Güveniyle Tarih Yazdı!

GİRİŞ TARİHİ:  18.01.2013, 10:01 GÜNCELLEME TARİHİ:  18 Ocak 2013 Cuma, 10:13

Güven Bana’nın Perşembe akşamı yayınlanan 17. bölümü yine çok ilginç bir karşılaşmaya sahne oldu. 29 yaşındaki kamu görevlisi Bahri Özkan ve 23 yaşındaki Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Kardelen Ergin yarışmacı oldular. Sonuna kadar gidileceği ve bir rekora imza atılacağı konusunda herkes beklenti içindeyken beklenmedik olaylar oldu.

Güven Bana programı yarışmacıları ve yaşanan olaylarıyla gündeme damga vurmaya devam ediyor. Dün geceki bölümde Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Kardelen Ergin mavi saçları ilginç kıyafetiyle katılıp önce sevimli konuşması ve sözleriyle izleyenleri kahkahalara boğdu sonra da tüm Türkiye'yi gözyaşlarına boğdu. Yarışmaya katılan partneri Bahri Özkan'la iyi bir ortaklık kuran Kardelen "bu sefer sonuna kadar gideceğiz bunu biz başaracağız" diyerek ekran başındakileri ve partnerini mutlu bir sona ve bir rekora sonuna kadar ikna etti.

Yüzleşmelerden birinde ailesinden ödülü koruma altına almasını isteyen Kardelen yüzleşmeden hemen önce "Bu yarışma bizi birbirimize düşürmeye çalışıyor, vicdanlarımızı ortaya koymamızı istiyorlar" diye rakibini motive etti.

Son anda rakibine Suzanne Collins'in açlık oyunları kitabından bahsederek, oyunu birlikte sonuna kadar giderek büyük bir rekorla ve mutlulukla bitirebiliriz diye konuştu. Fakat rakibi Burhan Özkan onun bu çabasına kayıtsız kaldı ve Tamer Karadağlı'nın teklifi 35.000 TL'ye ulaştığında butona bastı. Ödül koruma altındayken düğmeye basan Burhan Özkan'ın bu hareketini bir yanlış anlaşılma olarak değerlendiren Kardelen "Yanlış anlaşıldım, bu sefer bana güvenecek" diyerek rakibine yine güvenmeyi tercih etti.

15. soruya gelindiğindeyse yine bir düello yaşandı. Yüzleşme sırasında Kardelen rakibine tekrar güvendi ve emin adımlarla Tamer Karadağlı'dan teklifler gelmeye başladı. Teklif 30.000 TL'ye geldiğinde Burhan Özkan yine düğmeye bastı.

"3 yaşında çocuğum var, bu benim 2 yıllık maaşım, basmak zorundaydım" diye açıklama yapan Özkan'ın bu sözleri karşısında "Ben bir asker emeklisinin çocuğuyum, erkek kardeşimle beraber Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyoruz. Annem emekliliğinden 17 yıl sonra bizim eğitim masraflarımız yüzünden yeniden öğretmenlik yapmaya başladı." diye konuşurken gözyaşlarını tutamacı.

Stüdyodaki seyirciler duruma kayıtsız kalamayıp "Kardelen!" diye tezahüratlar yaptılar. Çıkışta "Ben yine basmayacaktım, buraya gelirken 30.000 liram yoktu, şimdi yine yok, ama en azından mutluyum ve vicdanım rahat" diye konuşan Kardelen'in bu konuşmaları gündeme damgasını vurdu.

CANLI YAYIN