Tiyatro komedi reality birlikte

GİRİŞ TARİHİ:  01.09.2011, 12:14 GÜNCELLEME TARİHİ:  01 Eylül 2011 Perşembe, 12:15

Ali Sunal'ın bir öğretim görevlisini canlandırdığı, ve her hafta farklı bir hikayenin sahneleneceği programda; oyuncuların sahne arkasında neler yaşadığı da ekrana gelecek

atv'de bu gece Mine Tugay, Ali Sunal, Alper Kul, Okan Çabalar ve İrem Sak'ın rol aldığı '5'er Beşer' adında ilginç bir komedi programı başlıyor. Her hafta farklı bir hikayenin sahneleneceği ve karakterlerin sahne arkasında neler yaşadığını ekrana getirecek olan komedi programı, tiyatro ile reality şovu birleştiriyor. Her çarşamba yayınlanacak olan '5'er Beşer'in oyuncuları; yeni projelerinin perde arkasını anlattı.

Nasıl bir araya geldiniz?
ALPER KUL: Her hafta konusu değişen bir tiyatro oyunu yapmayı hayal etmiştik. Sonra bu projeyi televizyona taşıma fikri oluştu. Bu noktada formatı biraz daha bozduk. "Seyirciyi nasıl daha fazla eğlendirebiliriz?" diye düşünürken reality şov tarzı bir format ortaya çıktı.
MİNE TUGAY: Yapımcımız Elif Yakarçelik ile daha önceden tanışıyorduk. Komedi programı için teklifte bulunduğunda hem şaşırdım, hem çok sevindim. Çok planlı olmadı ama benim için çok heyecan verici bir proje oldu.

SEYİRCİ DE KATILACAK
Programda her hafta farklı bir tiyatro oyunu ekrana gelecek, öyle değil mi?
A.K.: Evet. '5'er Beşer'in ana hikayesi öğretim görevlisi 'Aziz Güngör Esen' (Ali Sunal) ekseninde gelişiyor. Aziz, 'Beşeriyete Giriş' adlı kitabında anlattığı konuları daha çok kişiye ulaştırmak için, okulun tiyatro kulübü öğrencilerini topluyor ve kitaptaki konuları canlandırmalı olarak aktarıyor. Seyirci de hem kitaptaki insan ilişkileriyle ilgili hikayeleri, hem de konuları sahneleyen beş kişi arasında gelişen olayları izliyor.

Ekran başındaki izleyici de programa dahil olabilecek mi?
ALİ SUNAL: Evet; bu aslında interaktif bir konferans... Seyircilerin deneyimlerine de başvuruluyor; hatta konferans onların fikir ve düşüncelerine göre şekileniyor. Yani ekran başındakiler de izleyip konferansımıza katılabilirler.

MİZAHTAN ANLAYAN EKİP
Programın tanıtımları izleyicilerden ilgi gördü. Bunu bekliyor muydunuz?
M.T.: Değişik formatı ve renkli karakterleri ile seyircinin seveceğini düşünüyordum.
OKAN ÇABALAR: Tahmin ediyordum çünkü mizahtan çok iyi anlayan bir ekiple çalışıyoruz.

Tiyatro, komedi ve reality şovu bir araya getiren bir proje yapmanın zorlukları var mı?
A.K.: Pratikte yok, ilerleyen süreçte göreceğiz zorlukları.
İREM SAK: Bu projenin bizi zorladığı bir gerçek ama bir yandan da burasını okul gibi görüyorum.

TİPLER BEĞENİLECEK
Sizce '5'er Beşer'de izleyicinin ilgisini en çok ne çekecek?
O.Ç.: Programın doğaçlamaları, formatı ve canlandırdığımız komik tipler bence herkesin çok ilgisini çekecek.

Programda herkesin belli bir rolü var mı yoksa her hafta rolleriniz değişecek mi?
M.T.: Hepimizin ana karakterleri var; ben okuldan yeni mezun olmuş ama kendini diğerlerinden ayrı gören, profesyonelliğine takıntılı 'Bengisu'yu oynuyorum. Ali Sunal öğretim görevlisi 'Aziz Güngör Esen'i, Alper Kul hocasına hayran bir öğrenciyi, Okan Çabalar bitirim 'Hakkı'yı, İrem Sak ise mahalle kızı 'Sinem'i canlandırıyor.

TV'DE İLK KEZ DENENECEK BİR İŞ
Programın ekrandaki diğer reality şovlardan ne farkı var?
ALİ SUNAL: Bu televizyonda ilk kez denenecek bir format. Her hafta iki saatlik bir tiyatro oyunu çıkarıyoruz. Oyunu seyircinin önünde canlı oynuyoruz, sonra da TV'de yayınlıyoruz. Ancak işimizi farklı kılan; tiyatro ile reality şov formatını birleştirmemiz. Hem BKM'ye seyirci olarak gelen konuklarımız, hem de TV izleyicileri; sahne arkasındaki çekişmeleri ve kavgaları da izleyecek.

CANLI YAYIN