“Savcı Turgut kadar dişli bir rol oynamamıştım.”

GİRİŞ TARİHİ:  12.11.2012, 10:20

Karadayı dizisininde katil savcı rolünde izlediğimiz Yurdaer Okur, izleyiciyi kendinden nefret ettirecek kadar iyi canlandırıyor karakterini.

Ekranın yeni kötü adamı olarak Okur'la, dizinin detaylarını konuştuk...

Savcı Turgut, ekranın en yeni kötüsü. Senaryoyu okurken karakterle ilgili ilk hissiyatınız ne oldu?
Ben kötü adamı oynayacağım diye bakmadım. Ne yaşadığını, bu raddeye nasıl geldiğini henüz bilmiyoruz. Savcı Turgut, çok derinlikli bir karakter.


Kirli ilişkilerinin ortaya çıkmaması için başsavcıyı öldürüp, masum bir adamı suçluyor...
O cinayeti işlemek zorunda kalıyor. Diğer türlü kendisinin biteceğini düşünüyor. Bu yüzden "Amaca ulaşmak için her yol mübahtır" diyor. Zaten diziyi bu kadar 'konuşuluyor' kılan da adalet sistemiyle ilgili bir şeyler söylüyor olması. Günümüzdeki karşılıkları ne? Gerçekten böyle şeyler olur mu? Bilmiyoruz. Biz sadece bu hikayeyi yorumlayan oyuncularız. Ben karakterin sakin, soğukkanlı yüzünü ortaya çıkarmaya çalıştım. Başka türlü gerçekçi olması zor olurdu. Ben çok kötü kötü oynamak istemedim ama öyle görünüyor şu anda. Melek yüzlü bir şeytan.

Sokakta nasıl tepkiler alıyorsunuz?
'Sakarya Fırat'ta oynadığım Kerküklü Süleyman çok sevilen bir karakterdi. Sonrasında insanların beni bu rolde görmesi hayal kırıklığı oldu tabii.

Savcı Turgut, daha önce oynadığınız rollere benzemiyor galiba.
Doğru. Ben ilk 'Köprü' dizisiyle tanındım. Sonraki sürece baktığım zaman hep birbirinden farklı rolleri oynamışım. Ama Savcı Turgut kadar oyuncuyu heyecanlandıran, dişli bir rol oynamamıştım. Elimden geldiği kadar hakkını vermeye çalışıyorum. Çok severek oynuyorum.

"Çetin Tekindor Türkiye için büyük şans"Beklenen reytingi sağlamayan dizilerin teker teker bittiği şu dönemde, 'Karadayı' niye bu kadar tuttu sizce?
Yapım şirketi, senaryo ekibi, birçok yenlik barındırıyor olması. En önemli faktörlerden biri de Kenan?İmirzalıoğlu. Onun oynadığı bütün işler ilk sıralarda yer alıyor.

Kenan İmirzalıoğlu için "Kabadayı rolleri üzerine yapıştı" deniyor.
Seyirci başka şekilde görmek istemiyor ki! Kenan'la onu konuştuk. Başka bir senaryo vardı da, o mu oynamadı? Yapımcılar riske atmak istemiyorlar. Dolayısıyla onun da çok fazla seçeneği yok. Osman Sınav'la yaptığı filmde (Uzun Hikaye) çok başarılı mesela. Bu zamana kadar oynadığı karakterlerle alakası yok.

Çetin Tekindor'la aynı sette olmak sizin için ne ifade ediyor?
Konservatuardaki ilk dersimize Çetin Bey girmişti, şimdi aynı işte beraber oynuyoruz. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Bizim için bir idoldü Çetin Bey. Şiirsel, kendine has bir yanı var. Tükiye için büyük bir şans o.


Nazif Kara'nın (Çetin Tekindor) işkence sahnesinden sonra seyircinin Savcı Turgat'a olan nefreti biraz daha katlandı.
Ben yaptırdım di mi? (Gülüyor) Gerçekten çok ağır işkence sahneleri çekti. Üzerine konuştuğumuzda, sahnelerin aslında biraz daha ağır olabileceğini söyledi. Beden olarak yıpratan sahnelerdi. Bunlar onun için problem değil ama. Yeter ki onun kafasındaki şey olsun, sonuna kadar gider o zaman.

Set aralarında genelde sahneler üzerine mi konuşuyorsunuz?
En önemli noktamız, bu proje için herkesin bir arada olması. İşin detaylarını, öncesini konuşmak bizi de besliyor. İşimizi ciddiye alıyoruz. Daha ne kadar iyi olabilir onun derdindeyiz.


Dizi çekimleriyle birlikte iki oyunda yönetmen koltuğundasınız...
Hakan Meriçliler'in oynadığı 'Ben Feuerbach' ve geçen hafta prömiyer yapan 'Euridice'nın Elleri'... O oyunda da Uğur Çavuşoğlu oynuyor. İkisi de çok başarılı oldu. Bu süreç çekimler devam ettiği için yorucu geçti benim için. Ama tiyatrodan vazgeçemeyiz. Bizim tiyatroya, tiyatronun da bize ihtiyacı var.

Sizin oynadığınız 'Benerci Kendini Niçin Öldürdü?' devam edecek mi?
İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda devam ediyor. Aralıkta oynayacak sanırım.

"Suzinar bereketiyle geldi"Çok yakın bir zamanda kızınızı kucağınıza aldınız. Baba olmak nasıl bir duygu?
Çok güzel bir duyguymuş, umarım herkes yaşar. Suzinar, bereketiyle geldi. Önce Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyun yönetmem istendi, ona "Tamam" dedim, iki gün sonra 'Karadayı'nın kadrosuna dahil olduğumu öğrendim.


Eşiniz de oyuncu mu?
Evet, o da Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda haftada bir gün oynayacak. Bebekle nasıl olacak bilmiyorum ama.

"Kenan birçok oyuncuya taş çıkarır"

Kenan'ın dünya çapında bir algısı var. Konsevatuar eğitimi almasa da çok iyi bir örnektir. Birçok oyuncuya taş çıkarır. Sahnedeki duruşu, karakteri yorumlaması çok samimi. Bütün rollerinde çok inandırıcı. Başka bir şey, bir star o. "Türkiye'de bir eşi daha var mı?" diye sorsanız, düşünürüm. Kıvanç (Tatlıtuğ) da çok başarılı ama bir elin parmaklarını geçmez sayabileceğimiz isimler. Kenan'ın çok daha iyi yerler geleceğini düşünüyorum. "Şunu da şöyle oynasaydı" dediğim bir sahne olmadı bugüne kadar. Çok başarılı.

(MİLLİYET CADDE, Senem AYDIN, 12.11.2012)

CANLI YAYIN