atv’nin dizileri haberin zirvesinde

GİRİŞ TARİHİ:  03.10.2014, 12:14 GÜNCELLEME TARİHİ:  03 Ekim 2014 Cuma, 12:16

Medya takip ajansı Interpress’in ekrandaki yerli diziler arasında yaşanan rekabetin haber yansımalarını mercek altına aldığı araştırmaya göre, yeni sezonun ilk ayında atv’nin yerli dizilerinin damga vurduğunu ortaya çıktı.

Yerli dizilerde yaşanan rekabet haberlere de yansıyor…

Medya takip ajansı Interpress'in ekrandaki yerli diziler arasında yaşanan rekabetin haber yansımalarını mercek altına aldığı araştırmaya göre, yeni sezonun ilk ayında atv'nin yerli dizilerinin damga vurduğunu ortaya çıktı. Eylül ayında yazılı basında kanalların yayınladığı eski yeni 83 adet yerli dizi hakkında toplam 3 binden fazla haber yayınlanırken, yazılı basında çıkan haber sayılarına göre oluşan "Top On" listesinde sadece 5 kanalın dizilerinin yer aldığı ortaya çıktı. atv'nin yayınladığı ve yazılı basında haber olan 9 dizisinden 4 tanesi haber sıralamasında ilk on arasında kendine yer bulduğu tespit edildi.

Her ay Interpress tarafından hazırlanan, iki bini aşkın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan dizilerin haber karnesi çalışmasında, ilk iki sırayı atv'de yayınlanan Kara Para Aşk (189) ve Karadayı (181) dizilerinin aldığı ortaya çıktı. Kalp Hırsızı (126) ve Diğer Yarım (102) dizilerinin de aynı listenin ilk onu içinde yer aldığı belirlendi. atv'nin dizilerinin Eylül ayı boyunca yayınlanan haber adetlerine göre toplam 843 haber ile gündeme geldiği de saptandı.

CANLI YAYIN