atv’den Eğitime Destek

GİRİŞ TARİHİ:  05.04.2013, 15:42 GÜNCELLEME TARİHİ:  05 Nisan 2013 Cuma, 15:44

Kim Milyoner Olmak İster programı ve Kızılay işbirliği ile engelli rehabilitasyon eğitimi için özel sınıflar inşa edildi.

atv ekranlarında ilgiyle takip edilen Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programının, yılbaşı akşamı yayınlanan özel bölümünden elde edilen gelir Kızılay'a, engelli rehabilitasyon eğitiminde kullanılmak üzere şartlı bağışlandı. Daha sonra bazı devlet okullarında bulunan ve özel eğitim materyallerine ihtiyacı olan ikisi İstanbul (Üsküdar-Sultanbeyli), bir Tunceli, bir Ankara, bir Fatsa ve bir de Kırşehir'de toplam 6 özel eğitim sınıfı tefriş edildi.
Ayrıca Kızılay Erzincan Engelli Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi olan çocukların merkeze geliş gidişlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle acil önceliği olan özel modifiye bir minibüs de satın alındı.

Bazı aktiviteler aracılığıyla hayati birtakım hareket ve işleri öğretebilen bu sınıflar, zihinsel engellilerin eğitim ve gelişimleri için kullanılacak.
Bu özel sınıflardan, Üsküdar Hilmi Çelikoğlu İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı 8 Nisan 2013 tarihinde törenle açılıyor. Sınıfın açılışı, programın başarılı sunucusu Kenan Işık, programa katılan yarışmacılar, Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar tarafından yapılacak.

Tarih: 8 Nisan 2013.
Saat : 12.00
Yer: Mimar Sinan Mah. Hatmi S. No: 13 ÜSKÜDAR/ İSTANBUL
Telefon: 0 216 553 44 94
CANLI YAYIN