Bir ölüm listemiz var

GİRİŞ TARİHİ:  02.03.2015, 14:48 GÜNCELLEME TARİHİ:  02 Mart 2015 Pazartesi, 17:11

Karadayı 100. bölüme özel Sema Ergenokon ve Eylem Canpolat röportajı

Genellikle email yoluyla yapılmış röportajları sevmem. Kim sever ki? Ancak Karadayı'nın 100. bölümü için özel hazırlık yapmaya başladığımız ilk andan beri Sema ve Eylem ile biraraya gelmeye çalışıp beceremedik. Onların yoğun programının arasına girebileceğim imkanlar doğduğunda hayat bana engel çıkardı. Ben uygun olduğumda onlar zaman ayıramadı sonunda email ile sohbet etmeye karar verdik. İşte okuyacağınız bu röportaj işbu 100. bölüm dolayısıyla sorup sorgulamalar içerir.

Macera nasıl başladı? Karadayı kağıda döküldüğünde kaleminizden çıkan ilk cümleler neydi?
S-E: Macera Kerem Çatay'ın bize "Kenan'a bir iş yapalım.. Kabadayı olsa" demesiyle başladı.. Önce plananan hikaye bela olan bir kız kardeş durumuydu.. Biz Eylem'le zoru sevdiğimiz için adalet olsun, cinayet olsun dedik bu hikayeyi kurduk.. İlk cümle... Ay çok zor soru.. Acaba neydi?.. Binlerce cümle uçtu.. Vazgeçildi.. Seçildi.. Hatırlamak çok zor..

Dizi "çekiliyor" kararı çıktığında sete çıkan ilk bölüm ile sizin hikayeyi ilk hayal ettiğiniz hali arasında fark var mı?
S-E:
Dünya kadar fark var.. İlk versiyon şu anki halinden başkaydı.. 10 ayrı versiyon yazdık.. Yapım şirketi "bu tamam" dese de biz bir türlü içimize sindiremiyorduk. "Olmadı bu olmadı.." diyorduk.. Hâlâ da ilk bölümü beğenmiyoruz.. Yayınlananı da.. Daha iyi yazabilirdik.. Ama yazdğımızın en yazdığımız haliyle çekildiği dizi de Karadayı oldu. Tabir-i caiz ise katledilmeden.. Üstüne koyuyarak, daha da güzelleştirilerek çekilen hikayemiz bu oldu..

Karadayı, Kenan İmirzalıoğlu mudur? Feride ise Bergüzar mıdır? Aklınızda başka isimler var mıydı?
S-E:
Evet. Başka isimler hiç düşünmedik. Bizce Kenan ve Bergüzar'dır karakterlerimiz..

Çok istediğiniz ve severek yazdığınız halde 100 bölüm içinde olmayan- oturmayan- yazık oldu dediğiniz bir karakter oldu mu?
S-E:
Olmaz mı?.. Yol uzun olunca ister istemez kazalar da oluyor..

Sema ve Eylem hikayede birer karakter olarak yer alsalar kim olurlardı?
S-E:
Ay bu soru da zor.. Galiba Sema Mahir.. Eylem de Feride.

Yazarlar açısından en zor bölüm ve "iyi ki bu işi yapıyoruz" dedirten bölüm hangisiydi?
S-E:
En zor bölüm hep ilk bölüm oluyor.. İyi ki bu işi yapıyoruz ki iyi olduğuna inandığımız her senaryodan sonra bunu söylüyoruz.. Tabi bazen içimize sinmeye "bu bölüm olmadı" dediğimiz de oluyor.. O zaman da hep kahır.. Ama bölümün iyi olduğunu kalbimiz söylerse, gece beşte bile bitse mutluluk sarhoşu gibi oluyoruz..

Yazarken en kızdığınız karakter/ler hangisi?
S-E:
Kötü karakterleri yazarken hem seviyor hem de kızıyor insan.. Misal Turgut. Yazması inanılmaz keyifli ama kızıyoruz da..

Hiçkimsenin okuyup izlemeyeceği, çekilmeyecek sadece size özel bir bölüm yazsanız ilk sahne nasıl başlardı?
S-E:
İkimizin de hayatından çok özel bir anla başlardı muhtemel.. hayatlarımzdan çaldığımız bir sahneyle..

Geçenlerde bir Ölümler Listesi dolandı Twitter'da. Kimlerin ne zaman öleceğine dair. Listede doğruluk payı var mıdır?
S-E:
Biz bu listeyi görmedik.. Evet, bir listemiz var maalesef..

Kabadayı dünyası, silahlar, erkek restleşmeleri, küfürler.. Yazmak zor gelmiyor mu?
S-E:
Çok zevk alıyoruz.. Hiç zor gelmiyor.. Demek ki içimizde bir kabadayı, bir erkek ruh var :)

Turgut neden döndü? Planlı mıydı? Turgut'un dönüşü oturdu mu seyirci gözünde size göre?
S-E:
Turgut iki sezon boyunca yapması gereken bütün kötülükleri yaptı ve artık ya Mahir öldürecekti ya da ölecekti.. Mahir karakterini zedelemesin diye öldürdük.. Sonra Yurdaer'in işi bitince bizi bir şeytan dürttü.. Acabalar aramızda dolanmaya başladı.. Ne kaybederiz, ne kazanırız, hikayeye katıkısı olur mu diye düşündük.. Mahir'in de içi soğumuştu ona karşı.. Biz inanırsak seyirci de inanır ilkesiyle yola çıktık.. Aldığımız tepkilere göre hiç sorgulanmadı..

Ayten nezdinde tecavüzün cezalandırıldığını görecek miyiz? Bir senaryo parçası paylaşmıştı Bergüzar Korel, orada kadına şiddetten konusu geçiyordu. Ayten mi acaba o kadın?
S-E:
Bergüzar'ın paylaştığı herhangi bir hakimin söylediği bir replik.. Sadece günümüze gönderme olsun diye yazdık.. Turgut yaptığı her kötülüğün cezasını çekecek.. Ayten'e yaptıklarının da..

Bilmediğimiz, görmediğimiz, planlanan ama gerçekleşmeyen, tatlı/ ekşi neler anlatabilirsiniz bütün bu 100 bölümlük yolculuk için?
S-E:
Her hikayeyi yazarken saç baş yolduğumuz anlar oluyor.. Karadayı'da da oldu.. En ekşi yanlar sabahlar olamayan hikaye çalıştığımız anlar.. Ama Karadayı'yı çok sevdik.. Çok zor ama bizim için unutulmaz bir yolculuk.. mihenk taşlarımzıdan biri..

Karadayı'nın iki fanatik derecede hayranı olan RaniniTv yazarı var Mantar Çorbası ve Kendince... Onlar bölümleri izlemiyor, yaşıyorlar. Onlardan birinin Mantar Çorbası'nın bugün (yayın günü) doğum günü sadece ona özel bir ipucu hediye etseniz ne derdiniz?
S-E:
Umutlu bir ipucu olsun.. Feride Hamileeee..

Röp: raninitv

CANLI YAYIN