Benim İçin Üzülme Ekibiyle Hopa'daydık!

GİRİŞ TARİHİ:  09.11.2012, 15:26 GÜNCELLEME TARİHİ:  13 Kasım 2012 Salı, 10:51

Siz “Benim İçin Üzülme” ile yeni tanışmış olsanız da onlar aylar öncesinden Artvin’in Hopa ilçesine yerleşti. Hem Karadeniz’in uçsuz bucaksız yeşili ve mavisinin içinde olmanın hem de gerçek hayat hikayelerinin anlatıldığı iddialı bir projede yer almanın keyfini sürüyorlar. atv’nin yeni ve iddialı dizisinin Hopa’daki setindeydik…

Mahsun Kırmızıgül'ün hikayesini yazdığı ve genel yönetmenliğini üstlendiği 'Benim İçin Üzülme' adlı dizi 6 Kasım'da atv'de başladı. İzleyici bu dizi ile yeni tanıştı ancak onlar aylar öncesinden çalışmalara başlamıştı. Bir Karadeniz draması olan dizi geçen temmuz ayından bu yana Trabzon, İstanbul, Kars, Artvin, Rize, Batum ve İngiltere'de çekiliyor.
Dizinin başlamasına birkaç hafta kala, yani oyuncusundan ışıkçısına herkesin heyecanının tavan yaptığı dönemde Artvin Hopa'daki sete konuk olduk.
Ekip temmuz ayından bu yana Hopa'ya yerleşmiş. Çekimler için başka şehir ve ülkelere buradan gidip geliyor. Hopa sahilinde iki otel dizi ekibi tarafından kapatılmış, otel odaları her oyuncunun kendi dünyasını kurduğu minik birer stüdyo daireye dönüşmüş. Otel personelinden ilçe esnafına artık herkes ekibin birer parçası olmuş.
Senaryo bugüne kadar yapılan Karadeniz işlerinden farklı. Sette konuştuğumuz oyuncuların tamamı bu farkın altını çiziyor: "Bu dizi bir Temel-Fadime-İdris-Dursun fıkrası değil. Şimdiye kadar Karadeniz deyince hep ti'ye alınan abartılı karakterler yaratılmış. Biz ise gerçek hayatın yansıması olan bir Karadeniz dramasıyla çıkıyoruz izleyicinin karşısına."

Rana Cabbar, Ünal Silver, Beyazıd Gülercan, Necmeddin Çobanoğlu, Sacide Taşaner, Rüçhan Çalışkur gibi usta oyuncuların yanı sıra Tansel Öngel, Fulya Zenginer, Eren Hacısalihoğlu ve Öykü Çelik gibi başarılı oyuncuların başrollerini aldığı dizinin seti sabahın erken saatlerinde başlayıp bazen ertesi sabaha kadar sürüyor. Ancak göz alabildiğine yeşil ve mavinin buluştuğu bu coğrafyada kimse çalışma şartlarından şikayet etmiyor. Hatta işin içine dalgalı Karadeniz insanının güler yüzü, yardımseverliği ve nüktedanlığı da eklenince çalışmak onlar için keyife dönüşüyor.

Eğer set erken biterse akşamları, gündüzleri plato olarak kullanılan Fikret'in Yeri'nde toplanıp balık yeniliyor. Keyfi yerindeyse Tansel Öngel bağlama çalıp türkü söylüyor. Ve bizce temmuz ayından beri Hopa'da olan yaklaşık 150 kişilik ekibin duygusunu en güzel, Tansel Öngel özetliyor: "Hopa ile İstanbul arasındaki en büyük fark ne biliyor musunuz? Burada insan olmak için daha çok vakit var…"

Devamı YENİ AKTÜEL'de...

(YENİ AKTÜEL, İpek DURKAL, 08.11.2012)

CANLI YAYIN