Ali Ersan Duru atv facebook sayfası üzerinden hayranlarıyla buluştu!

GİRİŞ TARİHİ:  10.03.2012, 13:03 GÜNCELLEME TARİHİ:  10 Mart 2012 Cumartesi, 13:04

Hayat Devam Ediyor’da Berat karakterini canlandıran başarılı oyuncu Ali Ersan Duru, 9 Mart Cuma günü 18.00 – 19.30 saatleri arasında atv’nin Facebook sayfasında dizi severlerin sorularını yanıtladı.

Atv'nin beğenilen ekran yüzü Ali Ersan Duru atv facebook sayfası üzerinden hayranlarıyla buluştu!

2.000 KİŞİ BERAT'A SORU YAĞDIRDI!

Hayat Devam Ediyor'da Berat karakterini canlandıran başarılı oyuncu Ali Ersan Duru, 9 Mart Cuma günü 18.00 – 19.30 saatleri arasında atv'nin Facebook sayfasında dizi severlerin sorularını yanıtladı. 1.5 saat içinde binlerce hayranının sorularıyla karşılaşan Ali Ersan Duru, her bir soruyu yanıtlamakta zorlandı.

www.facebook.com/atv adresinden 2.000'e yakın seveniyle canlı sohbet yapan Ali Ersan Duru kendisi ve Hayat Devam Ediyor hakkında ipuçları verdi…

ALİ ERSAN DURU:
19 Eylül 1984 doğumluyum. Ankara'da doğdum. Galatasaray'ı tutuyorum. 5 kardeşin en küçüğüyüm. Ankara ve Karadeniz karışımı bir aileden geliyorum.

Oyunculuğa 18 yaşımdayken karar verdim. Ben Eskişehir Osmangazi Üni. Maliye Bölümü mezunuyum. Aynı dönem içerisinde amatör tiyatro hayatıma başladım. Öncelikle ESOGU tiyatro topluluğuyla çalışmaya başladım. 2008 yılında Diyalog sanatta ilk oyunculuk eğitimimi aldım. Ardından Şahika Tekand stüdyo oyuncularına katıldım. 3 senelik bir tiyatro eğitimi aldım. Aynı dönem içinde de kamera oyunculuğu workshopları aldım.

Neden oyunculuk? Çünkü başka hiçbir şey hiç bir iş beni hayatta mutlu etmeyecek.

Mahsun Kırmızıgül çalışması en kolay ve oyuncunun psikolojisinden durumundan o anki halinden en iyi anlayan yönetmenlerden biri bence..

Sosyal medyada tek official hesabım twitter/alyersanduru dur. Başka bir hesabım, profilim yoktur.

Ankara Çankaya'da doğdum büyüdüm.

En sevdiğim yemek bir üçlemedir. Karnıyarık pilav ve cacık

Bir oyuncu olarak her işimde farklı bir karakteri canlandırabiliyorsam ve bunlarda iyi olabiliyorsam bu benim için gerçek başarı budur. Dünya sinemasını takip etmeye çalışıyorum. Özellikle Ortadoğu ve İran sinemalarını beğeniyorum.

Dizi için mekanlar sürekli değişiyor. Bunlar arasında Yedikule, Anadolu Yakası'nda bazı platolarda çalışıyoruz.

Düzenli spor yapmaya çalışıyorum. Basketbol oynadım fakat şu aralar fazla zaman bulamıyorum.

Hayatımdaki en önemli olay benim için oyunculukta başlangıç ve dönüm noktası olan Berat karakterine seçilmem ve Hayat Devam Ediyor'a başlamamdır.

Berat Zeliha'ya ne yaparsa yapsın, ona ne kadar aşık olduğunu ve ölümüne sevdiğini göreceksiniz. Bu yüzden Berat'a kızmayın :)

İyi bir proje olduğu sürece televizyonda her türde yapımda oynayabileceğimi düşünüyorum. Oyunculuğun gereği budur zaten.

Boş zamanlarımda kendimle ilgili olarak spor yapmak ve fotoğraf çekmekten hoşlanıyorum. İşsel olarak ise senaryo yazmayı ve kitap okumayı seviyorum. Çokça film izliyorum. Film izlemenin de oyunculuğu geliştirme konusundaki rolünü azımsamıyorum.

Bundan sonrası için tarihi bir dramada oynamayı isterim gerçekten. Ama kategorize edip de mutlaka kendisiyle oynamam gerekiyor dediğim bir oyuncu yok.

Mahsun Kırmızıgül'le cast görüşmeleri sırasında tanıştım.

Hiçbir dinin ve hiçbir etnik grubun propagandasını yapmıyoruz. Sadece Türkiye'nin kozmopolit yapısını göstermeye çalışıyoruz.

Yapabileceğim bütün sinema projesi tekliflerine açığım. Ama şu an için kesin bir şey yok.

Oyunculuk insanın duygularını aksine açan ve algılarını geliştiren bir şeydir. Oyuncu olmak için kesinlikle eğitim şart. Eğitimsiz oyuncu için bir gelecek yoktur.

Rana Cabbar Fikret Kuşkan, Suna Selen, annem, Şenay Gürler kısacası dizideki tüm büyüklerim benim üstadımdır. Kendilerinden çok şey öğreniyorum ve kendimi çok şanslı hissediyorum :)

Başrolde Aşk'ta 7 bölüm oynadım. Benim ilk göz ağrımdır. :) Emre karakteri her ne kadar kötü bir karakter gibi görünse de sit com içinde çok zevk alarak canlandırdığım bir karakterdi. Televizyon oyunculuğuna o karakterle başladığım için Başrolde Aşk'ın yeri çok başkadır. :)

Ben Türk Halk Müziği ile büyüdüm. Ve türküleri seviyorum ama zamanla müzik tarzım değişti. Kesinlikle şu tarz müzikten başka bir şey dinlemiyorum diyeceğim bir şey yok. Bir tarz yok. Etnik müzik çok severim. Ayrıca country seviyorum. Johnny Cash ve Tom Vaits severim. Bir tek elektronik müzik dinleyemiyorum. :)

Dizi yüzünden aklım dağılmıyor. Profesyonel oyunculukta yönetmen "oyun" dediği anda Berat olursun, "kestik" dediği anda Ali Ersan olursun. Bu profesyonellik gereğidir. :)

En çok dünya sinemasından yönetmen olarak Tim Burton'u beğeniyorum. Al Pacino hayranıyımdır. :)

Dizide neden bu kadar tokat atıldığıyla ilgili hiçbir fikrim yok arkadaşlar :)

Dizideki genç arkadaşlarımın hepsiyle çok iyi anlaşıyoruz... Hazırlık döneminde çekimler başlamadan karşılıklı olarak çok şey paylaştık ve güzel zamanlar geçirdik... Set haricindeki zamanlarda da görüşüyoruz ve beraber vakit geçiriyoruz :)

Dublajsız sesli çekim yapıyoruz.

Bekarım :)

Shakespere'i çok seviyorum. Shakespere'deki uslübu seviyorum ve klasikleri bilmeden de oyuncu olunmuyor. Shakespere dönemine zaten özel bir ilgim var...

Karşılıksız sevginiz beni sadece mahcup ediyor. O yüzden size çok teşekkür ederim. :)))

Şu anda hayatımda pek bir değişiklik yok. Geçen seneye nazaran tek değişiklik yoğun bir şekilde çalışıyor olmam. Artı sizlerin güzel ilgisi :)

Hayatta en çok yapmak istediğim şey işim ve şu anda yapıyorum :) En çok değer verdiğim insanlar da annem ve babam.
CANLI YAYIN