Babamın filmlerini izleyip o öldüğünde ağlıyordum

GİRİŞ TARİHİ:  23.04.2014, 10:37

'Kara Para Aşk' dizinde 'Melike'yi canlandıran Elif İnci, babası Bilal İnci'yi yaşadığı süre içinde sadece beş-altı kez görebildiğini söylüyor: "Babamın yokluğu büyük eksiklikti. Onun TV'de yayınlanan filmlerini izleyip öldüğünü görünce ağlıyordum"

Atv'de yayınlanan 'Kara Para Aşk' dizisinin 'Melike'si Elif İnci, Yeşilçam'ın efsane kötü adamlarından Bilal İnci'nin kızı. Henüz 5 yaşındayken Türk sinemasının başyapıtlarından 'Selvi Boylum Al Yazmalım' isimli filmde rol almıştı. Ünlü oyuncu; Türkan Şoray ve Kadir İnanır'ın başrollerini paylaştığı filmde 'Samet' isimli bir erkek çocuğunu canlandırmıştı. Şimdilerde 'Kara Para Aşk' filminde kötü bir kadını canlandıran Elif İnci ile buluşup 5 yaşında başlayan oyunculuk kariyerini ve yeni dizisini konuştuk.

'Kara Para Aşk' dizisinde rol almanız nasıl oldu?
Anne olduğum için oyunculuğa üç yıl ara vermiştim. Öncesinde tiyatro vardı. Kenan'la (İmirzalıoğlu) birlikte 'Deli Yürek' dizisinde oynamıştım. Onun tavsiyesi ile Ay Yapım'la görüşmeye gittim ve diziye dahil oldum.

'MELİKE' ANTİPATİK
Dizide gıcık bir kadını oynuyorsunuz.
Ne mutlu. Bunu duyduğuma sevindim. Demek ki iyi bir rol çıkarmışım.

Sizin için bu role bürünmek zor oldu mu?
Biraz zorlandım. Yönetmenimiz Ahmet Katıksız'la ilk başta prova yaptık. Bana, "Sen çok enerjiksin, çok sıcaksın; ama çok soğuk, fesat, şirret ve nemrut bir kadın olmanı istiyorum" dedi. Rolü çıkarmamda bana katkıda bulundu.

'Melike' nasıl bir kadın?
Yıllarca beyaz atlı prensini beklemiş, zengin ve mutlu prenses hayatı sürmek istemiş. Ama bir polisle evlenince yıllarca gurbette kalıp sonra büyük şehre gelen, hırsları olan ve zengin olmak isteyen bir kadın. Bir türlü mutlu olmuyor. Dedikoduyu çok seviyor. Hayatı dedikodu üzerine kurulu. Çok antipatik bir karakter ama en sevdiğim özelliği de patavatsız oluşu.

Ağzına geleni söylemek güzel bir şey mi?
İyi niyet olursa güzel. Düşündüğünü söylemek çok güzel bir şey ama 'Melike' ne yazık ki iyi niyetli değil. Sürekli laf sokmaya çalışıyor.

'Melike'yle benzeyen yönleriniz var mı?
'Melike', Antakyalılar'a gelin gidiyor. Benim eşim de Antakyalı. Ayrıca ben de 'Melike' gibi düşündüğümü söylerim. Hatta bu özelliğim yüzünden bana, 'Hayatın acımasız yanısın' derler. Ama 'Melike' saygı duymadığım ve sevmediğim bir karakter.

BEN KULİS ÇOCUĞUYUM
Bilal İnci gibi Yeşilçam'ın en önemli oyuncularından birinin kızı olmak nasıl bir duygu?
Çok güzel ama ben bu duyguyu pek yaşayamadım. Annemle babam ben 3 yaşındayken ayrıldıkları için babama hasret büyüdüm. Babam yaşarken ancak beş-altı kez görüştük.

Babanızın eksikliğini hissettiniz mi?
Onun yokluğu büyük bir eksiklikti. Babası herkes tarafından bilinen bir çocuktum ama ben babamı tanıyamıyordum. Babamın TV'de yayınlanan filmlerini izleyip öldüğünü görünce ağlıyordum. Babamın kim olduğunu sorduklarında artist demek hoşuma gitmediği için "Almanya'da işçi" diyordum. Annemle birlikte o günleri aşmak kolay olmadı.

Anneniz de tiyatrocu değil mi?
Evet, annem Perihan Doygun Adana'da tiyatro yapıyordu. Ben kulis çocuğuyum, tiyatroda büyüdüm,

Çok görüşemeseniz de babanız sizin oyunculuk deneyiminize de şahit oldu, değil mi?
Evet. 'Deli Yürek'in son döneminde İstanbul'a gelmişti. Aynı sahnede oynayamadık ama aynı dizide oynadık. Bu hatıra konusunda çok hassasım. Ayrıca annem ve babam sayesinde 'Selvi Boylum Al Yazmalım'da oynadım. O filmde annem de komşu kadını oynuyordu. İkisiyle de ortak bir anım var.

BÜTÜN HAYATIM 'SEVGİ EMEKTİR' ÜZERİNE KURULU
'Selvi Boylum Al Yazmalım' filminde nasıl rol aldınız?
Film Osmaniye'de çekildi. Annem ve babam tanıdıkları vasıtasıyla benim oynamamı istediler. Filmin tek kötü tarafı; saçlarımın kestirilip erkek kıyafetleri giydirilmesiydi. Bu konuda çok zorlanmışım. 'Samet' rolüne beni annem hazırlamış.

Şimdi o filmi izlediğinizde ne hissediyorsunuz?
Çok büyük mutluluk. Benim için müthiş bir hatıra. Bana izin verip oynatmaları mükemmel bir şey. Kadir İnanır, Türkan Şoray ve Ahmet Mekin gibi isimlerle çalışma fırsatı buldum; çok şanslıyım. Hayatımda çok büyük bir yere sahiptir. O film sayesinde benim bütün hayatım 'sevgi emektir' üzerine kuruldu.

Sizin o filmde erkek rolünde oynadığınız da çok geç ortaya çıktı değil mi?
Evet. 15 sene sonra 1992'de oynadığım ikinci filmimle ödül aldığımda bu konu gündeme geldi, 'Zıkkımın Kökü'nde oynayan kız 'Selvi Boylum Al Yazmalım'daki 'Samet'miş' dendi. Yoksa kız çocuğu olduğum belli olmuyor. Şimdi de çok isterim erkek rolü oynamak.

ÇOK ÖZEL BİR FİLM
O filmi özgün kılan ve bunca sene sonra hâlâ izlenmesini sağlayan şey nedir sizce?
O döneme kadar çocuklar 'Ömercik', 'Ayşecik' olarak yansıtılıyordu. Ama 'Selvi Boylum Al Yazmalım'la birlikte çocuklar da ciddi karakterler oynamaya başladı. Atıf Yılmaz'ın, Cengiz Aytmatov'un olağanüstü eserini bulup Macit Koper'le birlikte senaryolaştırması, sevginin emek olduğuna dair söylemi de filmi çok özel kılıyor.
CANLI YAYIN