Biz yaşlandık gençlere yol açacağız!

GİRİŞ TARİHİ:  21.06.2011, 10:34 GÜNCELLEME TARİHİ:  21 Haziran 2011 Salı, 10:35

Yakında atv'de başlayacak kısa film yarışması 'Çek Bakalım'ın jüri üyeleri Hıncal Uluç ve Okan Bayülgen; yarışmaya gönderilen filmleri değerlendirmeye başladı. Bayülgen "Biz artık yaşlandık, ekranın yeni yüzlere ihtiyacı var" dedi

Yarışmacıların kendi imkanlarıyla çektikleri, beş dakikayı geçmeyen kısa filmlerin yarışacağı atv'nin yeni yarışması 'Çek Bakalım' önümüzdeki ay başlıyor. Yarışmanın jüri koltuğunda oturan SABAH yazarı Hıncal Uluç ve ünlü televizyoncu Okan Bayülgen, geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek, yarışmaya gönderilen kısa filmleri değerlendirmeye başladı.

O KONUŞMA TESADÜF
'Çek Bakalım'ın çok eğlenceli bir yarışma olacağını söyleyen Bayülgen; bu programın yeni yüzlere şans vermek adına çok önemli bir adım olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz günlerde Altın Kelebek Ödül Töreni'nde gençlerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Bayülgen; "O gece yaptığım konuşmanın 'Çek Bakalım' yarışmasına denk gelmesi tamamen tesadüf. Ama şu bir gerçek; artık biz yaşlanıyoruz. Bu ekranların yeni yüzlere, yeni soluklara ihtiyacı var. Yarışma programımızda da bu yetenekli isimleri bulup onları ekranlarla buluşturacağız" diye konuştu. Hıncal Uluç ise böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, bu ülkenin üreten gençlere ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Uluç, "Bu adayları bulmak için atv'deyiz" dedi.

EN İYİ KISA FİLMİ ÇEKEN KAZANACAK
Önümüzdeki ay atv'de başlayacak olan 'Çek Bakalım', 14 hafta boyunca ekranda olacak. Yarışmada; jüri önce genç sinemacıların yazıp çektiği kısa filmleri tek tek izleyip değerlendirecek. Ardından üst tura çıkmaya hak kazanan isimler belirlenecek. Bu aşamadan sonra ise finallere kalan yönetmen ve ekiplerine; her hafta belirli bir bütçe ve bir tema verilecek. Yarışmacılar bu doğrultuda kısa filmler çekecek. Bu büyük maceranın sonunda, en başarılı kısa filmi çeken ekip büyük ödülün sahibi olacak.

CANLI YAYIN