Bir cinayet daha Müge Anlı tarafından aydınlatıldı!

GİRİŞ TARİHİ:  01.03.2019, 11:06
Bir cinayet daha Müge Anlı tarafından aydınlatıldı!

Nevşehir'de 1 ay önce evlerinde av tüfeğiyle öldürülmüş halde bulunan yaşlı çiftin ölümüyle ilgili sır perdesi aralandı.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı Köyü'nde yaşayan İbrahim(75) ve Fatma(76) Teryaki çifti yaşadıkları evde 6 Ocak'ta av tüfeğiyle vurularak öldürülmüştü. 22 yaşındaki torunları Özkan, babaanne ve dedesini görmeye evlerine gittiğinde, kapının açılmadığını ve kimsenin sesine yanıt vermediğini fark etmiş. Amcası Eyüp Teryaki'yi çağırmış. Kapıyı zorla açıp içeri giren aile fertleri anne ve babalar��nın cansız bedenlerini evde bulmuşlar.

Anne ve babalarının kim tarafından cinayete kurban gittiğini öğrenmek isteyen aile, Müge Anlı ile Tatlı Sert programına gelmiş ve yardım istemişlerdi. Cinayet ilgili bazı detaylar Müge Anlı'nın ve Jandarma ekiplerinin dikkatini çekmişti. Bu detaylardan bazıları cinayetin işlendiği eve zorlama olmadan girilmiş olması ve eve giren katil zanlısının çiftle birlikte oturup çay içtiğine yönelikti. Olay yeri inceleme ekiplerinin sonuçlarına göre iki kişi yaşanan bu evde bir bardak daha kullanılmış olduğunu ve daha sonra tüm bardakların katil zanlısı tarafından delil bırakamamak adına yıkandığını tespit etti. Bu detaylardan sonra Müge Anlı ve Jandarma ekipleri bu cinayeti evlerine her zaman gelen birinin işleyebileceğini düşündü. Katilin onlarla sohbet ettikten sonra, İbrahim Teryaki'yi ardından da Fatma Teryaki'yi sırtından vurmak suretiyle birer kurşunla öldürdüğü sonucuna vardı. Ayrıca delilleri ortadan kaldırmış ve evin anahtarını saklandığı yerden, evi alt üst etmesine gerek kalmadan bulmuş evin kapısını kilitleyerek evden ayrılmış.

Müge Anlı, canlı yayına katılan aile fertlerinden Eyüp Teryaki'ye köyde dolaşan söylentilere göre oğlu Erdoğan'ın yaşanan bu cinayetten önce dedemin evinde ben yaşayacağım dediği soruldu. Fakat Eyüp Teryaki, bu söylentileri kabul etmedi. "Oğlum işinden çıkarıldı, zor günler geçirdi, ben de o yüzden onu ve ailesini yanıma aldım. Aynı evde yaşamaya başladık böyle bir şeyi hiçbir zaman söylemedi." diyerek suçlamaları kabul etmedi. Eyüp Teryaki, "Anne ve babamın öldürüldüğü gece birlikteydik, sabahına evde beraber uyandık, oğlumdan eminim; kesinlikle yapmaz" diye sözlerine ekledi.

Erdoğan Teryaki suçlamaları kabul etmedi

01 Şubat Pazartesi günü, Müge Anlı muhabiri, söylentilerin sahibi olan Erdoğan Teryaki'yle Nevşehir'de kısa bir görüşme yaptı. Erdoğan Teryaki, "Ben dedemin evinde yaşayacağım demedim, böyle bir konuşma yapmadım. Cinayetin işlendiği gün bir arkadaşımla dışarıdaydım daha sonra da evime gittim. Ailemle yemek yiyip saat gece 12.00'yi göstermeden uyudum" sözleriyle cinayetle bir ilgisi olmadığını savundu.

Fakat ailesi ve Erdoğan'ın ifadeleri birbiriyle uyuşmuyordu. O gün içerisinde evde olduğunu söyleyen Erdoğan'ın evde olmadığı ve eşinin yemeğe beklediği için nerde olduğunu soran bir mesaj attığı öğrenildi. Yaşlı çiftin torunları, Erdoğan Teryaki, 3 gün süren bir gözaltı sonrasında tutuklandı…

05 Şubat Cuma günü, sabahın ilk saatlerinde Jandarma Komutanlığı tarafından gözaltına alındı. Ekiplerin aldıkları delillerde Erdoğan Teryaki'nin kıyafetleri de vardı. Bu kıyafetlerde laboratuar incelemesi sonucunda barut kalıntısı olduğu tespit edildi. Savcının direktifleri doğrultusunda Erdoğan Tiryaki'nin sorgusu başladı. Bugün (09 Şubat Salı) tamamlanan ifade sonucunda Erdoğan Teryaki, kasten adam öldürmek suçundan tutuklanarak, Nevşehir E Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.



CANLI YAYIN