Şen şakrak bir hikaye anlatıyoruz

GİRİŞ TARİHİ:  29.05.2012, 11:37 GÜNCELLEME TARİHİ:  29 Mayıs 2012 Salı, 11:37

atv ekranlarında yayınlanmaya başlayan '2 Yaka Bir İsmail' dizisinin başrol oyuncusu Erdal Özyağcılar, fars ve vodvilden ilham alarak çektikleri dizinin gülme garantisi verdiğini söylüyor

Birisi Türk, birisi Yunan iki eşi arasında mekik dokuyan bir balıkçının hikayesinin konu edildiği '2 Yaka Bir İsmail', kısa süre içinde izleyiciyi ekrana bağlamayı başardı. atv ekranlarında gösterilen dizinin ana karakteri 'Balıkçı İsmail'i canlandıran ünlü oyuncu Erdal Özyağcılar, bu iddialı proje hakkında şu açıklamalarda bulundu:
Dizi, seyirciyi çıplak gözle bir tartışmanın içine sokuyor. Bir gönülde iki aşk... Bu, seyreden insanda soru işareti yaratabilir. Bu açıdan büyük ilgi çekiyor; keyifli bir hikaye.

ÇOK EŞLİLİĞİ ÖZENDİRMİYORUZ
Diziyi seyretmeyen insanlar, konusu nedeniyle "Çok eşliliği gündeme getiriyor" gibi bir önyargıya sahip olabilir, ama dizide kesinlikle çok eşliliği özendirmiyoruz. Sadece bir adamın iki aşkını, traji-komik bir hikayeyle anlatıyoruz.
Dizimiz hafif vodvil ve fars tarzında... Zaten vodvil ve farslarda temel konu bir adamın iki kadınla yaşadığı ilişkidir. Biz de tiyatronun bu klasik iki türünden ve vazgeçilmez konusundan beslenerek ve ilham alarak bir dizi yapalım diye düşündük.
Biz klasik bir konuyu kendi ülkemize uyguladık ve Ege'nin bir kasabasına getirdik. Ege kasabasında geçen şen, şakrak bir hikaye anlatıyoruz. Seyirciye gülme garantisi veriyoruz.
Yunan oyuncularla çok keyif alarak çalışıyoruz. Yunanistan bu diziden dolayı bize minnettar... Biliyorsunuz, ekonomik krizdeler. Bizim oraya gitmemiz, Midilli'yi anlatmamız, Türkiye'den Yunanistan'a gidecek turistlerin çoğalması onlar için çok büyük bir nimet...
Midilli Belediye Başkan Yardımcısı Kostas Astirakakis diziye büyük destek veriyor.
CANLI YAYIN