Duş almadan yaşarım telefonsuz asla!

GİRİŞ TARİHİ:  23.06.2015, 09:29

atv'nin yeni yarışma programı 'Cevap Sende'nin sunucusu Anıl İlter, iletişime olan düşkünlüğünü esprili bir şekilde anlattı: Bir ay boyunca duş almayabilirim ama telefonsuz kalamam

'Kara Ekmek' dizisinin başrol oyuncularından Anıl İlter, atv'nin yeni yarışma programı 'Cevap Sende' ile hayranlarıyla buluşuyor. Bu akşam üçüncü bölümü yayınlanacak olan yarışma, ilk bölümünde 140 bin kişiyi ekrana bağladı. Anıl İlter, hayatı ve yeni programı hakkında merak edilenleri anlattı...

Bu yarışmayı sunmanız için gelişen süreçten bahseder misiniz?

Hem Endemol Shine Group, hem de atv'yle yakın ilişkiler içindeyiz. Beraber çalışmayı istiyorduk. Sonra bu yarışma projesi ortaya çıktı. İlk anlatıldığında beni heyecanlandırdı.

Sizi heyecanlandıran şey ne oldu?

Dünyada ilk defa bu kadar interaktif bir yarışma programını Türkiye'de yapıyoruz. İzleyenler, ilk defa evlerinden akıllı telefon ve tabletler üzerinden yarışmaya katılabiliyor.

İLK CANLI YAYIN DENEYİMİM

Birçok program sundunuz; 'Cevap Sende' kariyerinizde nasıl bir yere otuyor?

'Cevap Sende' ile ilk canlı yayın deneyimimi yaşadım; programı sunarken iki saatin nasıl geçtiğini anlamadım. Benim için televizyon bir eğlence kutusu ve içinde bulunan her şey buna hizmet ediyor. Ben sunarken eğleniyorum; ben eğlenince izleyici de eğleniyor.

Yarışmanın içeriğinden bahsedebilir misiniz?

Canlı yayında seyirciye sorular sorup şıkları veriyoruz. İzleyici; akıllı telefonlarına ya da tabletlerine indirdikleri uygulama sayesinde bu soruya 30 saniye içinde cevap veriyor. Yarışmacılar bu cevapları tahmin etmeye çalışıyor.

İlk programdan sonra nasıl tepkiler aldınız?

Çok olumlu, gayet güzel tepkiler geldi. Arkadaşlarım hangi şık olacak diye tartışıp eğlenmişler. Oy kullananların profil fotoğraflarının ekranda görünmesi gibi pek çok sürprizimiz var.

Programın tanıtım metninde ilginç bir soru vardı, size de soralım: Duş almadan geçireceğiniz bir ay mı, cep telefonsuz bir ay mı?

Bir ay boyunca duş almayabilirim ama cep telefonsuz kalamam.

ÇOK REDDEDİLDİM


Sunuculuk, hayalini kurduğunuz bir meslek miydi?

Ben, ne olacağım diye hesap kitap yapan biri olmadım. Hayat ne getirdiyse kabul ettim. Çok çabaladım ve çok reddedildim.

Hayatınız nasıl değişti?

Futbol da oynadım, öğrenciyken sunum da yaptım. Yapmaktan keyif aldığım şeyden para kazanmak istiyordum. Onu da başardım.

Nasıl tanındınız?

'Öyle Bir Geçer Zaman ki' dizisyle tanındım. Sosyal medyada da paylaştığım videolar çok dikkat çekti. Şu sıra 'Kara Ekmek' dizisi de devam ediyor. Dizi oyuncusu olmakla sunucu olmak çok başka şeyler.

Hangisi daha keyifli?

Sunuculuk daha keyifli. Çünkü kendim olabiliyorum. Oyunculuğun da ayrı bir keyfi var. Başka bir adam oluyorsun. Ama sunuculukta kendimi çok daha iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum. Kendim olmayı daha çok seviyorum.

SERÇE PARMAK SORUSU ŞAŞIRTTI

'Cevap Sende'de sorulan sorular çok enteresan... Sizi şaşırtan sorular oldu mu?

Erkekler için 'Kadınların yanında olmak istemediği an hangisidir?' diye sorduk mesela. Şıklar arasında 'Ağlarken mi?', 'Araba kullanırken mi?', 'Alışveriş yaparken mi?' gibi yanıtlar vardı. Serçe parmak sorusu beni çok şaşırtmıştı. 'Serçe parmağınızı en çok ne yapmak için kullanırsınız?' diye sormuştuk. Çok düşünmediğim bir şeydi açıkçası. Ben de aydınlanıyorum.

EŞİMİN KARİYERİME KATKISI BÜYÜK

Çok fazla kadın hayranınız var; eşiniz bu duruma ne diyor?

Eşimin benim kariyerime çok büyük katkısı var. Yaptığım meslek nedeniyle hayranlarımın olması gerektiğini biliyor, bunun bilincinde. O yüzden kıskanmıyor.

3 yaşında Nil adında bir kızınız var. Onunla ili��kiniz nasıl?

Karımın üstüne kuma getirdim. Bizimkine çocuk yaptık denemez. Nil; annesi ve beni ayırmak için her şeyi yapıyor. Her gün evleniyoruz evde. 'Biz evlendik anne, sen gidebilirsin' durumu var. Baba olmak çok zevkli. Bir tane daha kızım olacağını bilsem yine yaparım.

Sabah Günaydın/ İlker Gezici


CANLI YAYIN