Davutoğlu'ndan canlı yayında flaş açıklamalar

GİRİŞ TARİHİ:  20.05.2015, 10:30 GÜNCELLEME TARİHİ:  20 Mayıs 2015 Çarşamba, 10:30

Başbakan Ahmet Davutoğlu, A Haber - ATV ortak yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, iktidardaki parti olarak, şiddeti kendilerinin yönlendirdiği gibi bir kanaatin, akla, mantığa, izana aykırı olduğunu belirterek, "Bu konuda bir delil olmadan suçlama yöneltilmesi de şimdiden seçim yenilgilerine mazeret aramaktır" dedi.

Davutoğlu, A Haber ile ATV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

HDP bürolarına yapılan saldırılarla ilgili soru üzerine Davutoğlu, olayı kınayarak, saldırıların herhangi bir partiye değil, bütün partilere ve demokrasiye yapıldığını söyledi.

Saldırılar üzerinden spekülasyon yapılmaması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, olaylar olur olmaz İçişleri Bakanlığından bilgi aldığını, gerekli talimatları verdiğini kaydetti.

Davutoğlu, soruşturma ve çalışmaların detaylı şekilde sürdüğünü ifade ederek, "Ümit ederiz kısa sürede netice hasıl olur. Ama her ne surette olursa olsun, böyle bir demokratik süreç içinde bırakın fiili şiddeti, lafla, eleştiriyle dahi dozun yükselmesinden hoşnut olmayız. Şiddete çağrı yapacak bir dili dahi mazur görmek mümkün değil" diye konuştu.

"Bu tip olayların tekrarını öngörüyor musunuz?" sorusuna karşılık Başbakan Davutoğlu, daha önceki seçimlerde de bu tür provokatif eylemlerin yaşandığını hatırlattı.

Türkiye'de hangi partiye oy verirse versin toplumun her kesiminin sandık konusunda son derece duyarlı olduğunu vurgulayan Davutoğlu, bu konuda toplumun bilincine ve sağduyusuna güvendiğini dile getirdi.

Ayrıca Türkiye'nin çok etkin bir kamu düzeni anlayışı bulunduğunu söyleyen Davutoğlu, seçim güvenliğiyle ilgili gerekli önlemlerin alındığını anlattı.

CANLI YAYIN