'Reis' dizisi bana Karadenizli olmayı öğretti

GİRİŞ TARİHİ:  15.08.2011, 10:46 GÜNCELLEME TARİHİ:  15 Ağustos 2011 Pazartesi, 10:47

atv'nin 'Murat Reis'i Mehmet Akif Alakurt: 'Reis'te Rizeli bir ailenin oğlunu canlandırıyorum. Dizi sayesinde Karadenizli olmanın özelliklerini öğreniyorum

atv'nin büyük beğeni kazanan yeni sezon dizilerinden 'Reis'in başrol oyuncusu Mehmet Akif Alakurt, Aktüel dergisinden Neslihan Perker'e konuştu. 'Sıla' ve 'Adanalı' dizilerinde üstlendiği rollerle herkes tarafından tanınan oyuncu, diziye adını veren 'Murat Reis'i canlandırıyor. İşte, Alakurt'un hayat hikayesi ve oynadığı karakterle ilgili görüşleri:

İÇ DÜNYAMI AÇAMAM
Herkese açmadığım bir iç dünyam var. Çok yakınım olan birkaç insana anlatırım içimdekileri. Sakladığı çok sırrı falan olan bir adam da değilim aslında, içimdekileri kendimle paylaşıp çözüm bulmaya çalışan bir yapım var.
Aşkı denize benzetebiliriz. En büyük mutlulukları, benzersiz duyguları yaşadığınız bir his, tamamen tersi şeyler yaşamanıza da sebep olabiliyor.
Ben, aklın çok fazla işin içine katıldığı ilişkilerin keyifli olduğuna inanmıyorum. Ruhunda var olanı hissedip de onun peşinden gitmenin verdiği haz bambaşka. Bu sebepten çocukları çok kıskanıyorum, çünkü korkmuyorlar.
Aşka inanırım. İnsanlar birbirlerini sevebiliyorlarsa, sevgi varsa, aşk da mutlaka vardır. Ama bu İstanbul'da olmayabilir... Varsa da bilen, yerini söylesin...
'Murat', 'The Godfather' (Baba) filminde Al Pacino'nun canlandırdığı 'Michael Corleone'yi hatırlatıyor. Karadeniz aileleri ile İtalyan aileleri birbirine benziyor.

SINIRLARIM VARDIR
Dizide, Rizeli bir ailenin üyesiyim. Gerçek hayatta, doğma büyüme İstanbullu'yum ama ailem Samsun ve Ordu'dan... Oralarda yaşamadım ama benim de Karadenizli taraflarım var tabii.
Mahremiyete önem veren, sınırları olan bir insanım. Birçok Karadenizli'nin de böyle olduğunu düşünüyorum.
Diziye; balıkçı reisliğinden ziyade, aile reisliği kavramı hakim. 'Reis' ile birlikte ben de, Karadenizli olmanın özelliklerini öğreniyorum.

BENDEN İYİ BABA OLUR ASLA BASKI YAPMAM
Mehmet Akif Alakurt, Kadırga'da yetişmiş; üçü kız, ikisi erkek beş kardeşlermiş. Kalabalık bir ailede büyüyen Alakurt, babalıkla ilgili düşüncelerini şöyle açıklıyor:
Benden iyi bir baba olur diye düşünüyorum. Beni tanıyan insanlar da hep aynı şeyi söylerler.
Çok korumacı bir baba olacağım kesin ama asla baskıyla yetiştirmek istemem çocuğumu. Çünkü bu doğru bir yöntem değil.
Çocuğa sınır koyduğunuz zaman birçok şey fazlasıyla cazip gelecektir. Baskı ile yetiştirilen çocukların ne özgüveni oluşuyor, ne de kişilikleri net oluyor.


CANLI YAYIN