Cinayeti saklamak çok ağır bir yük

GİRİŞ TARİHİ:  13.03.2015, 11:59

Kara Ekmek' dizisinde işlenen cinayeti saklayan 'Ali'yi oynayan Anıl İlter: Ali'nin işi çok zor. Ben böyle bir durumla karşılaşmış olsaydım, 'Keşke hiç öğrenmeseydim' derdim ama sırrı saklardım elbette. Bu çok ağır bir yük

ATV ekranlarında yayınlanan 'Kara Ekmek' dizisinde 'Ali' karakterini, Vine fenomeni Anıl İlter canlandırıyor. 'Asiye'nin ölen 'Selen' yerine geçtiğini bilip onun sırrına ortak olan 'Ali'yi oynayan İlter; oyunculuk macerasını ve 'Kara Ekmek'i anlattı...

Ekrana sunuculukla başladınız ama birçok insan sizi Vine'da çektiğiniz videolarla keşfetti. Videolarınızın bu kadar dikkat çekeceğini tahmin etmiş miydiniz?
Vine uygulamasını Twitter'daki birkaç paylaşımda gördüm. Merak ettim ve uygulamayı indirdim. Başlarda uygulamayı anlamaya çalıştım ve pek de parlak olmayan paylaşımlarım oldu. Genel olarak başından bu yana sadece eğlenceli anlarımı paylaştığım bir profilim oldu. Tabii ki milyona ulaşmış bir profil olacağını tahmin etmiyordum. Zaten bu bir amaç da değildi. Şu an aynı şeylerle eğlenip aynı şeylere güldüğümüzü düşündüğüm 1 milyon arkadaşım var ve böyle arkadaşlarım olduğu için mutluyum.

OYUNCULUKTAN KEYİF ALIYORUM

Spor akademisinde okumuş, bir dönem rehberlik yapmışsınız. O dönemler oyunculuk hayaliniz var mıydı?
Spor akademisine ilk girdiğim dönemde faal olarak futbol oynuyordum. Dolayısıyla hayallerim hep iyi bir kaleci olmak yönündeydi. Ancak spor akademisinde okuduğum bölümün başkanı Zekiye Hanım, üniversitenin festivalini sunmamı istedi. Ben de kabul ettim ve tüm sunum boyunca çok eğlendim. Sunuculuk teklifleri hemen gelmiyordu elbette. Ben de o dönem para kazanmak için turizm rehberliği yapmaya başladım. Sonrasında yine festivaller, açılışlar ve lansman sunumları gelince hem eğlendiğim, hem de para kazandığım bir meslek halini aldı. Oyunculuk, sunuculuğu takiben oluştu ve tabii ondan da fazlasıyla keyif alıyorum.

'ALİ' ÇOK DÜZ BİR KARAKTER

Bir dönem profesyonel futbol oynamışsınız; neden devam etmediniz?
Futbolu bırakma nedenim herkeste olduğu gibi, herhangi bir sakatlık yaşamış olmam değil. Sporun pek çok branşında bulundum. Ancak futbolun benim oynadığım dönemki politik yapısı bana uygun değildi ve bırakma kararı aldım.

'Kara Ekmek'te canlandırdığınız 'Ali', aşkı için çekip gitmeyi becerebilecek mi, yoksa sevdiği kızın peşinden mi gidecek?
'Ali', son derece düz bir karakter; ne konuşurken, ne de harekete geçerken sonuçlarını düşünmüyor. En büyük zaafı 'Mine'. Aşırı korumacı tavrıyla 'Mine'yi bezdirmiş durumda. Aşk insana 'Asla yapmam' dediği her şeyi yaşatır. 'Ali' gardını 'Mine' için pek çok kez düşürdü. 'Mine'yi kaybetme korkusu ona her şeyi yaptırabilir.

'Asiye'nin ölen 'Selen' yerine geçtiğini biliyor. Sizce böyle bir sırla yaşamak mümkün mü?
Bu herhangi bir dedikodu gibi saklanabilecek bir sır değil elbette, yükü çok ağır. Açığa çıkmaya başladığı her an durum daha da zorlaşıyor.

Siz 'Ali'nin yerinde olsaydınız, aşkınız için bu kadar büyük bir sırrı, suçu saklar mıydınız?
'Ali'nin işi çok zor. Ben bu durumla karşılaşmış olsaydım, önce kesinlikle 'Keşke hiç öğrenmeseydim' derdim ama sırrı da saklar, söylemezdim kimseye elbette.
CANLI YAYIN