Tedavi için geldiği İstanbul'da kaybolmuştu

GİRİŞ TARİHİ:  09.12.2015, 11:30

26 gündür kayıp olan Libya’lı Muammer Muftan Khalaf bulundu!

Libya'dan İstanbul'a tedavi için, kuzeni Abdurrahman Ali Khalaf ile gelen Muhammer Muftan Khalaf 12 Kasım Cumartesi günü kaybolmuştu.
43 yaşında ki Muammer Muftan Khalaf, hem zihinsel engelliydi hem de beynin de bir ur vardı. Daha önce Türkiye'ye gelip İstanbul'da tedavi gören ve iyileşme süreci gösteren Libyalı Muammer'in kullandığı ilaçlar etkisini yitirince kuzeni kendisini tekrar İstanbul'a getirdi. 11 Kasım Cuma günü İstanbul'a gelen Khalaf kuzenler, Taksimde bir otele yerleşti. Türkçe bilmedikleri için herhangi bir hastane yada doktora ulaşamayacaklarını bilen Abdurrahman Bey, konsolosluktan yardım almaya gitti. Fakat Abdurrahman Bey, otele geri döndüğünde Muhammer'i otelde bulamadı.

Elinde kuzeni Muammer'in sadece otelden ayrıldığına dair kamera görüntüleri bulunan Abdurrahman Bey, Türk bir tanıdıklarından yardım istedi. Kendi çabalarıyla Muammer Muftan'ı bulamayınca tanıdıkları aracılığıyla Müge Anlı ve ekibinden dün (8 Aralık Salı) canlı yayına gelerek yardım istedi. Dün (8 Aralık Salı) canlı yayında Türkçe bilmediği ve rahatsızlığı olduğu anlatılan Muammer Muftan Khalaf hakkında program sonrasında mutlu haber geldi. Kendisinin Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olduğu öğrenildi. Libya'lı Muammer Muftan Khalaf'ı bir ambulans şoförünün 8 gün önce bulduğu ve hastaneye getirildiği öğrenildi. Teşekkür etmek için canlı yayına tekrar gelen Abdurrahman Ali Khalaf; "Bugün vize süremiz doluyordu. Dün sizler kuzenimi bulamasaydınız ben ülkeme geri dönmek zorunda kalacaktım. Haftalardır benim de Libya'daki ailemizin de gözüne uyku girmiyordu, onu sağ salim bulduğunuz için çok mutluyum ne kadar teşekkür etsem az" diyerek, canlı yayına Müge Anlı ve ekibine naçizane birer hediye getirdi.

Haberin videosunu izlemek için tıklayın



CANLI YAYIN