İmkansız denileni yaptık

GİRİŞ TARİHİ:  23.05.2011, 11:22 GÜNCELLEME TARİHİ:  23 Mayıs 2011 Pazartesi, 11:24

'Ezel'in senaristi Kerem Deren iddialı konuştu: Çekimlerden önce 'Bunu yaparsan asla tutmaz' denilen her şeyi yaptık. Yani bizim için imkansız olanı yaptık ve başarılı olduk

atv'nin fenomen dizisi 'Ezel' finale yaklaşırken; senaristi Kerem Deren, Mart ayından itibaren Akkademi Tiyatro'da 'Senaryo Yazarlığı Atölyesi' kursu veriyor. Senaryo yazımıyla ilgilenen 7'den 77'ye herkesi bu kursa beklediklerini söyleyen Deren, yazarlık ve 'Ezel' dizisiyle ilgili konuştu:
Ülkemizde pek çok insan, ünlü olmak istiyor. Televizyon da bunu cazip kılıyor. 'Ben ünlü olacağım' diye bir oyunculuk kursuna gidilebilir ama senaristlik asla yapılamaz.

KENAN 'ÖMER'İ OYNAYACAKTI
'Ezel'i birlikte yazdığım Pınar Bulut'la senaryo çalışmalarına üç yıl önce başladık. Başlangıçta, Kaz Dağları'nda altın arayan ekibin hikayesi olarak düşünmüştük. Sonra izlediğiniz hikaye ortaya çıktı.
Çekimlerden önce 'Bunu yaparsan, olmaz' denilen her şeyi yaptık. Dış sesin cazip gelmeyeceği, geri dönüşlerin kafa karıştıracağını söyleyenler oldu. Ama biz, imkansız denileni yaptık ve başarılı olduk.
İlk bölümde Kenan İmirzalıoğlu'nun rolü sadece 10 dakikaydı. 'Ömer'i Kenan'ın canlandırmasını düşünmüştük. İngiltere'den özel makyaj uzmanları geldi. Ortaya çıkan sonuç bizi tatmin etmeyince, 'Ömer'i İsmail Filiz'in oynamasına karar verildi.

RAMİZ DAYI'NIN ÖLMESİ BENİ ÜZDÜ
'Ramiz Dayı' fenomen olmuş bir karakter. Onun ölmesi beni de üzdü ama hikayenin gelişim sürecinde geldiği nokta buydu. Bu da önceden belliydi.
Tuncel Kurtiz'le çalışmak benim için tecrübe oldu. Onun için bir şeyler yazıyor olmak bile beni çok keyiflendiriyordu.

İKİNCİ SEZON OLMADI!
Eksen kayması, ikinci sezona uzayan 'Ezel' hikayesinin bir zaafıydı. İlk sezona oranla reytinglerin düşmesi, ikinci sezonun beklentileri karşılamamasıyla ilgilidir. Çünkü çok daha büyük beklentiler vardı.

CANLI YAYIN