kendi içinden olan her şeyi seviyor. 'Seyyar Tayyar'ın beğenilmesini bekliyordum ama bu kadar patlayacağını tahmin etmiyordum. Yıllardır birçok projede yer aldım. Ancak en dikkat çeken rolüm bu oldu. Emrah ile oynadığım 'Büyük Yalan' adlı dizideki kötü adam karakterim de çok beğenilmişti. Devlet Tiyatrosu'nda 30 sene oynadım ama 1 milyon kişiye zor ulaştım. Şimdi bir gecede milyonlara ulaşıyorum.

DOĞAL BİR KARAKTER
Sevilen bir diziye sonradan katılmak zor değil mi?
Kesinlikle çok zor... Aslında biraz da riskli... Çünkü ortaya çıkardığınız karakter hiç beğenilmeyebilir ve insanların dikkatini çekmeyebilir. O zaman iki bölümde silinip gidersiniz. Ama 'Seyyar Tayyar' öyle olmadı. Bizim ekipte herkes çok mütevazı olduğu için yeni karakterlerin parlamasına ve dikkat çekmesine müsaade ediyorlar.

'Seyyar Tayyar'ın ön plana çıkmasındaki etken nedir?
Tayyar çok doğal bir karakter... Benim iyi gözlemci olmam da rolün dikkat çekmesinde etken oldu ama Birol Güven, karakter yaratmakta çok başarılı... İkimiz de Balkan göçmeniyiz. Ortaya Bir Arnavut karakter çıkarmanın doğru olacağını düşündük. Tahmin ettiğimiz gibi oldu ve herkes bu karakteri çok beğendi.

ADIMI BİLMİYORLAR
Rolünüzü canlandırırken doğaçlama yapıyor musunuz?
Tabii ki... Bu tarz rollerde size verileni bire bir yaparsanız robot gibi olursunuz. Vücut bir enstrüman gibidir ve onu iyi çalmanız gerekir. 'Seyyar Tayyar'ın da başarısı bu...
Dışarıda sizi gören insanların tepkileri nasıl oluyor? Daha önce hiçbir rolüm için bu kadar methiyeler düzmemişlerdi. Nasıl patladı gitti, ben de anlamadım. 'Arka Sıradakiler' dizisinde birinci senenin sonunda 'Müdür Hulusi' olarak tanınıyordum. 'Çocuklar Duymasın'da bir ayı bulmadı...
Seyyar satıcılar sizi görünce ne tür tepkiler veriyorlar? "Seyyar Tayyar" diye bağırıyorlar. Kimse ismimi bilmiyor. 'Seyyar Tayyar', seyyar satıcıların babası oldu. Geçen gün Beyoğlu'nda bir pilavcının camına 'Seyyar Tayyar' yazdığını gördüm. İnsanların bu ilgisi ve beğenisi beni çok mutlu ediyor.
CANLI YAYIN