Aşk, komşuluk ve mizah dizisi

GİRİŞ TARİHİ:  02.05.2015, 13:53 GÜNCELLEME TARİHİ:  02 Mayıs 2015 Cumartesi, 14:00

Ali Atay ve Aslı Enver, Milliyet gazetesinden Melis Güvenç'e konuştular

Oyuncu değil de bir seyirci olarak bu yapımı nasıl anlatırsınız?

Seyirci olarak bu diziyi izlerim. Çünkü ekrana getirdiğimiz ilişkiler çok sıcak ve gerçek. Bütün bu ekiple çalışmak çok keyifli. Her şey oturdukça keyfimiz daha da yerine geliyor.

Sosyal medyada fenomen oldunuz, reytingler nasıl?

Bu tarz bir mizahın kemik izleyicisi var. Onlara bu dizinin çok şey ifade ettiğini düşünüyorum. Zaten onlar izlediği için sosyal medyada 'Trend Topic' oluyoruz. Ama reytinglerde aynı patlamayı yapamıyoruz. Kendi içimde bu tezatlığı anlamaya çalışıyorum.

Oynadığınız karakter 'Can'la aranız nasıl?

'Can' sevdiğim ve yabancısı olmadığım bir karakter. Bir önceki dizimde de buna benzer bir rolü oynadım. Oyuncu ekranda yorulmadan, samimi bir iş yapmak istiyorsa sevdiği karakterlerle hareket etmeli. 'Can'ın verdiği tepkilerin şahsıma ait olması gerektiğini düşünüyorum. 'Can' gibi tembel, kafası çalışan, iyi yürekli karakterleri seviyorum. Bana daha fazla şey anlatmama olanak sağlıyorlar.

Benzer rolleri oynadığınız eleştirisi alsanız ne düşünürsünüz?

Bunun bana haksızlık olduğunu düşünürüm. Her şeye eleştirel bakmaya gerek yok. Bizde birbirimizi düzeltme hastalığı var. İzlediğiniz şeyi beğenmeyip, sevmediyseniz başka bir kanala geçersiniz, bu kadar basit. Ben bir oyuncuyum ve tercih ettiğim şeyi oynarım.

O zaman başkaları için değil, kendiniz için oynadığınızı söyleyebilir miyiz?

Başkaları için bir şey yapmak bir hata olur. Önce kendi bildiğim ve inandığın şeyi yapmam lazım. Herkes televizyon işlerinde bu hatayı yapıyor ve mutsuz ayrılıyor. Bizim reytingimiz kötü ama mutluyuz. Çünkü bildiğimiz işi yapıyoruz. Kimsenin beğenisini zorlamak için kendimize ait olmayan şeyleri yapmıyoruz.

Dizide yaşanan platonik aşkla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Bence platonik aşk ilişkiye dönerse, o ilişkiyi yaşayan kişi eski günlerdeki halini aramaya devam eder. Bir aşk platonikse, platonik kalır. Birinin ilk aşkı ömrünün sonuna kadar tek aşkıdır. Platonik aşkta, ölene kadar platonik olarak kalır.

Siz hiç platonik bir aşk yaşadınız mı?

Küçükken sık sık öğretmenlerimize aşık olurduk. Olan şeyler bunlar.

Siz 'Sen mutlu ol yeter' cümlesini kimler için kurarsınız?

Annem ve ailem için kurarım. Ama son zamanlarda kendime kuruyorum. Kimse hiçbir şeye hakim değil.
Mutlu olabileceğimiz işlerin içinde var olmaya çalışalım yeter.

ASLI ENVER: 'Zeynep' çok doğal biri

'Mutlu Ol Yeter' nasıl bir dizi?

Dizimiz İstanbul'un küçük bir semtinde geçen, içinde aşk, komşuluk ve herkesin kendinden bir şey bulabileceği bir hikâyeyi anlatıyor. Senaryoyu ilk okuduğum da ve oyuncu kadrosunu duyduğumda heyecanlandığım için bu işte olmak istedim. Bunun dışında bir seyirci olarak değerlendiremesem de oyuncu olarak içinde olmaktan çok mutluyum.

'Zeynep' nasıl biri?

Bir evin tek kızı, çalışkan, başarılı ve hayattan keyif almasını bilen biri. Kendi içerisinde çok fazla kurgusu ve planı olmayan, ona göre tepki veren doğal bir kız.

Karakterinizin en sevdiğiniz özelliği nedir?

İçinden geldiği gibi doğal bir şekilde davranıyor olması, en sevdiğim özelliklerinden biri. Karakteri canlandırırken sadece eğlenmeye çalışıyorum. Tabii ki bu sebeple kendimden kattıklarım da oluyor. Zaten bir oyuncunun kendinden bir şeyler katarak karakterle bütünleşebileceğini düşünüyorum.

Dizideki aşkı nasıl anlatırsınız?

Tamamen içgüdüsel bir durum. Çocukluktan beri birlikte büyüyen iki arkadaşın arasında, erkek tarafından gelişmiş bir aşk. Genellikle bu tarz aşklar hüsranla biter ama bence güzel sonuçlar da doğurabilir.

Gelen tepkilerden memnun musunuz?

Sosyal medya üzerinden çok güzel yorumlar alıyoruz ve bu durumdan oldukça memnunuz. İnsanların eğlenmesi bizi çok mutlu ediyor. Dolayısıyla bu da bizi motive eden bir durum.

'Ali'yle çok eğleniyoruz'

Komedi türü bir işte yer almak oyuncuyu diğer türlere göre yükselten bir şey mi?

Komedi işi bir oyuncuya çok şey katabilir. Bana da güzel şeyler katacağını düşünüyorum. Ancak daha dördüncü bölümümüz yayınlandı. Şu an için net bir şey söyleyemiyorum.

Dizi dışındaki yeni projelerinizden bahseder misiniz?

Şimdilerde Craft Tiyatro'da Dolunay Soysert'le 'Personel' isimli oyunu oynuyoruz.

Ali Atay ve Aslı Enver sizce nasıl bir ikili oldu?

Ali'yle iyi bir ikili olduğumuzu düşünüyorum. Çekimlerde gerçekten çok eğleniyoruz.



ALİ ATAY - CAN

Zenginlik, kariyer, başarı hayalleri yoktur. Çocukluk arkadaşı Zeynep'e deli gibi aşıktır ama söylemez. Yaratıcı ve komiktir ama tembeldir.

ASLI ENVER - ZEYNEP

Hazır cevap, hayatı yaşamayı, eğlenmeyi seven biri. Can'ı yakın bir dost olarak görür. Kariyer planlarında çok nettir ama gönül işlerinde kafası karışır.

ERTAN SABA - BABÜR

Tek amacı intikamdır. Can'dan öldürülen babasının intikamını almak için en mutlu anını bekler. Can'ın mutlu olması için elinden geleni yapar.

ÖNER ERKAN - GÜNEŞ

Mahallenin en zengin adamıdır. Yakışıklı, parlak ve her zaman çok şıktır. Çok zeki değildir yardımcısı Kamer sayesinde iyi para kazanır.

SEDA TÜRKMEN - AYŞE

Zeynep'in en yakın arkadaşıdır. Onu çok sever ama içten içe kıskanır. Lise yıllarından beri Can'a aşıktır. Ama Can gibi aşkını hep gizler.

METİN BUKTEL - MEDİK

Mahallenin sağlıkçısıdır ama kimse ne doktoru olduğunu bilmiyordur. Dikkati dağınık, hafif sarsak bir tiptir. Modern dışında alternatf tıbba da inanır.

Melis Güvenç / Milliyet
CANLI YAYIN