"Yaralarımızı hep birlikte sarıyoruz!"

GİRİŞ TARİHİ:  13.11.2012, 09:59 GÜNCELLEME TARİHİ:  13 Kasım 2012 Salı, 10:50

Çekimleri Hopa'da süren atv'nin yeni dizisi Benim İçin Üzülme'de rol alan oyuncu Selin Şekerci: Sanki tüm ekip yaralarımızı alıp Hopa'ya gitmişiz ve orada tedavi oluyoruz...

'Melekler Korusun' ve 'Leyla ile Mecnun' dizileriyle tanınan, 1.5 yıldır ekranlardan uzak olan Selin Şekerci, atv'de yayınlanan 'Benim İçin Üzülme' dizisiyle seyirci karşısına çıkıyor. Dizide aşkı için savaşan 'Irmak' karakterine hayat veren Şekerci, 'Benim İçin Üzülme'yi ve dizinin çekildiği Hopa'da yaşadıklarını anlattı...

Daha önce sizi hep enerjik rollerde izledik, 'Benim İçin Üzülme'de canlandırdığınız 'Irmak' ise biraz durgun bir kız; bu değişim sizin tercihiniz miydi?
Mahsun Abi (Kırmızıgül) bu dizide hepimizi, olduğumuzdan farklı görmek istedi. Herkes normalde oynadığı rollerin dışında bir şey oynuyor. Ben 1.5 yıldır ekranlardan uzağım ama hâlâ 'Melekler Korusun' ve 'Leyla ile Mecnun'daki rollerimle hatırlanıyorum. Oyuncu olarak bu durumdan biraz sıkıldım. Sevimli ve hareketli roller sayesinde insanların sevgisini kazanmış olduğumu inkâr edemem ama farklı şeyler oynamaya ihtiyacım var. Sadece sevimli ve tatlı bir kız değilim.

Peki, 'Irmak' nasıl bir kız?
Annesini kaybetmiş, babasıyla birlikte büyümüş. Rahatsızlığı yüzünden Londra'ya gitmiş ve orada 'Sinan'ı (Çağlar Ertuğrul) bulmuş. 'Sinan'ı elinde tutmak adına 'Irmak' için her yol mübah! 'Irmak'ın nefret edilecek bir karakter olduğunu düşünmüyorum çünkü çok aşık.

ASLINDA ÇARESİZ BİR KIZ
'Irmak'ın dizide çevireceği oyunları nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kadın olarak empati kurduğumda yapılması gereken iki şey var gibi geliyor bana. Böyle bir durumda ya bırakıp gidersin, ki ben onlardanım ya da aşkın için savaşmayı göze alırsın. 'Irmak'ın yaptıklarını garip ya da yanlış bulduğum oluyor ama aynı zamanda biraz çaresiz de geliyor bana.

Siz benzer bir şey yaşadınız mı?
Her kadın böyle bir şey yaşamıştır ama benimki onun kadar travmatik olmadı. Tepkim de aynı değildi. Ben gidenlerdenim.

Dizinin çekildiği Hopa'da neler yapıyorsunuz?
Herkesin bir yarası varmış ve hepimiz rehabilite olmak için anlaşarak Hopa'ya gitmişiz gibi hissediyorum. Orada hırstan, telaştan uzağız. Orada gizlimiz, saklımız yok. Saydam yaşamak zorundayız. Ekip olarak birlikte hareket ediyoruz.

Nasıl yaralarınız var?
Geçmişle, aileyle, sevgiliyle ilgili yaralar var. Benim gibi ayrılık acısı çeken de var... Gerçi şu anda ayrılık acısı çekmiyorum, çok iyiyim; bunu örnek olarak verdim. İnsanlar çantalarına, geçmişten kalan yaralarını koyup getirmişler. Hopa, bu yaraları tedavi etmek için çok doğru bir yer. Sanki bir mıknatıs vardı ve bizi etrafına topladı diye düşünüyorum.
MAHSUN çok titiz

Mahsun Kırmızıgül, 'Benim İçin Üzülme'nin son dizisi olduğunu söyledi. Onunla çalışmak nasıl bir deneyim?
Tanıdığımız kimliğiyle, çalıştığımız kişi çok farklı. Ara ara "Bu adam türkü söylüyordu, kendisini öyle sevdirdi ama şu an kamera arkasında ve çok acayip şeyler yapıyor" diyoruz. Çok heyecanlı, çok istekli ve çok titiz çalışıyor. Hayatımda bu kadar inanarak çalışan bir insan tanımadım. Her şeyi çok içten yapıyor. Bize, işe ve kendisine çok inanıyor.

Şarkı da söylüyorsunuz; ileride albüm yapmayı düşünüyor musunuz?
Kendi yaptığım şarkılarım var. Onları ara ara insanlarla paylaşmak istiyorum. Belki bir süre oyunculuğa ara verip sadece müzik yaparım. Dizide isteğe göre bir şey yapıyorsun ama müzikte kendin için bir şey yapıp insanlarla paylaşıyorsun. Aslında sıkıldığım zaman "Ben şarkı da söylüyorum" demek istiyorum. Oyunculuk bitmeyecek ama müzisyen olarak ölmek istiyorum.

BAZEN OYNARKEN ÇİRKİNLEŞİYORUM
Farklı bir rolle seyirci karşısına çıkmak risk mi?
Belki seyirci 'Irmak' rolünde kabul etmeyecek beni çünkü onların sevdiği bir Selin var. Ama ben küçük detaylar bulup 'Bu kızın içinde sevimli ve tatlı bir yan var' dedirtmeye çalışıyorum ve oynadığım kötüyü sevdirebileceğime inanıyorum. Hiç yalan oynamadım, o yüzden seyirci beni çok sevdi.

'Yalan oynamak' derken?

Yalan oynamak çirkin bir tabir oldu. Ben pozlu oynamadım bugüne kadar diyelim. Benim oyunculuk ritmim daha farklı. Enerjimi yayarak oynuyorum. Oynarken güzel görünmeye çalışmadım hiç; onun da bana faydası oldu. Güzelliğe taktığın zaman hareketler mekanikleşiyor. Seyircinin istediği sıcaklığı ve doğallığı yitiriyorsun. Ben oynarken çirkinleşebildiğim için beni sevdiler. Bunun yanlış olduğunu savunmuyorum. Hem kalbe dokunup hem de çok güzel görünebilen oyuncularımız var. Onların kulvarı ve oyunculuk biçimi farklı...

(SABAH'la Günaydın, Merve YURTYAPAN, 13.11.2012)

CANLI YAYIN