Ya lunaparkta çalışacaktım ya da oyuncu olacaktım!

GİRİŞ TARİHİ:  01.12.2015, 12:36 GÜNCELLEME TARİHİ:  01 Aralık 2015 Salı, 12:38

Antalya Film Festivali'nde kendi adına düzenlenen "Ustalık Sınıfı" etkinliğine katılan Jeremy Irons "Önümde 3 meslek seçeneği vardı; ya lunaparkta ya sirkte çalışacak ya da oyuncu olacaktım" dedi

Oscar ödüllü ünlü İngiliz aktör Jeremy Irons, Uluslararası Antalya Film Festivali için geldiği Antalya'da sinema severler ve genç sinema oyuncuları ile buluştu. "Ustalık Sınıfı" etkinliğine ünlü oyuncular Begüm Birgören ve Tarık Ünlüoğlu da katıldı.



HER ŞEY BİR İLANLA BAŞLADI

Festival kapsamında "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" verilen Irons, sinemaya başlama hikâyesini şöyle anlattı: "Hayatın kıyılarında dolaşmaya karar verdim. Yazları toplumun dışında yaşamak istiyordum. Hippi hayatı yaşıyordum. Gitar çalarak geçimimi sağlıyordum. 3 meslek seçeneği karşıma çıktı; ya lunapark, ya sirkte çalışmak ya da tiyatro oyuncusu olmak. Sirk ve lunapark için fazla orta sınıf kalıyordum. Alıştığım standardı bulamayacağım için oyuncu olmaya karar verdim." Oyunculuk serüveninin bir gazete ilanıyla başladığını belirten Irons, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tiyatroda çalışacak, hem figüranlık, hem temizlik işleri için eleman aranıyordu. 18-19 yaşındaydım, çok sevdim atmosferi. Kokuyu, çalışma saatlerini... Ardından bu konuda eğitim almak istedim, iki yıl kurs gördüm. Bu kursu gören 30 kişiyi işe aldılar. Stajyer olarak çalışmaya başladım. Bir yanda oyun, diğer yandan provalarla geçen 7-8 aylık turneler, özel hayatın önüne geçiyordu. Ben evim ve hayatım olmasını istedim. Bu nedenle repertuvar tiyatrosunu tercih etmedim ve Londra'ya giderek iş aradım. 'Godspell' müzikalinde rol buldum. Ondan önce oyuncu olayım diye bir ihtiras duymamıştım. İlk kez bu rolde bu ihtirası hissettim." Irons, tek yumurta ikizi iki jinekolog doktorun hayatının anlatıldığı "Ölü İkizler" filminin gösterimine de katıldı. 1998'de çekilen filmiyle ilgili bilgi veren Irons, "Bu filmi izleyenler bir daha jinekoloğa gitmiyor" sözleriyle katılımcıları güldürdü.
CANLI YAYIN