Festival muhteşem törenle sona erdi

GİRİŞ TARİHİ:  07.12.2015, 10:13

52. Uluslararası Antalya Film Festivali, kapanış galası ve geleneksel "Altın Portakal" ödül töreniyle sona erdi. Ödül töreni, Atv ve A Haber ekranlarından milyonlarla buluştu.

Sinema dünyasının ünlü isimleri, Cam Piramit'teki ödül törenine kırmızı halıdan geçerek geldi. Kırmızı halıda yürüyen oyuncu Hasibe Eren, çok güzel bir festival geçirdiklerini ve olağanüstü filmler izlediklerini belirterek, "Antalya Film Festivali ekibi muhteşem bir organizasyona imza attı. Çok mutlu ayrılacağız bu gecenin sonunda" dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan oyuncu, sunucu Defne Samyeli de Antalya Film Festivali'nin desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Organizasyon ekibi ulusal ve uluslararası alanda ses getiren işler yapıyor. Festivalin çok daha büyüyüp gelişeceğine inanıyorum" diye konuştu.

TÜREL'DEN AÇILIŞ KONUŞMASI

Sunuculuğunu Oktay Kaynarca'nın üstlendiği ödül töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye ve Festival Başkanı Menderes Türel, Türk sinemasının devlerinden Türkan Şoray ile Fransız sinemasının devletinden Catherie Deneuve'nin aynı sahnede buluştuğu, Jeremy Irons ve Kathleen Turner'in katıldığı açılış töreninin ardından bir hafta geçtiğini söyledi. Antalya Film Festivali'nin aslında 2 bin yıl önce başladığını anlatan Türel, 2 bin yıl önce dönemin Antalyalıları tarafından Aspendos Anfi Tiyatrosu'nun kurulduğunu söyledi.

"HADİ GARİ VE LET'S DO İT"

Festivalde kendilerini yalnız bırakmayan ulusal ve uluslararası yıldızlara teşekkür eden Türel, ayrıca, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na, Kültür ve Turizm Bakanlığına, sponsorlara, festival organizasyonunda çalışanlara teşekkür etti.

Dünyada birçok şehirde festival yapıldığını ama 2-3 bin yıllık tarihi olan şehirleri bulmanın zor olduğunu, Antalya gibi ışığı güzel bir şehrin ise hiç bulunamayacağını kaydeden Türel, "Işığı güzel şehir ve Menderes Türel gibi tutkulu bir başkan fazla bulamazsınız. Sizlerde sinema tutkusu var, bende de Antalya tutkusu var. Bu iki tutkuyu birleştirirsek Antalya dünya sinema merkezlerinden, en başarılı sinema şehri olacaktır" diye konuştu.

Antalya'da "hadi gari" şeklinde güzel bir sözün bulunduğunu belirten Türel, "İngilizcesi de let's do it, hadi gari" diyerek konuşmasını tamamladı.

VANESSA REDGRAVE VE FRANCO NERO'YA "YAŞAM BOYU BAŞARI" ÖDÜLÜ


Gecede ilk olarak İngiliz aktris Vanessa Redgrave ve eşi Franco Nero'ya "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" takdim edildi. Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü alan Franco Nero, kendisi için sinemanın büyük bir şehir gibi olduğunu belirterek, "Bu şehirde farklı renklerde insanlar yaşar. Her birinin farklı evleri, farklı rüyaları vardır. Yani sinema, biz var oldukça, insanlar rüya görmeye devam ettikçe var olacak" dedi.

En iyi film Sarmaşık

Gecede Uluslararası Yarışma'da En İyi İzleyici Ödülü "Rüzgarın Hatıraları", Ulusal Uzun Metrajda da En İyi İzleyici Ödülü "Kümes" filmine verildi. Uluslararası Yarışma'da En İyi Müzik "Kuşatılmış" filmine, Ulusal Uzun Metrajda En İyi Müzik "Rüzgarın Hatıraları ve Kalandar Soğuğu"na gitti.

EN İYİ OYUNCU

Uluslararası Yarışma'da En İyi Erkek Oyuncu Kalandar Soğuğu filmindeki performansı ile Haydar Şişman, En İyi Kadın Oyuncu Alba Rohrwacher'e verildi. Ulusal Uzun Metrajda En İyi Erkek Oyuncu Nadir Sarıbacak, En İyi Kadın Oyuncu ise Nuray Yeşilaraz oldu. Uluslararası Yarışmada En İyi Yönetmen ödülü Hany Abu Assad'a, Ulusal Uzun Metrajda En İyi Yönetmen ödülü de Tolga Karaçelik'e verildi.
CANLI YAYIN