"Anneye Bağrına Taş Basmak Düşer!"

GİRİŞ TARİHİ:  19.11.2012, 10:07 GÜNCELLEME TARİHİ:  20 Kasım 2012 Salı, 14:41

atv'nin sevilen dizisi Benim İçin Üzülme'nin son bölümüne sevdiği uğruna annesini karşısına alan Niyazi'nin (Tansel Öngel) aşkı damga vurdu. Biz de ünlü annelere sorduk: Sen olsan ne yapardın?

atv ekranlarında salı akşamı yayımlanan "Benim İçin Üzülme" dizisi ilk iki bölümüyle izleyenleri ekrana kilitlerken, yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. Farklı kültürlere ait iki gencin aşkını anlatan dizide, Niyazi (Tansel Öngel) aşkı Buke (Fulya Zenginer) uğruna annesini karşısına aldı. Nişan gününde de Niyazi'nin kardeşi Ahmet (Barış Arduç), Buke'ye âşık olan amcasının oğlu Şiyar (Uğur Güneş) tarafından öldürüldü. İşte bu ölüm, izleyenlere duygu dolu anlar yaşatırken, yeni bir tartışmayı da başlattı. Buke'yi istemeyen annenin, evladını da kaybettikten sonra ne yapacağı büyük bir merak konusu oldu. İzleyenlerin bir kısmı anneyi desteklerken, bir kısmı da aşkın her şeye rağmen devam etmesi gerektiğini savundu.

ÜNLÜ ANNELER DEĞERLENDİRDİ

SEVENLERİ AYIRMAYIN
HÜLYA KOÇYİĞİT: Evlat acısı büyük ama sevenlerin de arasına girilmez. Bence o anne yüreğine taş basıp oğlunun mutluluğunu istemeli.

ACISINI KALBİNE GÖMER...
FİLİZ AKIN: Bizim Anadolu insanı insancıl ve mantıklı kararlar alır. Acısını içine gömer, ölüme bilinçli sebep olmadıysa yoluna devam eder.

KIZI EVİME ALIRDIM
ITIR ESEN: Çok zor bir durum. Bir oğlu o kız yüzünden hayattan kopartılmış, diğer oğlu o kıza aşık. Ben bağrıma taş basardım ve kızı evime alırdım.

SAYGI DUYARDIM
NİLGÜN KASAPOĞLU: Ben olsam kaygıları oğlumla paylaşırdım ama onun verdiği karara saygı duyup, oğlumun hep yanında ve arkasında dururdum.

OĞLUMU DESTEKLERDİM
YEŞİM SALKIM: Aşk ve sevgi çok değerli kavramlardır. Onu hakkıyla yaşamak ve yaşatmak gerekir. Bu yüzden oğlumun yaşadıklarına saygı duyar, bir anne olarak onu desteklerdim.

KIZIN SUÇU NE?

PERİHAN SAVAŞ: Tabii ki o kızı görmek üzer ama kızın ne suçu var? Oğlum için kabul ederdim.

(SABAH, 19.11.2012)

CANLI YAYIN