İlk kez gerçekten 'kadın'ı oynuyorum

GİRİŞ TARİHİ:  26.09.2011, 14:35 GÜNCELLEME TARİHİ:  26 Eylül 2011 Pazartesi, 14:36

'Al Yazmalım'da 'İlyas'ın kardeşi 'Ayça'yı canlandıran Nesrin Cavadzade: "Hayatımda ilk defa kadını oynadığımı hissediyorum. Kafa göz yararak kadın gibi yürümeyi öğreniyorum"

Al Yazmalım'da 'İlyas'ın kardeşi 'Ayça'yı canlandıran Nesrin Cavadzade: "Hayatımda ilk defa kadını oynadığımı hissediyorum. Kafa göz yararak kadın gibi yürümeyi öğreniyorum"
atv'nin iddialı dizisi 'Al Yazmalım'da 'İlyas' karakterinin kardeşi 'Ayça'yı oynayan Nesrin Cavadzade, 2011 yılını yoğun geçirdi. 'Yangın Var' ve 'Güzel Günler Göreceğiz' adlı filmlerde de rol alan Cavadzade 'GÜNAYDIN'ın sorularını yanıtladı.
Kısa sürede birçok ödül alıp projelerin aranan ismi haline gweleceğinizi düşünüyor muydunuz?
Ben işime tutkuyla bağlıyım. Hiçbir şey birden bire olmadı hayatımda. Kendimi yolun çok başında hissediyorum. Aldığım ödüller de bu gerçeği değiştirmiyor.
'Al Yazmalım'ın kadrosuna nasıl dahil oldunuz?
Ay Yapım'ın oyuncularına verdiği değeri ve işe sahip çıkma biçimini çok seviyorum. Bu yüzden, ne şekilde olursa olsun bu projede yer almak istedim.

BELLUCCI GİBİ
'Ayça' karakterinde sizi etkileyen ne oldu?
Hayatımda ilk defa gercekten 'kadın'ı oynadığımı hissediyorum. Bugüne kadar oynadığım karakterler ya bakireydi ya da kadın kimlikleri üzerine çok vurgu yapılmıyordu. Türkiye'de karakterler çoğunlukla aseksüel bir açıdan ele alınıp öyle yazılıyor.
'Ayça'nın farkı ne?
Mahinur Ergun, 'Ayça'yı bu anlayışın tam zıttı olacak şekilde tasarladı. İlk başlarda çok zorlandım. Yönetmenimiz Nisan Akman "Monica Bellucci gibi yürü!" dediğinde, donup kalmıştım. Bunu yapamayacağıma inanıyordum. Ama önemli olan benim neye inandığım değil tabii, 'Ayça'nın neye inandığı. 'Ayça' kasabanın Bellucci'si olduğuna inanıyor; ben de kafa göz yararak kadın gibi yürümeyi öğreniyorum.
Yıllar önce yapılmış bir işin, yeniden çekiliyor olmasının avantajları ve dezavantajları neler?
Avantaj; çünkü kendimizi sıfırdan tanıtmak için ekstradan zaman kaybetmemize gerek yok. Olağanüstü bir referans üzerinden yürüyoruz. Dezavantaj; çünkü 'Selvi Boylum Al Yazmalım', Türkiye sinemasının en çok sevilen ve en çok seyredilen filmlerinden biri... Seyircinin karşılaştırma yapmadan izlemesi imkansız.

'AL YAZMALIM'DA HİKAYE DEĞİŞECEK
Dizide yaşanan aşk hikayesinin yanı sıra izleyiciyi etkileyecek olan sizce ne?

'Al Yazmalım'da kültleşmiş bir aşk hikayesi olduğu için ne olacağını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Merak edeceğimiz şey 'nasıl'ıdır. Diziye, hikayenin orijinalinde olmayan birçok unsur eklendi.

FİLMİMİZ SEYİRCİYİ ÇOK ŞAŞIRTACAK
'Güzel Günler Göreceğiz' adlı sinema filminde de rol aldınız. Bu filmdeki rolünüzden bahseder misiniz?
Bu filmdeki rolüm büyük bir sürpriz. Antalya Film Festivali'nden önce konuşmaya iznimiz yok. Heyecanla Ekim ayını bekliyoruz. Filmin, seyirciyi çok şaşırtacağını düşünüyorum. Daha önce hiç oynamadığım türden bir karakter.
Bu yıl iki sinema filmi ve bir de dizide rol aldınız. Bu yoğun tempoda çalışmak sizi yormadı mı?
Yorulduğum zamanlar oldu tabii ki ama geriye dönüp baktığımda gurur duyuyorum. Olağanüstü insanlarla çalıştım. Kendimi inanılmaz şanslı hissediyorum.

SETİN PRENSESİ OLMAK HARİKAYDI
Yangın Var filmindeki rolünüz için Kürtçe dersleri almışsınız.
'Yangın Var' her anlamda bir okul oldu benim için. 'Selvi Boylum Al Yazmalım'a göndermeler var; hayran olduğum Türkan Şoray'ın 'Asya'sını oynamak nasip oldu. Filmin birçok zorluğu vardı. Kürtçe dersleri bunlardan sadece biri. 57 derece sıcaklıkta, itfaiye kamyonu ile beş şehir gezdik. Ama her dakikasına değdi.
Yangın Var' için okuduğum en komik senaryo demişsiniz. Çekimler sırasında neler yaşadınız? Senaristimiz Koray Çalışkan müthiş bir insan, onunla tanışmış olmak bile çok gurur verici. Her kadın oyuncunun hayatında hiç olmazsa bir kez kendini prenses gibi hissettiği bir set tecrübesi vardır. Benim için bu set kesinlikle 'Yangın Var'ın setidir. Setin prensesi olmak harikaydı.

DEFALARCA İZLEDİM
Size dizi teklifi geldiğinde kitabı okuyup filmi yeniden izlediniz mi?
Filmi defalarca izledim. Türkan Şoray'ın 'Vesikalı Yarim' ile birlikte izlemeye doyamadığım filmidir.
Filmde en çok kimin rolünden etkilenmiştiniz?
'Asya'dan tabii ki...Türkan Şoray olağanüstüydü..
Önümüzdeki bölümlerde izleyiciyi neler bekliyor?
Ben senaryoyu okuduğumda da gittikçe güzelleştiğini düşünmüştüm, çekerken de öyle hissediyorum.

CANLI YAYIN