Her güzel kız Cansu Dere olmak istiyor

GİRİŞ TARİHİ:  22.01.2011, 15:54 GÜNCELLEME TARİHİ:  22 Ocak 2011 Cumartesi, 15:56

Yaklaşık 30 dizide rol alan Selda Özbek, şu sıralar atv'de yayınlanan 'Yahşi Cazibe'de Peker Açıkalın'ın canlandırdığı 'Peker Pekmez' karakterinin karısı 'Manidar'la seyirci karşısına çıkıyor.

Yaklaşık 30 dizide rol alan Selda Özbek, şu sıralar atv'de yayınlanan 'Yahşi Cazibe'de Peker Açıkalın'ın canlandırdığı 'Peker Pekmez' karakterinin karısı 'Manidar'la seyirci karşısına çıkıyor.

* Çocukluk döneminizde oyuncu olmak gibi bir sevdanız var mıydı?
Ergenlik dönemimde her gün farklı bir meslek yapmak isteğiyle uyanıyordum, kararsızdım. Lisede edebiyat öğretmenimiz bütün sınıfı tiyatroya götürdü. Sahnedeki oyuncuları büyük hayranlıkla seyrettim. O gün içime ateş düştü. Zor bir yoldan geçip konservatuvarı kazandım. Artık; doktor, hemşire ve şarkıcı olabiliyorum. Yani çocukluk hayalim gerçekleşti diyebilirim.

O TOKATI UNUTMAM!

* Sanat hayatınızın ilk yıllarından bahsedebilir misiniz?
Mezun olduktan hemen sonra İstanbul'a geldim. Rahmetli hocamız Ali Taygun'a "Hangi yöne gideyim, neresi çıkmaz sokak?" dedim. Onun yönlendirmesiyle bir diziye başladım. Dizi sadece beş bölüm çekildi ama bana bambaşka kapılar açtı.

* Oyunculuğunuzla ilgili hiç unutamadığınız bir anınız var mı?
Bir oyunda kocamdan tokat yemem gerekiyordu. Oyuncu arkadaşıma "Çekinmeden vur, gerçekçi olsun'' dedim. O da yaradana sığınıp bir vurdu, gözümü seyircilerin arasında açtım!

Tiyatro ve televizyon dünyasının bugünüyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
Sektörün büyümesiyle birlikte karmaşa da büyüdü. Ama bu sektörde karmaşa iyidir; kavgalar edilecek, sonra da ortak doğrular bulunacak. Hem özel tiyatrolarda hem televizyonda bu karmaşadan doğan kirlilikler var tabii. Bu kirlilikler zaman içinde ya temizlenecek ya da yok olacak.

* Dizilerdeki yeni nesil oyuncuları başarılı buluyor musunuz?
Oyunculuk yapmaya hevesli gençlerin sayısında ciddi artış var. Artistlik yapmak değil de oyuncu olmak isteyenleri tiyatrolarda görüp öyle değerlendirmek gerek bence. Yoksa televizyonda görüp beğendiğim çok genç var.
Her yakışıklı Kıvanç Tatlıtuğ, her güzel kız Cansu Dere olmak istiyor. Eğer güzellik yetseydi Cansu'dan güzeli, Kıvanç'tan yakışıklısı onların yerine oyuncu olurdu. Yetenekle ve bilgiyle beslenmeyen güzellik geçicidir.


'MANİDAR'I HANGİ ERKEK SEVMEZ Kİ?

* 'Manidar'ın replikleri internette büyük ilgi görüyor. Sizce 'Manidar' niye çok seviliyor?
'Manidar' renkli bir kadın. Çoğu Türk erkeğinin idealindeki kaprissiz, âşık, güler yüzlü, hemen affeden kadın. Bir annenin çocuğuna bağlılığı gibi bitmeyen sabrı, karşılıksız sevgisi var. Sanırım insanlar bunu sevdi. Böyle olan birisi nasıl sevilmez?

TEK ORTAK YÖN

* 'Manidar'la ortak yönünüz var mı?
Siz de eşinize bu kadar bağlı mısınız? Kocalarımızı çok sevmemiz dışında zerre kadar ortak noktamız yok. Eşime tabii ki çok bağlıyım. Kocam ve oğlum her şeyim, önceliklerim.

* 'Peker Pekmez' ve 'Manidar' çifti bir gün 'Cazibe'yle 'Kemal'in sahte evliliğini öğrenirse neler olur?
Dizi biter! Şaka bir yana Pekmez dedektif olur mu bilmem ama 'Manidar' kendi dünyasında yaşıyor zaten. Kocası için sevinir, 'Cazibe' için üzülür, bu olaydan da kendine şahane bir fantazi yaratır.








CANLI YAYIN