Kim Milyoner Olmak İster'deki soru hatalı mı?

GİRİŞ TARİHİ:  30.08.2015, 16:46 GÜNCELLEME TARİHİ:  30 Ağustos 2015 Pazar, 16:47

ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının Cuma günü yayınlanan bölümünde bir sorunun hatalı olduğu iddia edildi. Sosyal medyada yarışmacının hakkının iade edilmesi için kampanya başlatıldı. Ancak yarışmanın yapımcısından sabah.com.tr'ye yapılan açıklama ile sorunun doğru olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada günün konusu olan o soru doğru çıktı. ATV ekranlarında yayınlanan sevilen yarışma "Kim Milyoner Olmak İster" programının yapımcısından yapılan açıklamada sorunun doğru olduğu örneklerle anlatıldı.
O soruda hiçbir hata yoktur
"Sorumuz "Latincede "amator", Fransızcada "amateur" olan ve dilimize "amatör" olarak geçen kelimenin anlamı nedir?" şeklindeydi. Amatör, Latince kökenli bir kelimedir ve diğer dillere birebir olarak Latincedeki "amator" kelimesinden geçmiştir. "Amator" kelimesinin de tam olarak anlamı "aşık olan, seven" dir. Soru, kelimenin hem kaynak dilindeki halini hem de dilimize geçtiği Fransızcadaki halini verip, bu kelimenin anlamını soran bir sorudur. Amatör kelimesinin neyi ya da kimi ifade etmek için kullanıldığı hakkında bir soru değildir. Tamamen ve sadece kelimenin "kelime anlamı"nı sormaktadır. "Profesyonel olmayan, parasız ve hevesle iş yapan" anlamları kelimenin sonradan kazandığı "sözlük anlamları"dır. Amatör kelimesinin anlamı ise "aşık, seven"dir. Bir kelimenin ifade ettiği, tanımladığı şeyler bir veya birden çok olabilir, zaman içinde değişime uğrayabilir ancak kelime anlamı tektir. Sonuç olarak "amatör" kelimesinin soruda da verilen kaynak dillerdeki kelime anlamı "aşık, seven"dir.
Bu nedenle sorumuzda herhangi bir yanlışlık yoktur."







CANLI YAYIN