"Erkek olsam futbolcu olurdum"

GİRİŞ TARİHİ:  10.04.2014, 09:03 GÜNCELLEME TARİHİ:  10 Nisan 2014 Perşembe, 09:05

Ünlü antrenör İlyas Tüfekçi'nin 'Kara Para Aşk' dizisinde rol alan oyuncu kızı İlkin Tüfekçi: Çocukluğu futbolun içinde geçmiş biri olarak ben de çok iyi futbol oynarım. Eğer erkek olsaydım, kesinlikle futbolcu olurdum.

Bir dönemin en önemli futbolcularından ve antrenörlerinden biri olan, şimdilerde Türkiye Futbol Federasyonu'nda genç milli takımlar izleme ve oluşturmadan sorumlu antrenörü İlyas Tüfekçi'nin kızı İlkin Tüfekçi, oyunculukta hızlı adımlarla yükseliyor. 'Karadayı' dizisindeki 'Bahar' karakteriyle herkesin beğenisini kazanan Tüfekçi, 'Kara Para Aşk' dizisinde de cinayet masasında çalışan bir polisi canlandırıyor. Genç oyuncu, yeni dizisini ve özel hayatını anlattı:

TEPKİLER İYİ

İlk işim 'Arka Sıradakiler' dizisiydi. Daha sonra 'Papatyam' dizisinde Metin Akpınar ile birlikte kamera karşısına geçtim. Tabii ki usta oyuncularla kamera karşısına geçmek insana kendisini şanslı hissettiriyor. Sonrasında 'Karadayı'da rol aldım ve o benim hayatımda bambaşka bir sayfa açtı. Şimdi 'Kara Para Aşk'da çok güzel tepkiler alıyoruz.

'Kara Para Aşk'taki rolü öğrendiğimde cinayet masasındaki kadın polislerin hikayesini inceledim. Günlük hayatlarında ne yaparlar, iş hayatında ne tür zorlukları vardır; bunların hepsini inceledim. Sonrasında poligona gittik. Engin Akyürek ve Tansu Taşarlar'la birlikte atış çalıştık. İşin teknik kısmını da öğrendik. İşin psikolojik kısmına da dokunmaya çalıştık.

MÜJDE AR'A BENZETİLİYOR

Babam İlyas Tüfekçi'yle bir yemeğe gittimizde hep garsonlar masamıza gelir, futbol muhabbeti yapılırdı. Şimdi garsonlar 'Dizide neler olacak?' diye soruyorlar. Babama "Artık senden daha meşhurum" diye takılıyorum. O da benim başarımdan çok mutlu oluyor.

Çocukluğu futbolun içinde geçmiş biri olarak ben de çok iyi futbol oynarım. Babam "Senin plaselerin çoğu futbolcumdan daha iyi" der. Güzel atışlar yaparım. Eğer erkek olsaydım, futbolcu olurdum.

Birçok kişi beni Müjde Ar'a benzetiyor. Ekranda bambaşka bir karakter oluyorum. Kendimi izlerken başka şeylere takılıp kalıyorum. O zaman, Müjde Ar'a benziyormuşum gibi gelmiyor ama gençlik dönemine benzetiyorlar.

ÖZEL HAYATIMDA ŞU AN AŞK YOK!

Özel hayatımda aşk yok. Şu aralar sadece 'Kara Para Aşk'ım. Eskiden "O kadar yoğun çalışıyorum ki, aşka vakit bulamıyorum" diyenlere inanmazdım. Ama gerçekten yoğun bir tempoya girdiğinizde, boş vakitlerinizi sadece kendinize ayırıyorsunuz. Başkasına vakit ayırmak lüks haline geliyor.
CANLI YAYIN