İşadamı eşini kumarda kaybetti!

GİRİŞ TARİHİ:  30.01.2015, 10:23

'İstanbul ve Adana'nın tanınmış ailelerinden Seyhanlılar hakkında korkunç bir iddia konuşuluyor.

'İstanbul ve Adana'nın tanınmış ailelerinden Seyhanlılar hakkında korkunç bir iddia konuşuluyor. Ailenin tek oğlu Vedat Seyhanlı'nın kumara olan saplantısı uzun zamandır biliniyordu... Vedat Bey'in kumar hastalığı korkunç bir olaya neden oldu.

Kumar masasında şirketteki bütün hisselerini ve bankalardaki nakit parasını kaybeden Vedat Bey, tüm kaybettiklerine karşı son elde ortaya eşini koydu ve onu da kaybetti! Vedat Bey'in, eşini kime kaybettiği ise aile tarafından sır gibi saklanmaya çalışılıyor.'

Vedat Bey'in eşini kime karşı kaybettiğini, bu akşam saat 20.00'de ATV'de başlayacak olan 'Bedel' adlı dizide öğreneceğiz. Bu haber, atv.com.tr'de yer alıyor. ATV'nin dijital operasyonlardan sorumlu yetkilisi Onur Yıldırım'dan öğrendiğime göre, haber epeyce tık almış. Haliyle başlık ilgi çekici olunca, insanlar merak edip habere tıklıyor ve karşılarına 'Bedel' dizisinin tanıtımı çıkıyor.

DİZİ TANITMAK
Enteresan bir dizi tanıtımı değil mi? Eskiden sadece gazetelere ilan verilir, TV'de de teaser'lar döndürülürdü. Artık dizi tanıtmak ayrı bir uzmanlık alanı.

Neredeyse her hafta yeni bir dizi başlıyor ve artık kaliteli dizi yapmak da yetmiyor. Diziyi izleyiciye ulaştırmak, izleyicinin dikkatini çekmek de çok önemli. Caddelerde, otobüs duraklarında, toplu taşıma araçlarında artık dizilerin bilboard'ları var.

Bir de bu tanıtımın internet ve sosyal medya tarafı var. Youtube'da bir videoya tıkladığınızda karşınıza genelde dizi fragmanları çıkıyor.
Artık TV kanalları dizi tanıtmak için sosyal medya ekipleri kuruyor ya da dışarıdan destek alıyorlar. Aynı anda birçok kişi Twitter'a yorumlar yazıyor ve bir bakıyorsunuz dizi TT (trending topic) listesine giriyor.

İZLEYİCİ ZEKİ
Elbette sosyal medyadaki tanıtımda samimi olmak çok önemli. Ve bu tanıtımın en son ve en önemli ayağı da, köşe yazarlarının eleştiri yazıları oluyor galiba. Eğer dizi köşe yazarlarının ilgisini çekerse, onların yorumlarına göre toplumda dizi hakkında negatif ya da pozitif bir algı oluşuyor.
Diziler için gala ve özel gösterimler yapılması da bu tanıtım operasyonunun bir parçası. Elbette tüm bu tanıtım stratejilerini başarıyla uygulamak, bir diziyi izletmeye yetmiyor. İzleyici zeki; ne istediğini ve bir dizide neyle karşılaşacağını biliyor.

Dizi işi büyük bir kumar aslında; başarılı olmak için bütün riskleri aza indirmeye çalışsanız da, şansın da yanınızda olması gerekiyor. Bakalım bu akşam ekrana gelecek olan 'Bedel'de izleyicileri nasıl bir kumar bekliyor...


CANLI YAYIN